14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Ilosella kuusi lyöntiä liikaa Openin karsinnnoissa

Mikko Iloselle tuli molemmilla kierroksilla heikko jakso joka vei mahdollisuudet kärkipäähän © Getty Images

Mikko Ilonen aloitti mainiosti toisen kierroksen Openin karsinnoissa ollen kahdeksan reiän jälkeen yhteistuloksessa kaksi alle. Unelma paikasta Carnoustien kilpailuun kariutui yhdeksännellä jossa Ilonen teki tuplabogeyn. Sisääntulossa Ilonen teki vielä kaksi birdietä, mutta myös tuplan ja kaksi bogeyta. Yhteistulos 142 ( 70-72) jättää hänet oletettavasti kuuden lyönnin päähän rajasta. Viimeiset mahdollisuudet saavuttaa paikka Openiin avautuvat Iloselle vielä Irlannin ja Skotlannin ET kisoissa, joissa molemmissa paras pelaaja jolla vielä ei ole paikkaa kisassa sellaisen saa. -Lyöntejä tuli tällä kertaa yksinkertaisesti liikaa. Peli ei tunnu kuitenkaan huonolta, joten tulosta saattaa lähiviikkoina olla hyvinkin tulossa, ynnäilee Ilonen päivän saldoa. – Irlannissa ja Skotlannissa täytyy laittaa kovat piippuun ja ladata menemään. Paineita ei ole, mutta olisihan se hauska jälleen pelata Carnoustiessa. Peli tuntuu olevan hyvin kasassa, joten kaikki on mahdollista, päättää Ilonen. Kun karsintojen toinen kierros oli lopuillaan, paras paikan varmistaneista oli Pohjois-Irlannin Graeme McDowell ( -9) . Paikkansa olivat ansainneet myös Peter Hanson sekä Miguel-Angel Jimenez tuloksella -7.

Mikko Ilonen tarvitsee loistokierroksen Openin karsinnassa

Mikko Ilonen pelasi Sunningdalessa Openin karsinnoissa avauskierroksensa tulokseen 70 joka on sama kuin kentän par. Kun 69 pelaajaa 120:sta oli pelannut avauskierroksensa oli Ilosen sijoitus jaettu 19:s. Hän aloitti loistavasti eaglella, mutta ulosmenossa peräkkäin tulleet neljä bogeyta pudottivat Ilosen listojen häntäpäähän. Loppukierroksella tuloskorttiin merkittiin vielä kaksi birdietä. Iltapäivällä (15.37) käynnistyvällä toisella kierroksella Ilonen tarvinnee huipputuloksen , neljä tai viisi alle nostaisi hänet suurella todennäköisyydellä 12:n ensimmäisen joukkoon ja Carnoustiessa pelattavaan kilpailuun. Tasatuloksissa viimeisten osalta pelataan uusinta. Kisaa johti Ilosen pelikaveri Gonzalo Fernandez-Castano tuloksella 65.

Mikko Ilonen hakee paikka Openiin karsinnoista

Kaikki suomalaisgolfarit voivat hyvällä syyllä ainakin ajatuksissaan laittaa maanantaina peukut pystyyn jotta suomalaispelaaja pääsisi mukaan Openiin. MIkko Ilonen on pelannut neljä kertaa British Openissa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2000 hän pääsi mukaan Amateur Openin voittajana, vuosina 2001 ja 2006 karsintojen kautta. Neljännellä kerralla ( 2002) syy mukaanpääsyyn oli edellisvuoden loistava yhdeksäs tila. Saldo neljästä kisasta on suomalaisia mairitteleva, yhdeksännen sijan lisäksi hän oli viimevuonna 16:s, vuonna 2002 50:s, amatöörivuonnaan Ilonen pelasi Ian Woosnamin ja Tom Watsonin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta karsiutuen lyönnillä. Karsintoihin Ilonen on osallistunut viidesti, kolmasti hän on joutunut seuraamaan kilpailut televisiosta. Nyt ovat edessä kuudennet karsinnat, Sunninngdalen kahdella kentällä on mukana 120 pelaajaa, kymmenen parasta saa varman paikan Carnoustien kentällä pelattavaan kauden kolmanteeen Majoriin. Seura on kivikova, mukana on enimmäkseen ET:n runkopelaajia, suuria mestareitakin kuten Miguel-Angel Jimenez, Richard Green, Ian Woosnam, Nick Dougherty, David Frost, Peter Hedblom ja monia muita. Ilonen pelaa yhdessä Gonzalo Fernandez-Castanon kanssa. Ensimmäinen kierros käynnistyy kello 10.37 Suomen aikaa, toinen viisi tuntia myöhemmin. Sunningdalessa on koettu suomalaismenestystä aiemminkin, vuonna 2004 Minea Blomqvist teki naisten Major-ennätykseksi 62, kymmenen alle ja oli British Openissa kahdeksas.

Live Scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje