9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Luke Donald Mikko Ilosen ykkösvalinta Openin voittajaksi

Tiger harjoittelee Carnoustiessa maanantaina. © Getty Images

Onko Luke Donaldista ensimmäiseksi eurooppalaiseksi Major-voittajaksi seitsemään vuoteen &copy Getty ImagesMikko Ilonen palasi Skotlannista Suomeen maanantai-iltana, paikka Openiin oli Loch Lomondissa tavoite joka jäi lopulta neljän lyönnin päähän. Suomen ykköspelaaja on ollut Openissa mukana neljästi, kerran amatöörinä ( 2000), paras sijoitus on kaudelta 2001 ( yhdeksäs), viimevuonna hän oli upeasti 16:s. Myös vuonna 2002 Ilonen pääsi jatkoon (50:s) Äänestä ei tiistaina pettymys kuultanut, pienen levon jälkeen harjoittelu jatkuu Kytäjällä ja Vanajanlinnassa. Ilonen on mukana viikon kuluttua käynnistyvässä Players Championshipisssa Saksassa. British Openin suosikkinsa Mikko listaa varsin nopeasti. –Luke Donald, Boo Weekley, Lee Westwood. Weekley on eurooppalaisille lähes tuntematon suuruus joka on pulpahtanut PGA Tourilla pintaan kuluvalla kaudella. -Pelasin hänen kanssaan harjoituskierroksen Skotlannissa. Weekleyn peli voisi hyvin sopia Carnoustien kentälle. Hän on rauhallinen mikä auttaa vaativisssa olosuhteissa. Muutenkin mies on varsinainen ”redneck”, ei ole koskaan aiemmin käynyt Euroopassa, ainoa ulkomaan matka on suuntautunut Meksikoon, mutta siellä kaiketi kaikki jenkkipelaajat ovat käyneet, Ilonen kertoo Weekleystä.

Mika Piltz uskoo Tigeriin

Saavuttaako Tiger kolmannen perättäisen Open voittonsa? &copy Getty ImagesMika Piltz voitti viikonloppuna 35-vuotiaiden SM-kultaa kotikentällään Pickalassa murskaavaan tyyliin, eroa seuraavaan oli kolmen kierroksen kisassa 12 lyöntiä. Titteli on sikäli historiallinen, että amatööriaikoinaan Piltz ei voittanut yhtään henkilökohtaista kultaa missään sarjassa. Ammattilaiseksi siirryttyään hän sitten oliikin kotimaisten kenttien kunkku ja on edelleen eniten yksittäisiä rahakisoja voittanut pelaaja. -Miellyttävä kisa, kivat pelikaverit ja oma peli kulki. Taitaa jäädä kuitenkin kauden viimeiseksi kilpailuksi, opetustöihin tässä täytyy keskittyä. Heinäkuu onkin ollut ennätyksellisen vilkas, Piltz kertoo. Openissa Mika Piltz toimii Petteri Ahomaan kommentaattorina MTV-3 kanavalla lauantaina sekä sunnuntaina. -Perinteikäs ja arvokas kisa, pyrimme selostamaan sen mukaisesti. Suosikkia ei tarvitse Piltziltä pitkään udella, Tiger Woodsin nimi tulee varsin varman oloisesti. -Varsinkin siinä tapauksessa että hän pääsee lyömään avauksiaan raudoilla, sehän on sitten paljolti kiinni siitä onko kenttä kuinka kuiva.Puilla Woods on haavoittuvaisempi, Piltz analysoi. Kakkosvalinta on K.J. Choi, kolmas Jim Furyk. -Choi on ollut varsin jäätävä, mitäköhän betasalpaajaa lienee käyttänyt, ilmekään ei värähdä ratkaisun hetkillä. Jim Furyk on puolestaan niin ilmiömäinen lähipelaaja ja puttaaja, hän on kolmas valintani, Piltz listaa. Carnoustien kenttää on venytetty ennätysmittoihin, karheikkojen ja bunkkerien lisäksi keli saattaa nousta pääosaan kuten vuonna 1999 jolloin Palu Lawrie kiri sunnuntaina kymmenen lyönnin takaa lopulta voittoon. -Toivon että kisa ratkeaisi mieluummin jonkun pelaajan onnistumiseen kuin romahdukseen päätösväylällä, sellaista golfia minä mieluummin seuraan, Mika Piltz lopettaa.

Janos Uotila veikkaa Montylle viimein Majoria

Golfpiste tavoitti Janoksen kesken voimaharjoittelun. Ringsiden golfkeskusta johtava maamme pitkälyöntisin golfari viettääkin nykyisin paljon aikaa juuri voimarjoittelun parissa. Viime viikonlopun Long Drive Euroopan kiertueen kilpailussa heltisi 3. sija, joka nosti Janoksen kiertueen kokonaistilaston kärkeen, kauden ollessa tasan puolessa välissä. Itse kilpailussa Janos löi pisimmän lyönnin 344 m, alkukeirroksilla tosin. Janos on kaiken kaikkiaan kovassa kunnossa ja usko omaan tekemiseen on luja. – Tuo 344 m oli kokonaan ilmassa. Seuraavaksi pisin carry oli 320m koko kilpailussa eli pallo kyllä lentää kunhan vain osuu kenttään, Janos kertoo. Janos draivaa Kysyttäessä Janoksen suosikkia Carnoustien voittajaksi, nostaa hän ensimmäisenä esille Mikko Ilosen. Mikon mahdollisuudet osallistua kisaan menivät kuitenkin tällä kertaa ohi, joten kolmen kärkeä on haettava ulkomaan pallotaituriesta. – Kyllä sen Montyn on pakko joskus voittaa. Nyt on Montgomerien aika, Janos veikkaa. Kakkokseksi Janos nostaa Tigerin, tietenkin. – Ei Tiikeriä voi näissä kisoissa jättää veikkauksen ulkkopuolelle. – Kolmanneksi valitsen Jim Furykin, koska hänellä on vähintäänkin yhtä erikoinen svingi kuin minulla, Janos naurahtaa.

Karjalainen veikkaa Tigerille nelj&#228,tt&#228, Openia

Karjalainen veikkaa Tigeria Carnoustien voittajaksiGolfpiste tavoitti Suomessa muutaman viikon oleilleen Toni Karjalaisen. Tonilta pyydettiin asiantuntevaa arviota tulevan viikonlopun kärkinimistä. Kilpailun kärkeen Karjalainen veikkaa tuoretta isää, Tiger Woodsia. – Tigerhan sen homman hoitaa, ei sille vain yksinkertaisesti kukaan mahda mitään, Karjalainen toteaa. Kakkospalkintoa ja lautasta kannattelemaan Toni veikkaa Australian maailmanlistan nelosta, Adam Scottia. – Adam Scottin otteita on mukava seurata. Toivon Adamille menestystä Skotlannissa, Karjalainen toivoo. Kolmanneksi Karjalainen nostaa viime aikaisten todella kovien näyttöjen perusteella napurimaamme Niclas Fasthin. Titleist Major veikkaus on käynnissä Perinteiseen tapaan Golfpisteessä kilpaillaan golftietämyksessä Major veikkauksen muodossa. Kuka ennustaa parhaiten Carnoustien menestyjät? Kilpailussa on totuttuun tapaan mahtavat palkinnot. Veikkaukseen ehdit vielä mainiosti osallistumaan. Mikäli olet jo osallistunut, voit vielä muuttaa veikkaustasi. Kaikki mukana olevat pelaajat ovat nyt selvillä ja mukana veikkauksessa. Kilpailun ylivoimaisesti suurin suosikki Tiger Woods on jo matkustanunt Skotlantiin. Tiger on ennättänyt Carnoustien vaativalle kentälle harjoittelemaankin. Olosuhteet maanantain harjoituskierroksella olivat kosteat.

Titleist Major Veikkaus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje