18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Murtomiehet iskivät Salo Golfiin, mutta äänekäs hälytyssireeni hätyytti tekijät pikaisesti paikalta

Salo Golfiin tunkeuduttiin sisään rikkomalla lasinen ulko-ovi isolla kivellä.

Klubi on joutunut vuosien varrella useiden murtojen kohteeksi.

Salon Golfkeskus oy:n toimitusjohtaja Tomi Paju sai varhain torstaiaamuna soiton hälytyskeskuksesta, jonka mukaan klubin tiloihin on murtauduttu.

Hän ei ensin ehtinyt epäillä murtoa todeksi, koska klubin siivooja aloittaa usein työt varhain, ja arveli, että hän olisi saattanut epähuomiossa aiheuttaa hälytyksen.

”Asun lähellä kenttää, joten lähdin itse katsomaan klubille, mitä on tapahtunut. Huomasin välittömästi, että ulko-oven lasi on rikottu. Soitin hätänumeroon, ja poliisi saapui paikalle”, Paju kertoi.

Turvakameratallenne paljasti, että murron teki kaksi polkupyörillä liikkunutta kasvonsa peittänyttä nuorehkoa miestä, joilla oli reput selässä.

”Ovi oli rikottu isolla kivellä, ja he olivat menneet sisään pienestä aukosta. Asennutin klubille muutama vuosi sitten sireenin, joka laukeaa soimaan murron tapahtuessa. Siinä on niin kova ääni, ettei sireenin huutaessa klubin tiloissa pysty käytännössä olemaan.”

Edellisellä kerralla vietiin kolme virvoitusjuomapulloa.

Murtautujat häipyivät paikalta minuutissa mukanaan Samsung-merkkinen Android-tabletti, joka oli ollut ravintolan tyhjän kassalippaan päällä. Paju uskoo, että oli äänekkään sireenin ansiota, etteivät miehet haalineet saaliikseen mitään muuta.

Kymmenen vuotta Salo Golfissa työskennellyt Paju laskeskelee, että kyseessä oli hänen aikanaan kolmas kerta, kun klubille on tunkeuduttu pääoven kautta hajottamalla lasi. Kerran sisään on tultu toimiston ikkunasta.

”Edellisellä kerralla vietiin kolme virvoitusjuomapulloa. Meillä on tärkeimmät hyvin lukkojen takana, joten klubin arvokkaampaan omaisuuteen on vaikea päästä käsiksi.”

Salo Golfiin on murtauduttu neljä kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kuva: Salo Golf

Paju toivoo ja uskoo, että esimerkiksi vaatetus tai joku muu videolla ilmenevä ominaisuus voisi paljastaa tekijät. Hän oli ajellut kaupungilla alueilla, jossa kokoontuu ”epämääräisen” oloisia nuorisoporukoita, mutta havainnot eivät tuottaneet tulosta.

Joitakin vuosia sitten kotimaan kenttien golfklubeja riivasi murtoaalto, mutta viime aikoina on tältä osin ollut rauhallisempaa. Yhtenä syynä lienee se, että kentät ovat tätä nykyä paremmin varustautuneet murtojen varalle ja hälytyslaitteistoja ja tallentavia kameroita on asennettu.

”Nyt joutuu aika monta päivää selittämään erikseen jokaiselle kysyjälle tästä harmillisesta asiasta. Onhan tietysti ymmärrettävää ja selvää, että ihmiset haluavat tietää, mitä klubilla on tapahtunut.”

Paju sanoo, että klubilla on nyt tilapäinen ovi, sillä uuden monikerroksisen lämpöoven asennusta ei ihan heti ole saatavana. Ovella on hintansa, ja vakuutuksen omavastuuosuus huomioiden kenttäyhtiölle kertyy tapauksen vuoksi kohtalaisen summan verran kulua.

”Jos tämä murto joskus selviää, niin kokemuksesta tiedän, että koko lailla tyhjä arpa tästä meille käteen jää.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje