11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mission Hillsin erikoiskentällä lyödään nuudelikulhoon

Kentän signature hole on par kolmonen, jonka griini sijaitsee 80 metriä leveässä nuudelikulhossa. 75 metriä pitkät syömäpuikot tuovat haastetta avaukseen.

Par kolmosen griini keskellä jättimäistä nuudelikulhoa. Kiinan muurin tarkan kopion reunustama väylä. Pandan muotoisia bunkkereita, tuulikoneilla luotu myrskyväylä. Muun muassa tällaisia erikoisuuksia löytyy Mission Hillsiin Hainanin saarelle rakennettavalta ”fantasy golf” -kentältä. Vaikka kenttä ja sen mielikuvitukselliset väylät tuovat mieleen minigolfin, kyseessä on täysimittainen oikealta ruoholta oikeilla golfmailoilla pelattava kenttä. Kentän suunnittelusta on vastannut amerikkalainen Brian Curley Schmidt-Curley Golf Design -toimistosta. Curleyn kädenjälki näkyy muun muassa Mission Hills Haikoun kymmenellä muullakin kentällä. ”Konservatiiviset lajiniilot todennäköisesti vihaavat tätä kenttää. Mutta silti kentällä pelataan oikeaa golfia oikeilla välineillä ja oikeilta väyliltä”, Brian Curley totesi uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Lähes 400 metriä pitkä kopio Kiinan muurista reunustaa yhtä kentän väylistä.

Lähes 400 metriä pitkä kopio Kiinan muurista reunustaa yhtä kentän väylistä.

Mission Hillsin toimitusjohtaja Ken Chu innostui kenttähankkeesta sen erikoisuuden ja hauskuuden takia. ”Golf mielletään tyypillisesti erittäin konservatiiviseksi, perinteitä kunnioittavaksi peliksi, mutta toisaalta monet ovat kaivanneet lajiin lisää hauskuutta. Toteutamme nämä pyynnöt äärimmäisellä tavalla ja uskon, että monet golfarit haluavat kokea tarjoamamme seikkailun muiden kenttien kiertämisen välissä”, Chu toteaa hankkeesta kertovassa tiedotteessa. ”Tämä kenttä tarjoaa myös hauskan vaihtoehdon täällä lomaileville perheille, lapsille ja aloitteleville golfareille”, Chu jatkaa. Erikoiskentän arvioidaan valmistuvan Mission Hillsiin vuonna 2014.

Tälle par viitoselle luonnetta tuovat jäljitelmät muinaisista Maya-intiaanien rakennelmista.

Tälle par viitoselle luonnetta tuovat jäljitelmät muinaisista Maya-intiaanien rakennelmista.

Janne Knuuti Kuvat: HK Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje