9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Matkamessuilla golfarit pääsevät kysymään pienistä, mutta merkittävistä asioista suoraan matkanjärjestäjiltä

Golfmatkailulla menee tällä hetkellä lujaa. Kohteet käyvät kaupaksi varsinkin Euroopassa.

Helsingin Messukeskus kerää lomalle aikovat ja niistä haaveilevat ihmiset yhteen.

Koronavuosien matkustusrajoitukset alkavat olla muisto vain, sillä maailma ja Eurooppa on ollut avoinna jo jonkin aikaa. Tänä viikonloppuna Matkamessuilta on haettavissa vinkkejä, lomafiilistä ja messutarjouksia. Golfmatkailu on ollut viime syksystä lähtien kiivasta ja sama meno jatkunee koko kevään ajan.

Golfmatkailun osalta tämän hetken kuumin kohde on Costa Navarino. Kreikassa sijaitseva neljän golfkentän resort vetää pelaajia puoleensa kuin hunaja kimalaisia. Matkamessuilla näytteilleasettajina olevilla kolmella golfmatkailuun erikoistuneella matkatoimistolla on kaikilla kyseinen kohde tarjonnassaan.

Kevään hittituotteen lisäksi golfarit ovat olleet kiinnostuneita perinteisistä Espanjasta ja Portugalista.

“Meille on tullut paljon kyselyitä Almerimarista, joka on yksi suomalaisgolfareiden suosikkikohteista. Moni on käynyt siellä kerran ja haluaa mennä uudestaan. Ilmasto on varmasti suuri syy suosioon”, sanoo Jenni Vellonen Golf Plaisirilta.

“Almerimar sijaitsee Malagasta kaksi tuntia itään, joten noilla seuduilla on golfille suotuisa ilmasto läpi talven”, Vellonen jatkaa.

Matkamessujen ensimmäisenä yleisölle avoimena päivänä perjantaina oli selkeästi havaittavissa, että suomalaisia kiinnostaa matkustaminen. Lähes järjestään eri yritysten näytteilleasettajat olivat mielissään suuresta ihmismäärästä heti perjantaina aamupäivällä.

Matkamessuilla ihmiset pääsevät tutustumaan yli 60 maan matkailukohteisiin.

Nyt käynnissä olevat messut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Ulkomaan kohteiden lisäksi kotimaiset matkailutahot ovat näkyvästi esillä. Kotimaan matkailu oli koronavuosina hurjassa hypessä. Tänä vuonna kotimaan kohteet tuskin ovat yhtä kovassa nosteessa, mutta silti ne ovat varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi Etelä-Euroopan suosikkipaikoille, koska lentojen hinnat ovat olleet noususuunnassa kuukausien ajan.

Hintojen nousu on yksi suurimpia tekijöitä lamaannuttamaan matkailuintoa. Golfmatkailun osalta matkat suuntautuvat suurelta osin Eurooppaan ja tuhdimpaa lompakkoa vaativat kaukokohteet jätetään tulevaisuuteen. Toki kaukokohteista esimerkiksi Aasian tutut paikat vetävät jonkin verran golfareita.

Matkamessujen ehkäpä suurin anti niin golfin kuin matkailun puolesta ylipäätään on, että ne voidaan järjestää kolmen vuoden tauon jälkeen. Ihmiset pääsevät tutustumaan tarjontaan ja kohtaamaan matkanjärjestäjiä.

“Meiltä kysytään paljon pientä knoppitietoa, mitä ei välttämättä ole suoraan ainakaan helposti netistä löydettävissä. Ne voivat liittyä vaikkapa golfbägien säilytykseen tai ravintolatarjontaan”, Vellonen kertoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje