27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lorena Ochoalle kauden seitsemäs ykköstila

Annika Sörenstam täytti vastikään 38 vuotta. Peliura LPGA Tourilla saattaa olla katkolla © Getty Images

Lorena Ochoalle ei löytynyt vastusta MM-kilpailujen päätöspäivänä &copy Getty ImagesTasatilanteesta Suzann Pettersenin kanssa viimeiselle kierrokselle lähtenyt Lorena Ochoa näytti selkeästi kaapin paikan kilpasisarilleen Kaliforniassa. Hän pelasi tuloksen 66, yhteistulos 18 alle jätti seuraavan neljän lyönnin päähän. -Tämä oli oikein hyvä kierros. Olen ylpeä itsestä, pysyin rauhallisena , näin eteentulevat asiat selvinä ja minulla oli hyvä rytmi. Kahden perättäisen voiton ottaminen samassa kisassa on aina hieno asia, Ochoa summaili tuntojaan sunnuntaina. Ykköstila tuotti 250.000 dollaria ja nosti vuosiansiot yli 3,3 miljoonan dollarin. Ochoa varmisti jo viisi kisaa ennen kauden päätöstä Tourin vuoden pelaaja tittelin itselleen. Hänen ylivoimastaan kertaa paitsi se, että ykköstiloja (7) ja kakkosia (5) on yli puolet kisamäärästä (23), kierroskeskiarvo 69,6. Toisena listalla olevalla Paula Creamerilla sama luku on 1,3 lyöntiä heikompi. Ochoa on ottamassa Annika Sörenstamin tyyliin täysin ylivoimaisen roolin LPGA Tourilla. Seuraavan kerran hän tavoittelee ykköstilaa LPGA Tourilla Korean kilpailussa.

Suzann Pettersenin vuoro loistaa Kaliforniassa

Vain toinen voi voittaa. Suzann Pettersen ja Lorena Ochoa ovat MM-kisojen taistelupari &copy Getty ImagesKova kahden tähden taisto käydään naisten epävirallisessa MM-kisassa Bighorn Country Clubilla Kaliforniassa. Suzann Pettersen pisti lauantaina kirivaihteen päälle. Kierros alkoi birdiellä, toisella reiällä tulleen bogeyn jälkeen hän rakensi vielä kahdeksan birdietä ja sai kierrostuloksen 64. Petterseniä voi kutsua kauden kovimmaksi sensaatioksi USA:n pääkiertueilla miehet mukaanlukien. Toissakaudella hän pääsi pelaamaan vain osan vuodesta loukkaantumisen vuoksi, viimevuonna paras sijoitus oli viides. Ennen sunnuntaita voittoja on kuluvalla kaudella kolme USA:ssa ja yksi Euroopassa. Kun näistä yksi on Majoreista ja toinenkin jäi vain lyönnin päähän, on vuosi ollut lähes täysosuma. Maailmanmestaruus olisi, vaikka epävirallisenakin, loistava kruunu vuodelle. Lorena Ochoan lauantain kierros vaati viisi lyöntiä enemmän, molemmat ovat tuloksessa 12 alle. Vaikka lyönnin päässä on kolme pelaajaa, olisi suuri yllätys jollei voittaja löytyisi parivaljakosta Pettersen-Ochoa. Michelle Wien taaperrus jatkui, kolmas kierros vaati 77 lyöntiä. Ennen sunnuntaita eroa kärkipariin on 32 lyöntiä ja sijoitus viimeinen.

Lorena Ochoan ote pit&#228,&#228,

Lorena Ochoan peli oli hallussa myös toisena päivänä &copy Getty ImagesLorena Ochoan kärkipaikka Samsung World Championshipissa ei yllätä ketään. Meksikolainen on löytänyt kauden edetessä pelinsä ja kuuden voittonsa lisäksi sijoittunut 12 kertaa kymmenen joukkoon. Uusia ennätyksiä ehtii vielä kauden mittaan tulla, Kaliforniasta hän hakee toista perättäistä epävirallista MM-titteliä. Ochoa pelasi perjantaina 67 ja nousi lyönnin edelle jenkkikolmikko Angela Park, Paula Creamer ja Angela Stanford. Suzann Pettersen on ennen kahta viimeistä kierrosta viiden lyönnin päässä Ochoasta seitsemäntenä. -Se oli yksi sellaisista jolloin peli kulki oikein hyvin tiiauspaikoilta asti. Olisin voinut saada paljon paremmankin tuloksen, kaikilla neljällä par-viitosella birdien tehnyt Ochoa summaili tekimisiään. Torstaina 18-vuotisjuhliaan työn merkeissä (79 lyöntiä) juhlinut Michelle Wie ei kyennyt toisena päivänä parantamaan, hän on 12 lyöntiä jäljessä kolmanneksi viimeistä pelaajaa. Saksan Bettina Hauert (76-81) on toinen epäonnistuja, parivaljakko ei karsiutunut, vaan pelaa varmasti kaksi viimeistä päivää yhdessä.

Paula Creamer k&#228,rjess&#228, World Championshipissa

Lady Pink taitaa myös poseeraamisen kameralle &copy Getty ImagesUSA:ta edustava pelaaja ei ole voittanut LPGA Tourin rahalistaa sitten vuoden 1993, tilasto jota voidaan pitää varsin merkillisenä. Sarja jatkuu kuluvallakin kaudella, Lorena Ochoa on murskaavan ylivoimainen yli kolmen miljoonan ansioillaan ja kuudella ykköstilallaan. Samsung World Championshipissa Paula Creamerilla on näytön paikka, kovin odotuksin kauteen lähtenyt taistelija on jäänyt kolmanneksi pyöräksi parivaljakon Ochoa&Suzann Pettersen soitellessa Tourilla ensiviulua. Voitto Bighorn Golf Clubilla nostaisi hänet ansioissa Pettersenin kantaan. Solheim Cupissa Creamer loisti kirkkaana tähtenä ja USA:n joukkueen henkisenä johtajana. Hän voitti kaksi peliään ja tasasi loput kolme. Vaikka LPGA Tourin rahalistan ykköstilaa ei kuluvalla kaudella tulekaan, hän on jenkkien ykkköskandidaatti sankarittaren rooliin tulevina vuosina. Ochoa on avauspäivän jälkäeen lyönnin päässä Creamerista, Pettersenilla on eroa kärkeen neljä lyöntiä. Saksan Bettina Hauertille ensikokeilu LPGA Tourilla tuotti torstaina tulokseksi 76. Takana on vain yksi pelaaja, opiskeluihinsa viimeiset viikot Stanfordissa keskittynyt Michelle Wie jonka 79 lyöntiä jatkoi totaalisten epäonnistumisten sarjaa.

Annika S&#246,renstam j&#228,tt&#228,&#228, maailmanmestaruuskisat v&#228,liin

Annika Sörenstamin kausi 2007 on ollut varsin rikkonainen ja menestykseltään todella hämmästyttävän surkea. Ennen selkävammansa julkituloa Sörenstam ehti sijoittua kerran kakkoseksi uusinnan jälkeen. Kahden kuukauden tauolta palasi varsin kesy Sörenstam joka on pudonnut rahalistallakin 32:ks. Sörenstam oli myös Solheim Cupissa kuin varjo entisestään, surkeuden huipentuma oli kisan kokonaiskulun kannalta varsin ratkaiseva tappio kaksinpelissä vasta 19-vuotiaalle Morgan Presselille. Kilpailu pelataan totutusti CANYONS Coursella BIGHORN Golf Clubilla Palm Desertissa, Kaliforniassa. Ruotsalaisten kunniaa kisassa puolustaa vastikään LPGA Tourilla voittanut Maria Hjort. Saksan Bettina Hauert sai kutsukortin, samoin lokakuussa 18-vuoden ikään ehtivä Michelle Wie. Teinitähti aloitti syksyllä opinnnot samassa Stanfordin yliopistossa jonka Tiger Woods jätti siirtyessään ammattilaiseksi 1996. Wie on pelannut ammattilaisena kaksi vuotta, joista jälkimmäinen on ollut odotuksiin varsinainen limbo. Kisan ylivoimaiset ennakkosuosikit ovat Tourin ainoat ”multivoittajat” kaudella 2007. Lorena Ochoa on voittanut kuudesti, edellisviikolla hän hävisi uusinnan kautta kolmannen ykköstilansa ottaneelle Suzann Pettersenille. Suurista suurin, Annika Sörenstam on kuitenkin poissa ja tästä(kin) monet saattavat vetää johtopäätöksiä sen suhteen, että komea ura olisi pian päätöksessään. Aivan selvää on se, että Sörenstam ei lähde rämpimään toista kautta perättäin LPGA Tourille mikäli terveys ei anna myöten harjoittelua.

Annika Sörenstamin kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje