11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Minea Blomqvistilla hyvä mahdollisuus päästä kauden ensimmäiseen Majoriin

Toista kauttaan kiertueella pelaava Ji-Young Oh ei aio jatkossa uhrata ajatuksiaan tuloksille. © Getty Images

Minea Blomqvist pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua Phoenixissa &copy Getty ImagesMinea Blomqvist ansaitsi viikonlopun Meksikon kilpailusta (45:s) yli 5000 dollaria ja nosti kokonaisansionsa summaan 54.442 taalaa jolla hän on nyt rahalistan 24:s. Oleellista ja ajankohtaista on se, että mikäli Minni on vielä seuraavan, viikon kuluttua Phoenixissa pelattavan kisan jälkeen 30:n joukossa, hän pääsee mukaan 3-6. huhtikuuta pelattavaan Nabisco Championshipiin joka on kauden ensimmäinen major-turnaus. Kauden kolme LPGA Tour kisaa ovat tuottaneet nimen perään tuloslistoilla merkinnät MC, 5:s ja 45:s. -Tietysti olisi upeaa päästä mukaan Nabiscoon. Tässä vaiheessa mahdollisuudet ovat omissa käsissä, Mexico Cityn lentokentältä maanantaina tavoitettu Minea mietti. Minnille voi riittää Nabiscon paikkaan nykyisetkin taalat, oletettavaa kuitenkin on, että 1,5 miljoonan dollarin kisassa hänen pitäisi päästä jatkoon jottei takaa tule seitsemää tai useampaa pelaajaa hänen ohitseen rahalistalla. Blomqvist töpeksi viikonlopun kisassa pahasti kahdella ensimmäisellä kierroksella yhdeksännellä reiällä tehden siinä yhdeksän ja seitsemän. -Olin wedgen kanssa ihan puukäsi, ei mitää tatsia suoritukseen. Löin yhteensä kolme palloa veteen. Kolmannella kierroksella jännitti taas tosi paljon, pelasin varman päälle ja pallon osuttua griinille tuuletin villisti, Minni naureskeli. Jossittelemalla, ilman noita kuutta ”ylimääräistä” lyöntiä hän olisi ollut 13:s ja käytännössä varma tapaus Nabiscoon. LPGA Tourilla on pelattu alkukaudesta ulkomaalaistahtiin. Neljästä kisasta vain yksi on mennyt USA:n pelaajattarille ( Paula Creamer), kolmessa muussa voittajina ovat olleet Annika Sörenstam, Lorena Ochoa sekä Louise Friberg. TT

Louise Friberg uransa avausvoittoon Yhdysvaltain naisten kiertueella

Ruotsi sai helsingborgilaisesta Louise Fribergistä taas yhden Tour-voittajan. &copy Getty Images 27-vuotias Louise Friberg saavutti kiertuekorttinsa viime syksynä pelatussa LPGA Tourin karsintakilpailussa, ollen yksi Tourin kymmenestä tulokkaasta tällä kaudella. Pitkään ei ruotsalaisen tarvinnut odottaa voittoaan kiertueella, sillä jo kolmannessa kilpailussa tärppäsi. Hän pelasi viimeisen kierroksen upeasti 65 lyönnillä, joka on Bosque Realin uusi kenttäennätys. Kierroksen hohdokkuutta lisää se, että sunnuntaina kaikista 75:tä kentällä olleesta pelaajasta, vain neljä muuta kilpailijaa pystyi alittamaan 70 lyönnin rajan. ”En uskonut, että -6 riittäisi voittoon. Luulin, että viimeinen puttini 18 reiällä voisi viedä minut toiseksi”, sanoi viisi vuotta ammattilaisena pelannut Friberg, josta tuli ensimmäinen tulokasvoittaja sen jälkeen, kun Julieta Granada voitti ADT Championshipin vuonna 2006. ”Seurailin tilannetta jännityksellä kierrokseni jälkeen, enkä oikein tiennyt mitä olisin tehnyt. Paljon asioita liikkui mielessäni, mutta ollakseni rehellinen, en muista enää ajatuksiani. En tiedä, olinko nälkäinen tai janoinen, tai jotain. Minä vain odotin”, Friberg kertoi tuntemuksiaan lehdistötilaisuudessa. Voitollaan 195 000 dollaria ansainnut Friberg voitti toiseksi tulleen Taiwanin Yani Tsengin (74) yhdellä lyönnillä. Jane Park (70) ja Jill McGill (72) jakoivat kolmannen sijan, tuloksella -4. Myös kotimaassaan pelannut Lorena Ochoa taisteli hyvin sunnuntaina, lyöden 68, mutta oli kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen niin kaukana kärjestä, että jäi lopulta jaetulle 8 tilalle. Saman sijoituksen hänen kanssaan jakoi ennen finaalipäivää johdossa ollut Ji-Young Oh (79), joka romahti päätöskierroksella. Kolmantena lauantain jälkeen ollut Eva Dahllöf (74) putosi taulukossa kaksi sijaa, mutta lopputulos kolme alle varmisti hänellekin uran parhaan sijoituksen LPGA Tourin kilpailussa. Minea Blomqvist pystyi pelaamaan Meksikossa nousujohteisesti kaksi jälkimmäistä kilpailupäivää. Sijoitus parani lauantaista lopulta yhdeksän sijaa. Olennaista loppukiriä hän ei kuitenkaan pystynyt esittämään, sillä ainoastaan sunnuntaina Blomqvistin sisääntulolle ei merkitty birdieitä. 74 riitti kuitenkin nostamaan hänen sijoitustaan kilpailun taulukossa mukavasti, sillä tulostaso oli sunnuntaina vain keskinkertainen.

Minea Blomqvist jatkoon MasterCard Classicissa

Minea Blomqvist paransi avauspäivän tulostaan kahdeksalla lyönnillä Meksikossa. &copy Getty Images Viisi birdietä kierroksellaan tehnyt Blomqvist ei ole vielä päässyt sinuiksi Bosque Real Country Clubin kentän yhdeksännen väylän kanssa. Keskivikkona 23-vuotta täyttänyt Minea teki perjantaina tällä par-viitosella yhdeksän ja selvästi huonot muistot mielessään eilenkin tuplabogeyn. Lauantaina hänen tuloskorttiinsa tuli ysiväylän ohella vain yksi tahra kolmoselle värkätyn bogeyn muodossa, muuten jaetulla 54 tilalla olevan Blomqvistin päivä sujui virheettömästi. Kilpailun johtoon siirtyi avauskierroksen jälkeen kakkostilalla ollut Korean Ji-Young Oh (67) kahden lyönnin erolla Yani Tsengiin (69). Kahden lyönnin johtomarginaali ennen finaalikierrosta on toistaiseksi kauden suurin kiertueen 54 reikäisissä kilpailuissa. Oh’in kierros oli toinen koko päivän bogeyttomista kierroksista. Tähän saakka kilpailun ainoan bogeynsä Oh on tehnyt avauskierroksella, väylällä 14. ”Pidän tästä kentästä. Se on 7000 jaardia pitkä, mutta tuntuu lyhyemmältä. Tietysti Meksikon korkeassa ilmanalassa pallo lentää pidemmälle”, Oh sanoi. ”Perjantaina olin hieman hermostunut, eikä oloni ollut ihan paras, mutta nyt olen kunnossa. Pelikin tuntuu hyvältä.” Tseng, yksi kiertueen kymmenestä tulokkaasta, oli jo vahvasti tulossa eilen Oh’in rinnalle, kunnes bogeyt väylillä 14, 15 ja 17 jättivät taiwanilaisen kahden lyönnin päähän kärjestä. ”Olen hieman pettynyt, sillä en pelannut hyvin sisääntuloa. Ehkä pelasin liian nopeasti. Jatkossa pitää olla kärsivällisempi, siten pystyn parempaan”, Tseng totesi. Kahden bogeyn ja yhden tuplan kiusaama Ruotsin Eva Dahllöf (70) nousi kuuden birdien avustamana kolmanneksi. Myös Lorena Ochoa nostatti kotiyleisön toiveita, pelaten eilen 70. Sijoitus nyt jaettu 27:s, mutta teoreettisetkin mahdollisuudet voittoon ovat meksikolaiselta jo menneet.

Jill McGill johtoon Meksikossa ensimm&#228,isen kierroksen j&#228,lkeen

Takaysiltä pelinsä aloittanut McGill onnistui tekemään birdiet väylille 12, 13 ja 17. Ensimmäisen yhdeksikön ainoa bogey merkittiin väylälle 15. Kierroksen toinen ja viimeinen bogey syntyi kentän kakkosväylällä. Birdiet vielä viitosella ja kuutosella sekä eagle viimeisellä reiällä kruunasivat McGillin mainion kierroksen, 67. McGill on johtanut LPGA Tourin kilpailua avauskierroksen jälkeen viimeksi Wachovia LPGA Classicissa vuonna 2004. Tuolloin hän jakoi lopulta kilpailun kolmannen sijan. Selvittäessään cut’in, vuonna 1996 kiertueelle noussut Jill McGill rikkoisi 2 miljoonan dollarin rajan uratienisteissään. Siihen hänellä on matkaa enää 75 dollaria. Toista kauttaan kiertueella pelaava Ji-Young Oh ja tulokaslistan ykkösenä oleva Yani Tseng ovat MasterCard Classicissa lyönnin McGilliä perässä, jakaen toisen tilan. Maailmanlistan suvereeni ykkönen, kotimaassaan pelaava Lorena Ochoa löi perjantaina peräti 76, ja löytyy vasta jaetulta 77 tilalta. Minea Blomqvist on 129 pelaajan joukossa jaetulla 103 sijalla, tuloksella 78. Blomqvistin kierroksen synkin hetki osui väylälle yhdeksän. Tuolla par-viitosella hän tuhri peräti yhdeksän lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje