16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Ilonen kuudes Walesin avoimissa

Mikko Ilosen peli kulkee Celtic Manorissa, Kisan puolivälissä hän on vain kaksi lyöntiä kärjestä © Getty Images

Mikko Ilosella on tukeva ote omasta tekemisestään. Maanantaina ovat vuorossa US Openin karsinnat &copy Getty ImagesMikko Ilonen pelasi hurjaa tahtia neljännen kierroksensa Celtic Manorin Roman Road-kentällä. Ilonen johti kisaa hetken aikaa yksinään tuloksella 11 alle kunnes Singaporen Mardan Mamat meni kolmella perättäisellä birdiellään hänen ohitseen. Mamat teki päätösreiällä parín bunkkerin kautta upottaen noin kolmemetrisen putin, Ilosen birdiputti viheriön ulkopuolelta livahti niukasti mutta varmasti oikealta ohi. Sijaluvulta 23:s päivään lähtenyt Ilonen sai tuloksekseen 63, Mamat 62. Kilpailun voitttoon kiri kuitenkin Etelä-Afrikan Richard Sterne joka heikon alun jälkeen ratkaisi pelin viimeisen reiän birdiellään. Walesiläisyleisö pettyi raskaasti kun viimeisessä ryhmässä kiertänyt Bradley Dredge teki 18:lla bogeyn ja jäi lyönnin päähän Sternesta yhdessä Mamatin, Mads Vibe-Hastrupin ja Sören Kjeldsenin kanssa. Iloselle Celtic Manorin golfkeskus on ollut melkoinen menestyksen kehto. Hän oli vuonna 2002 samassa kisassa kolmas ( 109.000 euroa), maanantaina Ilonen voitti taitokisan ja siitä yli 90.000. Lopullinen sijoitus oli jaettu kuudes kaksi lyöntiä voittajasta. Rahaa tilille tulee noin 71.000 euroa Ilosen urakka jatkuu maanantaina Lontoossa Walton Heathin kentällä pidettävillä US Openin karsinnoilla. Mikko Iloselle kulunut 12 kuukauden jakso ollut loistava. Lähes päivälleen vuosi sitten CT:lle pudonnnut Ilonen sai soiton Itävallan kisan järjestäjiltä jotka ilmoittivat hänen mahtuvan mukaan. Mikko pelasi tuossa kisassa parhaan päätöspäivän tuloksen ja sai hengen päälle. Menestyskulku käynnistyi todenteolla British Openista johon hän pääsi karsintojen kautta. Vuoden aikana Ilonen on pelannut 21 ET:n kisaa ja ansainnut niissä lähes 520.000 euroa. Voittoja on yksi, top-ten sijoituksia yhteensä viisi. Manchesterissa pidetyn Challenge Tour kisan voitti isäntämaan Ross McGowan tuloksella 265. Antti Ahokas hävisi voittajalle kymmenen lyöntiä, oli 24:s ja ansaitsi 1357 euroa. Toni Karjalaisen ote herpaantui kahdella viimeisellä, tulos oli 287 ja sijaluku 60:s Richard Sterne nousee voittonsa myötä World Rankingilla jo 50:n joukkoon &copy Getty Images

Mikko Ilonen tyytyv&#228,inen esitykseens&#228,

Mikko Ilonen oli kierroksensa jälkeen tyytyväinen esitykseensä eikä ihmeemmin surrut johdon ja voiton menettämistä. -Helppo kenttä ja hitaat viheriöt, viikon helpoin keli sunnuntaina. Ei tullut valitettavasti sitä sadetta jota ennustettiin. -Hyvä päivä minulle ja hyvä viikko kokonaisuudessaan . Yhden kunnollisen puttipäivän olisin tarvinnut, nyt sellaista ei tullut. Kahdella viimeisellä jäi jossiteltavaa. 17:lla olin vähän mailojen välissä ja birdieputista tuli varsin pitkä. Viimeisellä hyvä lähestymiseni wedgellä tuli alamäkeen alas ja pomppi pitkäksi. Caddie kehotti ottamaan birdieputtiin riittävästi breikkiä, otin lopulta vähän liikaa, Ilonen kertoi. Lyöntikuntoaan hän ei suostunut ihmeemmin kehumaan, rannekipuna heijastunut käsivarren lihasten rasitusvamma tarvitsee edelleen päivittäin hoitoa. Ilonaihe löytyy World Rankingin pisteistä joita tulee taas varsin paljon. Mikko noussee jo 150:n joukkoon, ensimmäistä kertaa urallaan. -Se on minulle tärkeää, tavoite nousta sadan joukkoon on taas askeleen lähempänä. Fyysinen kunto ei ole paras mahdollinen käden osalta. -Ranne on teipissä, mutta käsivarsi on vahvistunut. Tuossa kierroksen aikana tuli caddien ja pelikaverin kanssa väkisinkin jo puheeksi maanantain US Open karsinta, kyllä se on mielessä. Ennakkotiedon mukaan Walton Heathin kentän 36 reiän karsinnasta pääsee itse kisaan yhdeksän pelaajaa. -Karsijoita on tietoni mukaan vain noin 60 ja tästä johtuen sisäänpääsevien määrää saatetaan pudottaa kahdella, Ilonen arveli sunnuntaina tuoreeltaan Walesin avointen jälkeen. Suomalaisen pelikaverina kahden kierroksen kisassa on Englannin David Griffits.

Mikko Ilonen viisi ly&#246,nti&#228, k&#228,rjest&#228, Walesissa

<a href=Mikko Ilonen toivoo sunnuntaiksi sadetta jotta mahdollisuudet kärjen kiinnisaamiseksi paranisivat &copy Getty Images">Mikko Ilonen pelasi launtaina kierrostuloksen 70 jolla hän putosi jaetulta viidenneltä sijalta 23:ksi mutta vain viiden lyönnin päähän kisaa johtavista Bradley Dredgestä sekä Saksan Martin Kaymerista. Dredgella on kotimaassaan varmasti melkoiset paineet niskassaan, Sveitsin kahdeksan lyönnin voiton vastapainoksi hänen viimeisen kierroksen historiakirjassaan on tavanomaista enemmän epäonnistumisia. Kaymer teki viimevuonna Challenge Tourilla uskomattoman kovaa jälkeä. Kesken kauden CT:lle tullut saksalainen pelasi kahdeksan kisaa yhteistuloksella 107 alle parín. Hän voitti kahdesti, heikoinkin sijoitus oli 13:s. Alemmilla toureilla hän on tehnyt myös tuloksen 59. ET:lla ei kuluvalla kaudella ole vielä isoja otsikoita Kaymerista revitetty, sunnuntain kierros onkin varsinainen testi. Lauantain kierroksen alkureiílllä Ilonen teki kaksi bogeyta ja putosi pahimmillaan 30:ksi. Hän nousi jo 15:ksi kahdella perättäisellä birdiellä, mutta viimeisen bogey pudotti taas kahdeksan sijaa alaspäin hyvin tasaisessa kisassa. Ennätyksiäkin Ilosen kuluneesta viikosta on taas löydettävissä. Koskaan aiemmin hän ei ole ollut kahdessa perättäisessä kisassa näin lähellä kärkea ennen viimeistä kierrosta kuin Wentworthissa ja Walesissa. BMW Championshipissa Ilonen oli lopulta 12:s, maanantaina hän voitti taitokisan ja 90.000 euroa. Käy sunnuntaina miten tahansa, Mikko lähtee suurin odotuksin seuraavan päivän US Openin karsintaan joka pelataan Walton Heathissa Lontoossa. – Pelasin varsin kivaa peliä. Puttipeli ei kuitenkaan sujunut ja kiertelin taajaan reiän ympärillä, kertoi Ilonen lauantaistaan. – Lippujen paikat viheriöillä olivat tänään hankalimmat tähän asti. Onneksi sain tehtyä muutaman hyvän up&downin. Alkuun missasin kolme viheriötä, mutta sen jälkeen lähti kulkemaan. Birdie-tilaisuuksia tuli kiitettävästi, mutta heikot putit vaivasivat. Avaukset ovat onneksi menossa koko ajan parempaan suuntaan, lisää Ilonen. – Etenin kentällä hyvällä mielellä ja kärsivällisesti. Huomiseksi on luvattu sadetta ja puolestani vettä saisi tulla kaatamalla. Se avaisi mahdollisuuksia tunkeutua kisan kärkeen. Eroa kympin sakkiin on kaksi lyöntiä, joten kaikki on mahdollista, päättää Ilonen. Pelikaveriksi sunnuntaina asettuu Englannin Benn Barham, parivaljakon starttiaika on 12.48.

Mikko Ilonen nousi viidenneksi Walesissa

Mikko Ilonen paransi perjantaina kahdella lyönnillä edellispäivän tulostaan (67-65) Walesin avoimissa. Yhteistuloksellaan kuusi alle hän on toisen päivän ollessa päätösvaiheissaan viidentenä, vain kaksi lyöntiä johtavaa Tanskan Mads Vibe-Hastrupia jäljessä. Ilonen aloitti kierroksensa bogeylla ( kentän 10:s), mutta onnistui torstain tavoin loppuvaiheilla. Kaksi kuudesta birdiestä tuli kierroksen viimeisillä reiíllä ja tulos 132 lienee uran alin kahden kierroksen jälkeen. Roman Road-kentän par on 69, kenttäennätys viimevuodelta 60 ja Philip Archerin nimissä. Celtic Manorin alue on jo ennen meneillään olevaa kisaa se paikka jossa Mikko Ilonen on ansainnut ylivoimaisesti enemmän rahaa kuin missään muualla. Vuoden 2002 kolmas tila tuotti 109.0000 euroa, Bursa Malaysia taitokisa maanantaina reilut 90.000. Odotukset viikonlopulle ovat perustellustikin suomalaisittain korkealla ja Ilonen selkeästi hyvissä fiiliksissä. -Kenttä oli aika helpossa moodissa tänään ja kaikilla tuntui sujuvan. Liput ovat lähestyttävissä paikoissa ja viheriöt, vaikkakin edelleen huonokuntoiset, suhteellisen hitaat putata, kertoo Ilonen toisen kierroksen tapahtumista. -Missasin kolme lyhyttä puttia, mutta vastavuoroisesti heitin kunkin missatun perään seuraavalla väylällä hilloa, eli pitkiä chippejä ja muuta kummallista suoraan sisään. Yhdellä reiällä laitoin lobbiwedgellä kierteellä sisään aivan viheriön alapuolelta, paikasta, josta lähes jokainen olisi valinnut mailakseen putterin. Vastaavasti kerran laitoin puolimetrisen putin ohi, joka vieri takaisin jaloille, myhäilee Ilonen. – Pidän Roman Roadin parkolmosista; tänään ne sujuivat mallikkaasti. Eilen oli kaksi hyvää avausta, mutta tänään jo neljä. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, päättää Ilonen. Suomalaisen edellä tuloslistalla ei ole maailmantähtiä, ratkaisevan paljon takana yllättävänkin kovia nimiä. Edellisvuoden voittaja Robert Karlsson ( +5 )tullee karsiutumaan, samoin Retief Goosen joka pudonnee viikonlopun jälkeen myös World Rankingilla top-ten listalta. Colin Montgomerie (70-64) on kahden lyönnin päässä Ilosesta, BMW Championshipin ykkönen Anders Hansen (70-65) voi myös olla kärkitaisteluisssa sunnuntaina iltapäivällä. Mikon kanssa samaan tulokseen kuusi alle nousivat iltapäivän viimeisissä ryhmissä pelanneet isäntämaan Bradley Dredge sekä rapakuntoa viimeisten kuukausien aikana ympäriinsä esittänyt Michael Campbell. Ilose kolmas kierros käynnistyy launtaina kello 14.33, pelikaverina on BMW Championshipissa viimeisen kierroksen limboilua lukuunottamatta hienosti pelannut kuusinkertainan Tour-voittaja Paul Broadhurst. Challenge Tourin kilpailussa Manchesterissa Antti Ahokas (71-67) ja Toni Karjalainen (69-69) ovat sijaluvulla 44:s. Kärkeen on 11 lyöntiä, kymmenenteen sijaan neljä.

Mikko Ilosella kelpo avaus Walesissa

Jenni Kuosa lähtee sunnuntain kierrokselle 56:lta sijaltaKova sade, tuuli ja heikkokuntoiset viheriöt nousivat pääosaan Celtic Manorin kisan avauspäivänä. Johtotuloksen 65 pelasi yhdeksän pelaajaa, Mikko Ilosen 67 oikeuttaa jaettuun sijalukuun 23:s. Kisa keskeytettiin iltapäivällä, mutta jatkamaan päästiin parin tunnin tauon jälkeen. Mikko Ilonen aloitti kierroksensa bogeyllä, mutta kuittasi sen heti birdiellä ja teki tämän jälkeen peräperää 12 paria, kunnes pääsi jälleen birdie-kantaan viidennellätoista reiällä. Ilonen päätti ehjän ja tasapainoisen kierroksensa lopputulokseen –2, 67 lyöntiä, juuri ennen kuin Walesissa alkoi hämärtää ja sataa uudelleen. -Ensimmäisellä lyöntipaikalla ollessani alkoi sataa kaatamalla ja kaksi väylää pelattiin käytännössä noin 30 metriä normaalia pidempinä. Alkuun bogey ja heti perään birdie. Sen jälkeen mentiin kärsivällisesti eteenpäin kaksitoista väylää par-tahtiin. Lyönti kulki sen verran hyvin, että tiesin odotella yhtä birdietä loppuun. Sainkin kaksi, joten tilanne näyttää kohtuullisen mukavalta. Kärki ei päässyt karkuun ja oikeastaan koko paketti on vielä aivan kasassa, kertoo Ilonen päivän kuulumisia. -Avaukset olivat melko heikkoja tänään, ainoastaan kaksi kelvollista. Onneksi vastapainoksi sain paljon griiniosumia, jotka avasivat runsaasti birdie-mahdollisuuksia. -Parin tunnin tauko teki hyvää ja sen jälkeen pelikeli oli mitä mainioin. Viheriöt tosin olivat sangen huonossa kunnossa, mikä selittää osaltaan sen, miksi näin lyhyellä kentällä ei kukaan päässyt karkuteille. -Putti kulki mallikkaasti, mutta on pakko todeta, että 12:n viheriöllä onnistuin laittamaan vajaan metrin mittaisen putin ohi. Sellaista sattuu toisinaan. Huomenna lähdetään 8.30 ( 10.30 Suomessa) laittamaan putit sisään ja alhainen tulos taululle, suunnitteli Ilonen perjantain tavoitteitaan. Englannissa pelattavassa CT:n kisassa on mukana vain kaksi suomalaista. Toni Karjalainen sai Manchesterin Worsley Park-kentällä torstaina tuloksekseen 69, Antti Ahokas 71. Ranskan Michael Lorenzo-Vera (61) karkasi seuraavilta kolmen lyönnin päähän.

Robert Karlsson puolustaa voittoa Walesissa

Jenni Kuosa lähtee sunnuntain kierrokselle 56:lta sijaltaWalesin avoimet mestaruuskisat järjestetään kolmannen kerran peräkkäin Roman Road-kentällä jonka par on ”vain” 69. Lyhyt ja mäkinen kenttä oli viimevuonna ET:n huipuille varsin helppo, Philip Archer pelasi avauskierroksella tuloksen 60, Robert Karlsson teki kahden ja kolmen kierroksen ennätyksiksi Tourilla 124 ja 189 lyöntiä. ET:n kierrosennätys on 60, sitä on sivuttu vuosien varrella toistakymmentä kertaa. Roman Roadilla 60 lyönnin rajapyykin alittamista pidetään viikonlopun aikana varsin mahdollisena. 196-senttinen Karlsson voitti lopulta kolmella lyönnillä ja saavutti ykköstilan myös Saksan Players Championshipissa joka varmisti lopulta paikan Ryder Cupiin. Wentworthin reikäpelimestaruudessa Karlsson kylvetti Retief Goosenin ylivoimaiseen tyyliin, Ryder Cupin kaksinpelissä Tiger piti ruotsalaisen kaksinpelissä ottavana osapuolena. Kausi oli siis upea ja ikimuistoinen, kuluvan vuoden aikana Karlsson on pelannut enimmäkseen USA:ssa jossa Playersin kuudes tila ja World Tourin 11:s kertovat kunnon olevan vähintään kohtuullinen. Maailmanlistalla Karlsson on 30:s ja paikka Majoreihin on varmistettu. Viimevuonna ruotsalaiset voittivat peräti yhdeksän ET:n kisaa, nyt länsinaapurit ovat kolmessa ( Stenson 2x, Hedblom 1). Roman Roadilla pelattava kisa tarjoaa mahdollisuuden yllättäjille ja uusille tähdille, huippukuntoisia supermiehiä ei ole rivissä. Colin Montgomerie, Michael Campbellb ja Retief Goosen ovat nimekkäimmät, heidän kuntokäyränsä on ollut yksittäisiä väläyksiä lukuunottamatta pitkään alhaalla. Mikko Ilosella on mukavia muistoja Celtic Manorista jossa pelataan vuonna 2010 Ryder Cup. 2002 hän pelasi vaillinnaisella kortilla ET:lla, ja oli superyllättäjänä kolmas Walesin avoimissa. Maanantaina Ilonen voitti taitokisan ja sai 90.000 euroa seitsemällä lyönnillä, enemmän rahaa kuin koko ET vuodestaan 2005 (85.000) jolloin hän ahersi 32 kisan lisäksi neljissä karsinnnoissa ( US Open, British Open, ET, Aasian Tour). -Roman Road on sellainen kenttä jossa mennään kokoajan ylös alas, Ilonen luonnehti maanantaina.

Live Scoring, CT

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje