18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Old Coursen ilme uudistuu

Old Coursen Road Hole Bunker tulee olemaan laajennuksen jälkeen entistä suuremmassa roolissa. © Getty Images

British Openia vuonna 2015 isännöivä R&A haluaa pitää pintansa välineteknologian ja yhä taitavampien pelaajien rumputulessa. St Andrews Links Trust ja R&A:n kilpailukomitea ovat hyväksyneet kenttäarkkitehti Martin Hawtreen suunnitelman Old Courselle tehtävistä uudistuksista kahden seuraavan vuoden aikana.

Uudistus- ja muutostöiden on määrä käynnistyä tämän talvena aikana. Ensimmäinen vaihe koskee reikiä 2, 7, 11 ja 17. Toisessa vaiheessa muutosten alle joutuvat reiät 3, 4, 6. 9 ja 15. Työt käsittävät suurelta osin uudelleenbunkkerointia tai nykyisten bunkkereiden laajennuksia.

Mm. Road Hole Bunkeria (17. reikä) levennetään oikealle. Lisäksi griinin edusta muotoillaan uudestaan, jotta liian lyhyeksi jäävät lähestymiset valuisivat helpommin kuuluisaan hiekkaesteeseen. Griineistä ainakin 11:nnen vasenta takakulmaa madalletaan reikävaihtoehtojen lisäämiseksi.

”Hyväksytyt suunnitelmat ovat osa Old Coursen laajempaa muutosprosessia, joka käynnistyi jo yli kymmenen vuotta sitten. Tuolloin useita väyliä pidennettiin, mutta sillä ei ole ollut riittävän suurta vaikutusta huippupelaajien kesyttämiseksi”, R&A:n pääjohtaja Peter Dawson sanoi.

”Uudistusten jälkeen Old Coursen luonne ja henki säilyy entisellään, mutta pelaajat joutuvat lyönnin tarkkuuden ja pallokontrollin suhteen lujemmille.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje