27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

”Meille sanotaan, että päivänvalo ei riitä” – Linda Osalan Midnight pro-am sai alkunsa LET-pelaajien lounaspöydästä

Linda Osalan paras sijoitus tällä kaudella oli viides Pickalan LET-kilpailusta. Kuva: Tristan Jones/LET

Ensi kesänä pelattavassa kilpailussa on mukana Suomen parhaita naisammattilaisia.

Suomen LET-pelaajat olivat tällä kaudella erään kilpailun yhteydessä pelaajille tarkoitetussa players loungessa lounastamassa. Puhe kääntyi tuttuun aiheeseen, niin sanottuihin vajaan fieldin kilpailuihin, joihin otetaan mukaan vähemmän pelaajia kuin kentälle mahtuisi.

Näissä kisoissa on mukana noin 110 pelaajaa, kun täyden kokoonpanon kilpailuissa pelaajia on noin 150.

”Meille sanotaan syyksi, että päivänvalo ei riitä eli emme ehdi pelata kierroksia loppuun ennen pimeän tuloa. Olin juuri ollut Torniossa ja naureskelin, että meillä ei ole tällaista ongelmaa. Heitin siinä kiertueen suuntaan, että tulkaa sinne järjestämään kisa, niin vaikka 200 pelaajaa ehtii kiertämään kentän päivän aikana”, Linda Osala aloittaa.

Osala on kotoisin Torniosta, jossa hänen vanhempansa ja siskonsa asuvat edelleen. Hän viettää muutamia viikkoja vuodesta Meri-Lapissa ja kesäisin siellä ollessaan harjoittelupaikkana on tuttu Tornio Golf.

”Muut suomalaispelaajat komppasivat mukana, että hyvä idea, ei muuta kuin LET:n kisa Tornioon. Porukalla hekotettiin siinä ja ehdotin, että mitä jos järjestäisi pienemmän pro-am -tapahtuman. Tytöt sanoivat, että ovat ehdottomasti mukana. Siitä se ajatus lähti”, Osala kertoo.

Osala pohti asiaa tovin ja keskusteli lähipiirinsä kanssa. Tästä rohkaistuneena hän ehdotti tapahtuman järjestämistä Tornio Golfille, joka lähti kelkkaan mukaan.

”Olen kysynyt muitakin LET:llä pelaavia ulkomaalaisia mukaan ja heitäkin kisa kiinnostaa.

Syntyi Midnight pro-am, joka pelataan ensi vuoden heinäkuussa. Kisan erikoisuutena on nimensä mukaisesti ajankohta, sillä kilpailu startataan kello 18:30.

”Koska Torniossa on tunnetusti yöttömön yön mahdollisuus, halusimme lisätä eksotiikkaa ja pitää iltakisan. Ennen kuin olimme vielä julkistaneet kilpailua, viidakkorumpu oli soinut ja Ruotsista jo kolme porukkaa ilmoittautunut”, Osala sanoo.

Tässä vaiheessa kisa on herättänyt Osalan mukaan mielenkiintoa niin Suomessa kuin länsinaapurissakin.

”Toivottavasti myös Pohjois-Suomesta tulee firmoja mukaan, jolloin kisa kiinnostaisi paikallisesti enemmän.”

Osala ei vielä paljasta tapahtumaan osallistuvien ammattilaispelaajien nimiä, mutta kyseessä on suomalaisia LET-pelaajia.

”Olen kysynyt muitakin LET:llä pelaavia ulkomaalaisia mukaan ja heitäkin kisa kiinnostaa. Vielä en osaa sanoa, voisiko mukana olla miesammattilaisia, mutta koska idea lähti LET-pelaajien lounaspöydästä, he ovat ikään kuin etusijalla”, Osala miettii.

Kisamaksu yhdeltä joukkueelta on 2000 euroa. Tästä summasta Osala ottaa oman siivunsa ja osa menee palkintopottiin, josta ammattilaiset pelaavat.

”Minulla menee aikaa käytännön järjestelyihin, joten parasta kisaesitystä on hankala saada irti ja vastassa on kuitenkin Suomen parhaita pelaajia. Ammattilaiset saavat starttirahan. Palkintopotin suuruus riippuu siitä, kuinka paljon joukkueita ilmoittautuu mukaan”, Osala selventää.

Osala lähtee LET:n karsintoihin parantamaan kategoriaa

Ladies European Tourilla on jäljellä tämän viikon jälkeen enää finaalikilpailu, johon Osala ei mahdu mukaan. Hän on LET:n pistelistalla 99:s, jolla hän tulee saamaan samanlaisen kategorian kiertueelle kuin oli tälläkin kaudella.

Käytännössä se tarkoittaa, että Osala saa hyvän määrän kisoja LET:llä, mutta kaikista suurimpiin kisoihin ja esimerkiksi LPGA Tourin ja LET:n yhteiskisoihin kategoria ei riitä.

LET:n karsinnat pelataan joulukuussa Marokossa. Osala on mukana, sillä tähtäimessä on vahvempi kategoria ensi kaudeksi.

”Helpottaisi kovasti tätä hommaa, jos saisin täyden kategorian. Se on aika ärsyttävää, kun ei pääse kaikkiin kisoihin mukaan ja joihinkin vasta viime hetkillä. Kauden alussa on vajaan fieldin kisoja, joten nykyisellä kategorialla LET-kausi alkaisi aika myöhään”, Osala sanoo.

Karsintoihin Osala valmistautuu Espanjassa, jossa hän on lataillut akkujaan kauden päätteeksi.

”Kun Oskar (aviomies) lopetti jääkiekon pelaamisen, niin olemme olleet talvet täällä. Nyt olen hengähtänyt hetken ja hiljalleen aloittanut treenaamisen karsintoja varten”, Osala kertoo.

Lue seuraavaksi: Suomalaispelaajat ajavat lastenvahtipalvelua LET:llä – kiertuejohdon suhtautuminen on välinpitämätöntä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje