11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Korhosella viisi lyöntiä liikaa ET:n karsintafinaalissa

Roope Kakko uskoo olevansa elämänsä kunnossa. Karsintojen kakkosvaihe sujui jo vakuuttavasti. (Kuva Juha Törmälä)

James Kamte on voittanut Challenge Tourilla.Kaudella 2008 hän kiertää ET:lla &copy Getty ImagesMikko Korhonen pelasi San Roquen New Coursella tiistaina tuloksen 75 ja jäi ilman kunnon kategoriaa ET:lle vuodelle 2008. Kierros alkoi hienosti birdiellä, kaksi bogeyta ulosmenossa ( kentän 10-18) veivät mahdollisuuksia. Sisääntulon alussa toivonkipinä nousi vielä päivän toisen birdien myötä kunnes kolme perättäistä bogeyta pudottivat Korhosen lopullisesti rajan väärälle puolelle. Kierroksen päättyessä sijaluku oli 49:s, eroa kortin oikeuttavaan tulokseen oli tässä vaiheessa viisi lyöntiä. Päätyömaaksi kaudella 2008 Korhoselle tulee kolmannen kerran peräkkäin Challenge Tour, rajoitettu kortti voi antaa muutaman mahdollisuuden kokeilla siipien kantavuutta ET:lla. Karsintojen ylivoimaiseen voittoon on pelaamassa Itävallan Martin Wiegele joka oli viisi reikää ennen loppua tuloksessa 17 alle. Yksi mielenkiintoisimmista kortinsaajista on Etelä-Afrikan tummapintainan James Kamtejoka pääsee armoitettujen joukkoon viimeisten joukossa tuloksella kolme alle.

Mikko Korhosella pelistrategia selvill&#228, ET:n karsinnan p&#228,&#228,t&#246,sp&#228,iv&#228,n&#228,

<a href=Mikko Korhonen on edellisvuoden malliin neljä lyöntiä rajan väärällä puolella. Finaalikierros on kuitenkin pelaamatta.Kuva Arto Salminen.">Mikko Korhonen tarvitsee päätöspäivänä varsin hyvän ”rypistyksen” noustakseen 30:n ensimmäisen joukkoon ET:n karsintafinaalissa. Maanantain kierroksella Old Coursella saldona oli 73, päivän ainoa birdie syntyi 16:lla joka on par-viitonen. Kärki on pelannut toistakymmentä lyöntiä Korhosta paremmin. Kisaa johtaa Itävällan Martin Wiegele (-15). Englannin edustajia on rajan oikealla puolella peräti kahdeksan. Golfin kääpiömaista oman pelaajansa Tourille olisivat saamassa Norja, ( Jan-Are Larsen) Islanti ( Birgir Hafthorsson) sekä Portugali ( Tiago Cruz) jossa pelataan vuosittain peräti kolme ET:n kisaa. Ratkaiseva kuudes kierros käydään tiistaina San Roquen New Coursella jossa Korhonen on pelannut tulokset 71-73. Finaalikierroksella SHG:n kasvatilta vaaditaan hyvin suurella todennäköisyydellä ensimmäinen kuutosella alkava kierrostulos ET:n kortin saavuttamiseksi. Kun ynnätään Korhosen viimevuotiset ja tämänkertaiset kierrokset San Roquen kentillä, ovat kaikki tulokset haarukassa 70-74 lyöntiä. Tasaisuutta ilman loistokkuutta. -Peli on ollut varsin tasaista kuten tuloksetkin. Harmiksi nousi jumiutunut niska jonka kävin niksauttamassa, en pystynyt välillä lyömään kunnolla. Nyt se on kunnossa. Pelaan samalla taktiikalla myös tiistain kierroksella, toivon pystyväni 70:n alitukseen, mutta en lähde yltiöpäisesti hyökkäämään. Tiistaille on luvattu huonoa keliä ja se sopii minulle erinomaisesti, Korhonen kertoi maanantaina illalla. -Tavoite on ET:lla, toivottavasti olen siellä jo tiistain jälkeen. Maailmaani se ei kuitenkaan kaada vaikka en nyt pääsisikään, joten suuria paineita ei ole. Ulkopuolisia Mikko Korhonen ei pääse syyttämään, sillä hän pelaa ilman caddieta. Tiistaina pelikaverit puhuvat keskenään espanjaa, Gabriel Canizares sekä Manuel Quiros lähtevät samasta tuloksesta ratkaisevalle kierrokselle. Suomalaisten menestyshistoria finaalissa 2000-luvulla on varsin lohduton. Vuosina 2000-2006 yrityskertoja on yhteensä 16, vain Tuomas Tuovinen (2005) on yltänyt armoitettujen joukkoon. Roope Kakko ehti jo karsiutua meneillään olevasta kisasta. Mikko Kórhoselta odotetaan tiistaina vahvaa panosta ja venymiskykyä kortin saavuttamiseksi. TT

