23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Miguel Angel Jimenez voitti perinteikkään Hong Kong Openin

Miguel Angel Jimenez lukeutuu suosikkeihin Hongkongissa © Getty Images

Miguel Angel Jimenez voitti Hong Kong Openin toistamiseen. Koko viikonlopun Robert Karlssonin kanssa pelannut Espanjalainen aloitti loppukirinsä tekemällä 12. reiällä upean birdien, hetken vaikutti jo siltä, että pallo menisi suoraan avauslyönnillä reikään. Nousu kohti kärkeä jatkui seuraavan reiän vakuuttavalla eaglella.Peli tasoittui ennen viimeistä räikää Jimenezin tehtyä vielä yhden birdien ja Karlssonin sorruttua bogiin. Jimenez draivasi tarkasti Hong Kong Openissa  &copy Getty Images Viimeisellä reiällä nähtiinkin sitten korkeintaan kansallisen tason lähipeliä. Karlssonnin missattua griinin ja söpsöiltyä tuplabogin alle 20 metristä, riitti Jimezille voittoon bogi. Jimenez kuittasi pokaalin puttaamalla kolmesti helpohkosta paikasta. Reimun kiljahduksia ei vielä päätösgriinillä nähty, voitto rupesi maistumaan paremmalta vasta jonkin ajan kuluttua. Karlsson viimeisen reiän sähläily maksoi paitsi arvokkaan voiton, myös n. 140 000 euroa palkintorahaa. Jimenez kuittasi ykkötilastaan n. 255 000 euroa ja Karlsson Tonghai Jaideen sekä KJ Choin kanssa jakamastaan kakkostilasta n. 114 000 euroa. Huolimatta Karlssonin tuskaisesta lopusta, ruotsalaisilla oli aihetta iloon jälleen. Kilpailun kärkikymmenikössä oli Karlssonin lisäksi kolme ruotsalaispelaajaa, Peter Hanson, Daniel Chopra sekä Jarmo Sandelin. Jimenezin edellisestä ykkötilasta oli kulunut jo yli kaksi ja puoli vuotta. Ykköstila tuli tällä kertaa mitä suurimassa määrin vakuuttavan tiiltä griinille –pelaamisen ansiosta. Kilpailun aikana Jimenez osui griiniehin yli 83 prosentin tarkkuudella. Kilpailun voitto oli Jimenezin uran 15. Euroopan Tourilla. Voitto oli Jimnezille erityisen tärkeä, koska hän oli tippunut World Ranking –listalla jo sijalle 60. Voitto nostanee Jimenezin takaisin 50. parhaan joukkoon ja sitä kautta mukaan major –kilpailuihin. K.E.

Robert Karlsson omilla luvuillaan Hongkongissa

Robert Karlssonin kaikki seitsemän voittoa ovat Euroopasta. Onko hänestä Hongkongin kisan ykköseksi?Hongkongissa pelataan varsin ihanteellisissa olosuhteissa hyväkuntoisella kentällä. Tulostaso on sen mukainen, yksi mies on kuitenkin irronnut ”pakasta”. Robert Karlsson rakensi lauantaina kuudella ensimmäisellä neljä birdietä ja kasvatti johtonsa viiteen lyöntiin. Kisan ennätys paríin verrattuna (-16) on Fredrik Jacobsonin nimissä vuodelta 2002. Karlssonin kauden 2007 paras sijoitus oli Portugal Mastersin kakkossija lokakuussa, Volvo Mastersissakin hän oli 11:s, joten kunto on löytymässä. Hongkongin Fanling kentällä pelataan melkoista näpyttelypeliä jossa tarkkuus nousee tärkeään asemaan. Karlsson pääsee vain hyvin harvoin käyttämään vahvaa asettaan draiveria. Ilman Karlssonin ylivoimaa kilpailu olisi hyvinkin tasainen. Peräti 2 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä tuloksissa 7-12 alle parín. Kirittäjäkseen myös neljännelle kierrokselle Karlsson saa Miguel Angel Jimenezin joka on neljän lyönnin päässä. Ruotsalaisilla on muitakin tarjokkaita kärkikahinoihin. Karlssonin parina World Cupiin lähtevä Peter Hanson (-11) on toisena, Daniel Chopra (-10) ja Jarmo Sandelin(-9) tavoittelevat myös isoja shekkejä.

Hongkongissa taas eurooppalaiskomento

Robert Karlssonin kaikki seitsemän voittoa ovat Euroopasta. Onko hänestä Hongkongin kisan ykköseksi?ET:n kisan kärjessä Hongkongissa on mies joka ei ole vielä koskaan voittanut Aasiassa. Robert Karlsson nousi ruotsalaisten keskinäisessä vertailussa viimevuoden kahdella ykköstilallaan voittojen määrässä kärkeen (7). Ryder Cupin juhliin hän pääsi myös mukaan ja nousi aivan uudelle tasolle sijoituttuaan rahalistallakin neljänneksi. Päättynyt kausi 2007 ei ollut lainkaan edellisen tasoinen, paikka syksyn 2008 Ryder Cupissa on vielä kovan työn takana. Hongkongissa Tourin pisin pelaaja otti keulapaikan toisen kierroksen puolivälin birdeillään, ja karkasi kierroksen edetessä neljän lyönnin johtoon Eurooppalaiset ovat siis voittaneet kaikki kuusi Hongkong Openia silloin kun kisa on kuulunut Euroopan Touriin . Sarja voi hyvinkin saada jatkoa, Miguel Angel Jimenez (-8) on kakkosena. Mielenkiintoa viikonloppuun tuo varmasti Mike Weirin piristyminen, hän pelasi perjantaina 64 ja nousi kolmanneksi. Avauspäivän tähti K.J.Choi käytti perjantain kierrokseensa kymmenen lyöntiä enemmmän (62-72). Retief Goosen paransi toisena päivänä, US Mastersin ( 2.) jälkeen hän ei ole sijoittut lyöntipelikisassa kymmenen joukkoon , joten pienikin onnistuminen lämmittää varmasti.

K.J.Choi k&#228,rkeen Hongkongissa

Aasian ykköspelaaja K.J.Choi otti komennon Hongkongin avauskierroksella &copy Getty ImagesTulostaso nousi ihanteellisissa olosuhteissa kärjen osalta todella kovaksi Hongkong Openin avauspäivänä. Kärkipaikan saavutti ennakkosuosikkeihin kuuluva K.J.Choi joka on kuluvalla kaudella noussut ensimmäisenä aasialaispelaajana kautta aikojen World Rankingilla kymmenen joukkoon. Hän voitti PGA Tourilla kahdesti ja kasvatti yhteisvoittojensa määrän jo kuuteen. Hongkongissa Choi ei ole viimeaikoina pelannut, mutta torstain kierros oli vakuuttava, yhdeksän birdietä, yksi bogey ja kierrostulos 62 veivät kärkeen. Lyönnin päässä on Englannin Garry Houston, Robert Karlsson ja Fredrik Andersson jakavat kolmatta sijaa tuloksella 64.Ruotsalaisilla on ”syvyyttä” kisassa, kärkikymmenikköön mahtuvat myös PGA Touria normaalisti kiertävät Daniel Chopra sekä Mathias Grönberg Vahvasti esiintyi myös vuoden 2004 voittaja Miguel-Angel Jimenez joka sai tuloksekseen 65. Nick Faldo pelasi Fanlingin kentällä hyvän tuloksen kuin vanhasta muistista. Hän voitti vuonna 1990, ja edellinen ET:n top-ten sijoitus on niinikään Hongkongista vuodelta 2003. Nyt kierrostulos 68 oikeuttaa sijalukuun 30:s. Kilpailun muut supertähdet, Major-voittajat Retief Goosen (69) ja Mike Weir (69) ovat jo seitsemän lyönnin päässä kärjestä.

Miguel Angel Jimenez tavoittelee voittoa Hongkongissa

Hongkongissa pelataan viikonloppuna pelaajakatraaltaan varsin tasokas ET:n kisa huolimatta pienestä palkintopotista. Järjestäjät ovat tuottaneet / ostaneet mukaan mm. Mike Weirin, Retief Goosenin, Trevor Immelmanin, Stuart Applebyn sekä K.J.Choin. Eurooppalaistähtiäkin on mukana, Simon Dyson ja ovat voittaneet kisan aiemmin, Thomas Björn, Graeme McDowell, Robert Karlsson sekä Peter Hanson kuuluvat niihin pelaajiin jotka voiton lisäksi tavoittelevat kauden 2008 aikana myös paikkaa Ryder Cupiin. Espanjalaisilla on ollut Hongkongissa loistava menestys. Jose-Maria Olazabal voitti marraskuussa 2001, Jimenez kolme vuotta myöhemmin, Jose-Manuel Lara saavutti ensimmäisen ykköstilansa ET:lla viimevuonna. Miguel Angel Jimenez on yleisön ja järjestäjien suosikki missä ikinä liikkuukin. 43-vuotias pitkätukka nousi kuin tuhkasta monen vuoden hiljaiselon jälkeen syksyllä 2003. Hän voitti reilun puolentoistavuoden aikana peräti seitsemän ET:n kisaa ja oli vuoden 2004 rahalistalla neljäs. Golfmenestys tulee ja menee, nyt espanjalainen on kiertänyt jo 2,5 vuotta ilman ykkötilaa. Mahdollisuuksia on ollut, mutta tosiasia on sekin, että Jimenezin pelistä on paras terä tylsynyt. Tarkkaa pientä drawta lyövä mies jää pituuslyöntikisassa pelikaveriensa taakse, hapuilu svingin kanssa on suistanut hänet World Rankingilla sijaluvulle 60:s. Vaikka Jimenez ansaitsi kaudella 2007 ET:lla yli miljoona euroa, voittojen puuttuminen harmittaa varmasti. Kilpailu Ryder Cup joukkueen paikoista tulee olemaan kovaa kauden 2008 edetessä, Jimenez haluaa luonnolllisesti olla tuossa joukkuessa mukana. Hongkongin lyhyt ja tavallistakin enemmän tarkkuutta vaativa kenttä sopii hänelle mainiosti. Kun kisassa on mukana myös kapteeni Nick Faldo, on Jimenezilla tavallistakin suurempi halu näyttää osaamistaan. Faldo on myös voittanut Hongkongissa 90-luvulla.50-vuotias konkari on pelannut viimeisten vuosien aikana niin harvakseltaan, että hänen menestymisensä olisi superyllätys.