21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Miten surffailla Youtuben rajattomassa golftarjonnassa? Aloita näistä kanavista!

Juha Valvio, Juho Manninen ja Markus Ervasti ovat Golf Digger -tubekanavan vakiokasvot. Kuvakaappaus: Youtube/Golf Digger

Laadukkaat ja toisistaan poikkeavat Youtube-kanavat tarjoavat mahdollisuuden päästä askeleen lähemmäksi golfkesää poistumatta kotisohvalta.

Kevään korvalla golfhammasta alkaa kolottaa itse kullakin. Yksi hakee kolotukseen helpotusta simulaattorista, toinen Espanjan lämmöstä, kolmannelle riittävät Youtuben golfvideot.

Youtuben suosituinta golfsisältöä tuottaa brittipro Rick Shiels, jonka tilillä on yli kaksi miljoonaa tilaajaa. Hänen videoitaan on katsottu yhteensä häkellyttävät 500 miljoonaa kertaa.

Shielsin videot keräävät huimia katsojalukuja viikosta toiseen, koska sisältö on laadukkaasti toteutettua ja Shiels on hahmona hauska ja mielenkiintoinen.

Shielsin lisäksi moni muukin pro on profiloitunut ”someproksi”, kuten esimerkiksi Chris Ryan, Andy Proudman ja Piers Ward. He kaikki ponnistavat Shielsin tavoin Britteinsaarilta.

Proudman ja Ward luotsaavat suosittua Me And My Golf -kanavaa, jonka videoilla omia lyöntivinkkejään kertovat monet Taylor Maden välineillä pelaavat Tour-pelaajat.

Ward ja Proudman ovat hekin Taylor Maden tallissa, ja sitä kautta Rory McIlroy, Collin Morikawa ja kumppanit näkyvät Me And My Golfin videoilla.

Svingivinkkejä jakavien opettajien lisäksi Youtube tarjoaa hieman kevyempääkin golfsisältöä, jossa pääpaino on viihteen tuottamisessa golfin keinoin.

Niitä katsoessa voi omalla kotisohvallaan aistia, miltä esimerkiksi TPC Sawgrassin klubilla näyttää.

Good Good on viiden kaveruksen perustama Youtube-kanava, jossa Kansasista ponnistaneet nuoret miehet yleensä pelailevat erilaisia haasteotteluita keskenään tai käyvät tutustumassa johonkin mielenkiintoiseen golfkohteeseen.

Good Good on noussut viime aikoina yhdeksi suosituimmista tubekanavista golfissa, ja se näkyy myös kanavan sisällössä. Viimeisen reilun kuukauden aikana he ovat olleet kutsuttuina DP World Tourin kilpailun Pro-Amiin Dubaissa, ja heti perään he olivat Waste Management Phoenix Openin 16. reiän hornankattilassa lyömässä palloa muiden julkkisten kanssa.

Ja kun rauta on kuumaa, sitä kannattaa takoa. Good Goodin ympärille on muodostunut jokaiselle jäsenelle myös omia kanaviaan, joissa he jakavat omannäköistään sisältöä.

Mitä enemmän videot saavat katsojia, sitä paremmin Youtube sisällöntuottajilleen maksaa. Good Goodin pelaajat vierailevat ristiin toistensa kanavilla, ja videot keräävät kymmeniä tuhansia katselukertoja heti julkaisupäivinään. Välillä videoilla vierailee myös toisia golftubettajia, kuten Claire Hogle, joten vetoapua tarjotaan myös kaverin videoille.

Hauskalla ja energisellä tyylillään opetusta ja kevyempiä golfaiheita yhdistelevä MrShortGame Golf -kanavaa ylläpitävä Matt Fischer on vähän varttuneempi mies nuorten sometähtien maailmassa.

Fischer vie chippivinkkien lisäksi katsojansa kurkistamaan Yhdysvaltojen arvostetuimpien golfklubien ytimeen. Niitä katsoessa voi omalla kotisohvallaan aistia, miltä esimerkiksi TPC Sawgrassin klubilla näyttää.

Lyhyemmät ja sähäkämmät päivitykset puhuttelevat tämän päivän nuorisoa.

Kotimaisista Youtube-kanavista voisi nostaa esille Juho Mannisen, Juha Valvion ja Markus Ervastin Golf Diggerin. Mannisen videotaidot, Valvion samettisen pehmeä ääni ja Ervastin golfosaaminen luovat toimivan kombinaation. Kolmikon videot ovat laadukkaan monipuolisia ja paneutuvat meitä suomalaisia golfareita kiinnostaviin aiheisiin.

Monelle somegolfarille Instagramista on tullut Youtubea tärkeämpi toimintaympäristö. Lyhyemmät ja sähäkämmät päivitykset puhuttelevat tämän päivän nuorisoa.

Instagramin puolella suurimmat seuraajamäärät on itselleen haalinut amerikkalainen Paige Spinarac. Rohkeasti pukeutuvan Spinaracin tilillä on 3,2 miljoonaa seuraajaa. Erilaiset kikkavideot ja muut golfin kovan ytimen ulkopuolelle jäävät trendit saavat oman äänensä kuuluviin todella tehokkaasti Instagramin tapaisessa ympäristössä.

Jos siis mieli halajaa golfkenttien vehreyteen, eikä ole halua lähteä kotisohvaa pidemmälle, voi kevään odotusta jouduttaa Youtuben maailmassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)