Mikko Korhonen jatkaa ET:n karsintafinaalissa

Tahtoo takaisin Tourille! Philip Golding on ennätysmies ET:n karsintoihin osallistumisessa &copy Getty Images Upeasti kierroksensa kahteen birdieen lopettanut Mikko Korhonen on hyvissä asetelmissa ennen kahta viimeistä kierrosta. Yheistuloksellaan -2 Korhonen jakaa 30. sijaa. Juuri 30. parasta saa täyden kortin Euroopan pääkiertueelle kaudeksi 2008. Kilpailu on erittäin jännittävä ja tasainen. 71 pelaajaa jatkaa viimeisille kierroksille. Cut –rajaksi muodostui +1. Karsintakilpailun kärjessä ovat Etelä -Afrikan Thomas Aiken ja Espanjan Pablo Larrazabal tuloksella -10. Ruotsin Patrik Sjöland näytti mallia naapurimme urheilijoiden kuulusta venymiskyvystä. Pelattuaan viimeiset yhdeksän reikää neljä alle parin, Sjöland pääsi jatkoon viimeisten joukossa. Roope Kakko ei valitettettavasti saanut vastaavaa krivaihdetta käyntiin ja kohtalona oli karsiutuminen päätöskierroksilta. Tulos +3 jätti Kakon kahden lyönnin päähän ratkaisukierroksilta. Kakko sai seurakseen nimekkäitä putoajia. Työpaikkaa muilta kiertueilta etsimään joutuivat mm. ruotsalaiset Joakim Häggmann ja Klas Eriksson. K.E.

Philip Golding tekee paluuta, Korhosella ja Kakolla tahmeaa karsinnoissa

Tahtoo takaisin Tourille! Philip Golding on ennätysmies ET:n karsintoihin osallistumisessa &copy Getty ImagesEuroopan Tourin karsintafinaalissa on kolmen kierroksen jälkeen kortissa kiinni sekä ensikertalaisia, kuin myös erittäin kokeneita konkareita. Jälkimmäisiä edustavat mm. 48-vuotias Peter Senior jolla on toistakymmentä ammattilaiskisan voittoa ympäri maailman, sekä 18:tta kertaa karsintoihin osallistuva Philip Golding. 45-vuotias englantilainen on saanut finaalin kautta pelioikeuden kuudesti, viimevuonna hanke ei onnistunut ja Golding on pitänyt pelituntumaa yllä Challenge Tourilla. Hän voitti sensaatiomaisesti kesällä 2003 Ranskan avoimet ET:lla ansaiten tuolla kaudella pitikälti yli 600.000 euroa. Seuraavat neljä vuotta ovat tuottaneet yhteensä vähemmän ja Golding on tutussa touhussa, karsintafinaalissa vuoden päätteeksi. Mikko Korhonen ja Roope Kakko pelasivat lauantaina New Coursella. Korhonen (71-72-73) on kisan puolivälissä lyönnin päässä rajan väärällä puolella. Tuloksellisesti kierroksella ei ihmeitä tapahtunut, kaksi bogeyta ja yksi birdie. Roope Kakon tilanne kääntyi kierroksen edetessä tukalaksi. Yhden bogeyn lisäksi hänellä oli kortissaan 16:n reiän jälkeen viisi bogeyta ja sijaluku oli 114:s. Kahdella viimeisellä Kakko teki makoisat birdiet, sai kierrostuloksekseen 74 ja on 88:s. Rajaviivan oikealle puolelle on edelleen viisi lyöntiä. Akuutimpi hätä Roopella on cut-rajan kanssa, sunnuntain jälkeen vain 70 parasta ja saman tuloksen omaavat jatkavat pelejä, tuo raja on kahden lyönnin päässä. Sunnuntai on suomalaisittain Japanin kisan lisäksi merkittävä päivä, Korhosen ja Kakon henkistä kypsyyttä mitataan isolla asteikolla. TT.

ET:n karsintafinaali jatkuu

Kuuden kierroksen kilpailusta on nyt pelattu kolmasosa. Kahden kierroksen jälkeen suomalaiset ovat vielä kohtuullisissa asemissa. Kakon toinen kierros ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäiselle reiälle (väylä 10, par 5) tehty bogi aloitti päivän negatiivisissa merkeissä, eikä Kakko oikein saanut kierrostaan kunnolla käyntiin koko päivän aikana. Bogeja tuli vielä kolme lisää, viimeisellä pelaamallaan reiällä Kakko onnistui kuitenkin tekemään päivän ainoan birdien. Kakko on yhteistuloksellaan +2 kolmen lyönnin päässä korttirajasta ja juuri cut -rajalla. Roope Kakolla riittää kirittävää karsinnoista Korhosen päivä sujui hiukan paremmin. Tasaisesti koko kauden Challenge Touria kiertänyt Korhonen pelasi toisen kierroksen par –vauhtia. Korhosen 17. reiälle tekemä eagle paransi sijoitusta merkittävästi. Tällä hetkellä Korhonen on juuri tuolla ratkaisevalla rajalla, sijalla 29. Tulevilla kierroksilla tarvitaan onnistumisia. Kilpailu on kuitenkin edelleen mitä suurimmassa määrin kesken. Kilpailun ensimmäinen rajapyykki on sunnuntaina, jolloin on 70 –pelaajan cut. Tällä cutilla on normaalia suurempi merkitys. Jo cutista selvinneet saavat todella hyvän kategorian Challenge Tourille ja heikon kategorian pääkiertueelle. Paineet varmasti lisääntyvät, murenemisia ja yllättäviä nousuja on varmuudella tiedossa.

Roope Kakolla ja Mikko Korhosella hyv&#228, avauskierros karsinnoissa

Roope Kakko teki avauspäivänään viisi birdietä &copy Getty ImagesEuroopan Tourin karsintoja pelataan San Roquen kahdella kentällä, tästä johtuen tulosten reilu vertailu on mahdollista vasta kahden päivän jälkeen. Roope Kakko sekä Mikko Korhonen kiersivät avauspäivänä New Coursea, perjantaina on vuorossa vanha. Kakko aloitti vaisusti, neljä reiän jälkeen hän oli yhden yli. Seuraavilla seitsemällä Roope upotti kolme birdieputtia, kunnes 14:lla tuli lunta tupaan tuplabogeyn muodossa. Viimeiset neljä hän pelasi paríin, ja yhteistulokseksi kertyi siis 71. -Oli ihan ok päivä. Muutama hyvä lyönti, jokunen huono. Ei parasta mihin kykenen. Viisi birdietä tein, pari helppoa par-viitosilla, pisimmät olivat viisimetrisiä upotuksia, kertasi Roope Kakko suorituksiaan. -Keli oli aika helppo, tuulta vähän mutta se tuppasi pyörimään. Matka on vielä pitkä joten toisena päivänä pelataan myös keskelle viheriötä. Tuo vanha kenttä on kapeampi ja selkeästi vaikeampi jos tuuli yltyy. Maltilla täällä pärjää, kolmatta kertaa finaalissa pelaava Roope tietää. Mikko Korhosellakin on kortissaan tupla ulosmenossa, sisääntulossa hän kiristi viimeiset viisi kaksi alle ja sai saman tuloksen. 71 oli päivän suosituin lopputulos, 30:tta sijaa jakaa peräti 29 pelaajaa joten pienetkin nousut tai heikot hetket tulevina päivinä muuttavat rajusti sijoitusta. Kuuden kierroksen mittaista karsintaa johtaa avauspäivän jälkeen Englannin Robert Coles joka pelasi ensimmäisen Euroopan Tour kautensa vuonna 1995. Karsintafinaalissa on runsaasti mukana miehiä jotka ovat suurimman osan aikuisvuosistaan kiertäneet Touria ja voittaneet siellä. Joakim Haeggman ja Andrew Coltart ovat paitsi voittaneet ET:lla, myös pelanneet Ryder Cupissa. Kokemusta ET:lla voittamisesta on myös Peter Seniorilla, Patrik Sjölandilla, Marcel Siemilla, Darren Fichardtilla, Malcolm Mackenziella sekä 17:tta kertaa karsintoihin osalllistuvalla Phil Goldingilla. Tämäkin vain taustoituksena sille, että rivissä on kovan luokan konkareita jotka eivät pienistä hermostu. Ruotsalaisilla on kolme miestä seitsemän ensimmäisen joukossa. Länsinaapurien edustaja on peräti kolme kertaa voittanut karsintafinaalin, ilonen päätös Euroopassa pelattaville kisoille vuonna 2007 olisikin suomalaispelaajan ykköstila. TT

Korttia kohti

On sanottu, että kovatasoisen ammattilaiskiertueen karsinnat ovat golfarin kovin koetus. Tulevana viikonloppuna Espanjassa ratkaistaan ketkä 30 pelaajaa saavat täydet pelioikeudet Euroopan kiertueelle ensi kaudeksi. Taistelemassa on 156 karsijaa, joista suomalaisia kaksi; Mikko Korhonen ja Roope Kakko. Päivää ennen karsintafinaalin alkua Mikko Korhonen kertoi olevansa erittäin luottavaisella mielellä. ”Hyvät on fiilikset, niin kuin koko ajan on ollutkin.” Karsintojen kakkosvaiheesta Korhonen pääsi jatkoon täpärästi, yksikin lyönti enemmän olisi katkaissut tien. ”Puttasin aika huonosti koko ajan. Se on outoa, koska olen koko kauden ajan putannut hyvin. Mutta siellä oli vaikeat griinit, jotka eivät sopineet minulle. Täältä (San Roque Club, Sotogrande) minulla on hyvät muistot, viime vuonna puttasin hyvin. Myös lyönti on hyvässä kunnossa”, kertoi Korhonen kisapaikalta. Viime vuonna hän jäi kahden lyönnin päähän ET:n kortista. Korhonen on pelannut tasaisesti läpi kauden. Pelaamissaan Challenge Tourin kilpailuissa (20) hän missasi cutin vain kaksi kertaa. Paras sijoitus oli kymmenes. Tasaisuus on Korhosen ehdoton valtti, huippukierrosia ja voittoja vielä odotetaan. Karsintafinaalissa pelattavat kentät ovat Korhosen mukaan haasteelliset. ”Ei täällä varmaan paljon alle par:n mennä. Väylät ovat kapeita, mutta suurimmat haasteet ovat lähestymisissä. Griinit ovat pieniä”, Korhonen kuvailee. Kanssakilpailijat nimeävät Lorena Ochoan kovimmaksi vastustajakseen, samalla hän on monen mielestä mukavinta peliseuraa.  &copy Getty Images Toinen suomalaisedustaja karsinoissa on Roope Kakko. Suomalaisille tutumpi Kakko osallistuu nyt kolmatta kertaa finaaliin. Tavoite on sama kuin Korhosella. ”30 parhaan joukkoon ja kortti ensi kaudelle.” Kakon caddienä toimii veli Karri Kakko. Korhosen peliä tulee viikonloppuna seuraamaan vanhemmat. Kotona Suomessa peukkuja pitävät vaimo sekä pieni Elsa-tytär. Viimeisen vuosikymmenen aikana suomalaisista vain Tuomas Tuovinen on onnistunut saamaan karsintojen kautta pelioikeuden Euroopan kiertueelle. Urakka on kova, mutta ei missään nimessä mahdoton. Mikko Iloselle olisi mukava saada härmäläinen pelikaveri seuraksi.

Euroopan kiertueen karsintafinaali

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje