[13][26]

Mikko Ilosella huippukierros Sveitsin kisan päätöspäivänä

Mikko Ilonen osallistuu Sveitsin osakilpailuun © Getty Images

Viimeisen kierroksen kuningas iski taas, tulos Sveitsissä oli 66!!! &copy Getty ImagesHistoria toisti itseään European Mastersissa.Mikko Ilonen pelasi tavoitteensa mukaisesti hienon kierroksen sunnuntaina Crans Sur Sierrressa. Tulos 66, viisi alle on päivän parhaita ja se nosti Ilosta parikymmentä sijaa 38:lta tilalta jolta hän lähti päivään. Kierroksensa jälkeen hän oli jaetulla 18:lla sijalla joka oli myös lopullinen sijoitus . Rahaa Ilonen ansaitsi 25.300 euroa, kauden kokonaisansiot ovat nyt 770.270 euroa, sijoitus kohentunee yhdellä ja on 26:s. World Rankingin sija asettuu kohdalleen vasta PGA Tourin kisan loppumisen jälkeen. Viimevuonna Ilonen pelasi saman tuloksen sunnuntaina ja nousi seitsemänneksi. Aivan upeaa on sekin, että viimeisten kierrosten tulosten sarja kaudella 2007 vain komistuu. Mikko on ET:n YLIVOIMAISESTI paras pelaaja jos lasketaan päätöskierrokset. Sveitsin kisan jälkeen keskiarvo on tasan 68 lyöntiä. Kierroskeskiarvolistalla Ilonen (n.70,50) nousee Sveitsin kisan jälkeen kuudenneksi. -Pääsin viikonlopun tavoitteeseen eli kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Jo eilen oli havaittavissa merkkejä paremmasta, joten päivän kierrokselle lähdettäessä oli luottavainen fiilis, kertaa Ilonen päivän suoritusta. -En ollut koko viikolla aivan omalla tasolla birdiemahdollisuuksien hyödyntämisen suhteen mutta tänään sain jopa yhden putin sisään. Oli hyvä juttu, että tulevia kisoja ajatellen saatiin tauon aikana kertyneet ruosteet karistettua koneesta. Toivottavasti viimeisen kierroksen hyvä meno saa pian jatkoa, toteaa Ilonen. Hän teki kierroksellaan neljä birdietä, bogeyn ja eaglen ( 13:s) joka oli siihen mennessä sillä reiällä päivän ainoa. Nousu 20:n joukkoon vankistaa suomalaisen asemia paitsi rahalistalla, myös spekulaatioissa paikasta Seve Trophyyn. Avauspäivän 68 jälkeen Ilosen toiveet kärkisijasta huuhtoutuivat perjantain tulokseen 75 joka pudotti häntä yli 40 sijaa. Lauantaina kirivaihde ei lähtenyt käyntiin , tulos 70. Sunnuntai oli taas upea näytös Ilosen kapasiteetista. Kilpailun voittajana juhlittiin Brett Rumfordia joka johti pitkään viimeisellä kierroksella, mutta joutui 17:n reiän bogeynsa jälkeen uusintaan Philip Archerin kanssa. Aussi chippasi griinin vierestä noin 20 metrin matkalta ensimmäisellä uusintareiällä sisään ja kuittasi 333.000 euroa. Archer oli toinen ja viimevuotinen voittaja Bradley Dredge kolmas. Kilpailut jatkuvat jo torstaina, jolloin Ilonen saa vastaansa varsin nimekkään pelaajakatraan Saksassa.

Mikko Ilosen tavoitteena nousu 20:n joukkoon

Mikko Ilosella on matkaa 20:een sijaan neljä lyöntiä &copy Getty ImagesSveitsin osakilpailun kärjessä on tasaista ennen päätöspäivää, seitsemän miestä on kolmen lyönnin sisällä. Keulapaikkaa pitää Bradley Dredge yhdessä Oliver Wilsonin kanssa tuloksella 13 alle. Lauantai oli ”moving day”, Sion E. Bebb sai tuloksekseen 63, väliin 64-66 lyöntiä selvisi kierroksestaan kuusi pelaajaa. Mikko Ilonen teki birdejä vain kaksi, päivän ainoan bogeynsa 18:lla, kierrostulos 70 nosti häntä kuusi sijaa 38:ksi. -Ilmeisesti säästelen pirkkoja viimeiselle kierrokselle. Yhden bogeyn kierros on täällä kelvollinen tulos. Ei taida mies silti olla parhaassa mahdollisessa vedossa, summaa Ilonen päivän suoritusta. -Näiltä sijoilta on hyvä lähteä kirimään viimeisenä päivänä. Kahdenkympin joukkoon olisi syytä kivuta, toteaa Ilonen. Motiivin lähteinä hyvälle viimeiselle kierrokselle ovat mm. tavoite päästä pelaamaan Seve Trophyyn, sekä Ilosen kärkisija viimeisten kierrosten keskiarvossa joka on mahtava 68,22. Sen listan kärjessä pysyminen takaisi myös loppukaudesta menestystä. Hyvän pohjan nousutoiveille antaa myös se, että MikkoIlonen pelasi viimevuonna päätöspäivän parhaan tuloksen 66 ja nousi seitsemänneksi.

Oliver Wilson johtaa Sveitsiss&#228,

Oliver Wilson hakee ammattilaisuransa ensimmaista voittoa.Englannin Oliver Wilson pelasi perjantaiaamuna Europea Mastersin kärkeen kun hän viimeisteli avauskierroksensa tuloksekseen 65. Wilson starttasi lyhyen tauon jälkeen toiselle, pelasi sen 66 ja johtaa lyönnillä viimevuotista voittajaa Bradley Dredgeä. Wilson pelaa Tourilla kolmatta kauttaan, suunta menestyksen suhteen on viikon päästä 27 vuotta täyttävällä britillä koko ajan ollut oikeaan suuntaan. Saldona on jo kolme kakkostilaa joista kaksi kuluvalla kaudella. Viikonloppuna avautuu Sveitsin alpeilla taas eteen melkoinen miehuuskoe. Bradley Dredge kirittää lauantaina Wilsonia. Walesiläinen on palannut kaksi kierrostaan tuloksin 66-66. Kun Dredge voitti viimevuonna hän kykeni itselleen harvinaisesti hallitsemaan päätöskierroksen paineet ja voitti lopulta häkellyttävästi kahdeksalla lyönnillä. Mikko Ilonen putosi 44:ksi, toisena päivänä lyöntejä kertyi seitsemän enemmän kuin torstaina (68-75) vaikka tilastojen mukaan peli oli avausten ( ( to 4, pe8 )ja griiniosumien ( to 9, pe 11) osalta ”parempaa. Eroa kärkeen on 12 lyöntiä, kolmanteen sijaan yhdeksän. Näistä asetelmista top-15 sijoitus olisi jo loistosuoritus. – Viikon huono päivä tuli tehtyä alta pois. Pari kelvotonta mailaa tuli valittua ja se maksoi. Ei tahtonut saada sahaa käyntiin koko päivänä. Huomenna otetaan hommasta kiinni tuoreella otteella. Edessä on nousun paikka, toteaa Ilonen. Lauantaina Ilonen pelaa yhdessä tallikaveriensa Johan Edforsin ja Alexander Norenin kanssa. Kolmikko starttaa ykköseltä kello 10.10 Suomen aikaa.

Mikko Ilosella vahva avaus Sveitsiss&#228,

Peli kulkee kisapaikalta ostetuissa vaatteissakin. Mikko Ilosen avauspäivän tulos oli 68. &copy Getty ImagesMikko Ilonen pääsi tauon jälkeen hyvin takaisin kilpailutunnelmaan Sveitsin Crans Sur Sierren alpeilla käynnistyneessä European Mastersissa. Torstaina aamupäivällä yhdessä Mathias Grönbergin ja paikalllisen lupauksen Julien Clementin kanssa kiertänyt Ilonen oli 11 pelaamansa reiän jälkeen neljä alle ja kisan kärjessä. Kentän viidennellä ( Ilosen 14:s) tuli korttiin päivän toinen bogey ja Ilonen putosi tulokseen kolme alle joka oli myös lopputulos. Hän on jaetulla toisella sijalla edellään vain viimevuonna ylivoimaisesti voittanut Bradley Dredge. Kärkikymmenikössä ovat myös edellisvuosien voittajat, jo 53-vuotias Eduardo Romero sekä Robert Karlsson. Aamupakkanen viivästytti aikatauluja ja tästä johtuen viimeiset joutuvat pelaamaan kierroksensa loppuun aamulla Kaudella 2006 Ilonen oli samassa kisassa seitsemäs yhteistuloksella seitsemän alle. Tuolloin avauskierros vaati kuusi lyöntiä tämänpäiväistä enemmän, joten ennuste menestykselle on erinomainen. Ilosella on harmeja vaatetuksensa kanssa. Matkalaukku ei saapunut samalla ja lennolla ja se oli torstaina vielä kadoksissa. Jarmo Sandelinilla alkaa olla kiire korttinsa uusimisesssa. Hän on pelannut erittäin ahkerasti, peräti 27 kertaa, mutta saanut kasaan ”vain” 151.000, sijaluku rahalistalla on 134:s. Kauden päätteeksi 115 parasta saa kunnon kortin, alempana olevat joutuvat karsintaan. Viimevuonna Sandelin väläytti monen vuoden tauon jälkeen ja oli kahdesti peräkkäin kakkonen, rahalistallakin 44:s. Perjantain starttiaikoja on siirretty alustavasti puoli tuntia eteenpäin viivästysten vuoksi. Ilonen käynnistää pelinsä kello 15.10 Suomen aika. Sveitsissä kisan voittaja kuittaa 333.000 Euroa.

Kolmas voitto tavoitteena

Mikko Ilonen on viettänyt voitokkaan Scandinavian Mastersin jälkeen kahden viikon kilpailutauon Suomessa. Viime viikonloppuna hänet nähtiin mm. Talissa naisten Finnair Mastersin yhteydessä. Nyt lahtelainen on taas tositoimissa ja tavoittelee kauden kolmatta voittoaan. Vedonlyöntitoimistot ovat nostaneet Omega European Mastersin suurimmiksi voittajaehdokkaiksi Paul Caseyn, Niclas Fasthin sekä Lee Westwoodin. Mikko Ilonen on myös nousussa listalla, jo kärkikymmenikössä. Järjestäjien suosikki on taatusti vuoden 2005 voittaja Sergio Garcia, jota Omega sponsoroi. Palkintorahaa Sveitsissä on koossa 2 miljoonaa euroa, joista ykköselle jaetaan reilut 330 tuhatta euroa. Mikko Ilosella on kasassa ennen Omega European Mastersia vajaat 750 tuhatta euroa, joilla hän on Euroopan kiertueen rankingissa sijalla 27. Maailmanlistalla Ilonen on sijalla 68. Voitto tässä tai jossain muussa kilpailussa nostaisi hänet jo 50 joukkoon, mikä takaisi pelioikeuden kaikkiin major-kilpailuihin, US PGA:ta lukuunottamatta. Viikonloppuna suomalaiset jännittävät taatusti aikaisempaakin intensiivisemmin Mikko Ilosen otteita. Kahdella voitollaan Ilonen on jo osoittanut olevansa huipulla. Kohtalainenkin menestys tässä kilpaluissa todistaisi myös, että mies pystyy pitämään pään kylmänä odotustenkin edessä. Keväällä Indonesian voiton jälkeisessä kilpailussa Ilonen putosi kahden kierroksen jälkeen, tosin vatsataudin kourissa.