[13][26]

Nick Pricelle uran ensimmäinen voitto Champions Tourilla

Entinen maailmanlistan ykkönen Nick Price ei ole voittanut yhtään kisaa sitten kevään 2002 © Getty Images

<b>Nick Pricen edellisestä voitosta ehti kulua seitsemän vuotta</b> &copy Getty Images”><b>Nick Price</b> järjesti itselleen pelaamalla Champions Tourin ensimmäisen voiton uransa 39:ssa kilpailussa, sekä yleisölle varsin paljon nähtävää. 52-vuotiaan zimbabwelaisen kierrostulokseksi muodostui 71 joka on sama kuin TPC Tampa Bayn par. Tapa jolla ykköstila varmistui, oli Pricelle itselleen lähes ”shokeeraava”. Kolmen lyönnin johdossa päivään lähtenyt Price löi pallonsa kahdesti veteen kierroksen aikana, teki kolme tuplaa ja kaksi bogeyta jotka normaalisti tappavat 18 reiän aikana kenen tahansa mahdollisuudet. Kierrokseen mahtui seitsemän birdietäkin jotka pelastivat päivän. -En ole koskaan pelannut tällaista golfia. Minulla oli tunne, että pelasin mainiosti, mutta veteenlyönnit hajoittivat keskittymistäni. Olen henkisesti aivan loppu, tämä oli epäilemättä koko urani vaikein voitto, yli 40 kisaa voittanut Price arvioi. Lausunto on varsin vahva, mutta sitä selittää osaltaan sekin, että Champions Tourilla Pricen ensimmäistä ykköstilaa on odotettu kuin kuuta nousevaa, edellisen PGA Tourin voittonsa jälkeen (vuosi 2002) hän oli kiertänyt 111 kisaa voitoitta. Toiseksi sijoittui Larry Nelson, Loren Roberts oli kolmas. Champions Tourin rahalistan ykkönen <a href=Bernhard Langer jäi nyt 13:ksi seitsemän lyöntiä Pricelle hävinneenä.

Nick Pricen vuoro voittaa Champions Tourilla?

Sunnuntaina saattaa katketa yksi Champions Tourin kummallisuuksista, Nick Pricen voitottomien kisojen sarja. Entinen maailmanlistan ykkönen on tahkonnut 50-vuotiaiden Tourilla jo 38 kisaa kahden vuoden aikana .Kärkikymmenikköön hän on yltänyt 16 kertaa, voittaminen ei ole kuitenkaan onnistunut. Tämä on hyvin yllättävä, sillä aktiviiurallaan Price voitti 42 kisaa, näistä 18 PGA Tourilla. Hän oli ykkönen PGA Championshipissa kahdesti, British Openissa Price masensi viimeisten reikien kirillään Jesper Parnevikin. Viimeisin Pricen ykköstiloista on vuodelta 2002, joten sunnuntain tapahtumia seurataan suurella mielenkiinnolla. Tampa Bayssa pelattavassa viikonlopun kisassa pelataan kolme kierrosta, viimeiselle Price lähtee kolmen lyönnin johdosta. Hän on ollut samassa asetelmassa Champions Tourilla kolmasti aiemminkin, kaikkien todenäköisyyslaskelmien mukaan sunnuntaina on Pricen vuoro… -Pelini ei ole ollut riittävän hyvässä kunnossa. Luonnollisesti haluan yltää ykköseksi. Mark O Meara ja minä tulimme Champions Tourille, molemmilla on hyviä sijoituksia, mutta ei voittoja, Price haki lohtua vertauksesta toiseen entiseen maailmantähteen. Vaikka 50-vuotiaiden Tourilla pelaamisen ei pitäisi olla kovinkaan ryppyotsaista, on selvää, että Nick Price tuntee jo ulkopuoleltakin tulevat isot odotukset voittonsa osalta. Mike McCullogh, Larry Nelson ja Jay Haas ovat kukin kolme lyöntiä Pricea jäljessä, Tourin rahalistan ykkösellä Bernhard Langerilla ei ole viikonloppuna mahdollisuuksia voittotilin kasvattamiseen, eroa on yhdeksän lyöntiä.