25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

McIlroy haluaa palata maailmanlistan ykköseksi ennen Mastersia

Rory McIlroyn ensi vuoden kilpailukalenteri on selvillä. Kuva: Getty Images

Rory McIlroy on vuoden vaihtuessa World Rankingilla sijalla kolme, edellään Jordan Spieth ja Jason Day. Marginaalit kovan kolmikon kesken ovat tosin varsin pienet.

”Jos saan hyvän startin ensi vuoden alussa, nousen takaisin listan ykköseksi ennen kauden ensimmäistä majoria”, McIlroy sanoi. ”Aion pelata kaksi kilpailua enemmän Mastersiin mennessä.”

McIlroy oli pelannut tänä vuonna viisi turnausta saapuessaan huhtikuussa Augustaan. Hän saavutti Mastersissa uran parhaan sijoituksen oltuaan neljäs. Viikonlopun kierrokset tuloksin 68-66 pelannut McIlroy jäi kisan voittaneesta Spiethistä kuuden lyönnin päähän.

Pohjoisirlantilaisen kausi alkaa Euroopan kiertueen ns. Desert Swingiin kuuluvilla Abu Dhabi Championshipillä ja Dubai Desert Classicilla. Tämän jälkeen ovat vuorossa Yhdysvalloissa pelattavat Honda Classic, Cadillac Championship (World Tour) sekä Arnold Palmer Invitational.

”Tarvitsen sellaisen tunteen Augustassa, että olen keskellä kautta. Olen pelannut kahdella edellisellä kerralla varsin hyvin Mastersissa, mutta alku on ollut hieman tahmea. Aion pitää tällä kertaa huolen, että se ei johdu pelaamattomuudesta.”

Masters on ainoa major-turnaus, jota 26-vuotias McIlroy ei ole vielä onnistunut valloittamaan.

Täysin uutena kilpailuna McIlroyn kalenterissa on helmikuun puolivälin jälkeen Kaliforniassa pelattava Northern Trust Open.

”Olen kuullut, että Riviera (Country Club) on upea kenttä. Haluan mennä pelaamaan Los Angelesiin, ja uskon että kenttä sopii pelityyliini.”

Riviera tunnetaan legendaarisen Ben Hogan kentällä saavuttaman menestyksen vuoksi lempinimellä ”Hogan’s Alley”.

McIlroy vahvisti myös pelaavansa kesäkuussa Jack Nicklausin nimikkoturnauksen Memorial Invitationalin. Hän sivuutti Memorialin viime vuonna, mutta pelasi sen sitä ennen viisi kertaa peräkkäin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje