[6][5]

Linda Wessbergille Ranskan mestaruus

Riikka Hakkaraiselta odotetaan alkukautta terävämpiä otteita. Kuva Teneriffalta jossa Hakkarainen voitti keväällä 2006. © Getty Images

Linda Wessbergista tuli kauden ensimmäinen ruotsalaisvoittaja naisten ET:lla &copy Getty ImagesRanskan mestaruuskilpailut päättyivät hieman yllättäen ruotsalaisen Linda Wessbergin juhliin. Uransa parhaan kierrostuloksen, 65 (-7) päätöspäivänä pelannut Wessberg nousi viidenneltä sijalta voittoon yhteistuloksellaan 277, mikä alittaa kilpailua isännöineen Le Golf d’Arassin kentän parin 11 lyönnillä. Voitto oli viidettä kauttaan ammattilaisena pelaavalle ruotsalaiselle vasta toinen. Toiseksi, vain lyönnin Wessbergistä, nousi sunnuntain kierroksellaan 68 kertaa palloa lyönyt englannin Trish Johnson. Englantilaisen yhteistulos oli 278 (-10). Kolmatta sijaa tuloksellaan 279 (-9) jakoivat kilpailun johdossa päätöspäivään lähtenyt Englannin Rebecca Hudson sekä Italian Stefania Crose sekä Ranskan Gwlays Nocera. Suomalaisittain kilpailu oli pettymys, sillä molemmat kilpailun kahdelle viimeiselle kierrokselle selvinneet suomalaiset, Ursula Wikström sekä Hanna-Leena Salonen löytyvät tulosluettelon häntäpäästä sijoilta 65 ja 64. Wikström oli kahden kierroksen jälkeen vielä kärjen vauhdissa sijalla 15, mutta lauantain epäonnistuminen pudotti hänet tuloslistan loppupäähän. Sunnuntain 76 (+4) lyönnin kierros ei tuonut juurikaan lohtua ja Wikströmin oli tyytyminen kauden heikoimpaan sijoitukseen (65.) yhteistuloksellaan 303 (+15). Riikka Hakkarainen joutui sairauden takia jättämään leikin kesken jo avauskierroksen jälkeen ja Jenni Kuosa karsiutui viikonlopun kierroksilta. Hanna-Leena Salonen pääsi ensimmäistä kertaa ammattilaisena jatkoon ET:lla ja oli 64:s.Kuva VKal.Vaikka parannusta edellispäivään tulikin kahdeksan lyöntiä, ei Wikström voinut olla kierrokseensa tyytyväinen. – Kyllä oli vaikea päivä ja pääsin peliin kiinni vain hetkittäin, totesi Wikström pettyneen oloisena. Lauantain kierroksella kateissa ollut puttipeli kuitenkin löytyi, sillä Wikström käytti päätöskierroksella putteriaan 28 kertaa. Wikströmin sunnuntain tuloskorttiin kirjattiin 13 parin lisäksi kolme bogia (+1), yksi tuplabogey (+2) sekä yksi birdie (-1). Ursula jättää ennakkosuunnitelmien mukaisesti ensi viikolla Portugalissa pelattavan osakilpailun väliin ja palaa kiertueelle jälleen parin viikon päästä, jolloin on vuorossa Englannissa pelattava English Open. – Parin viikon lepo ja harjoittelutauko tekee varmasti hyvää, kauden positiivisiin yllättäjiin Tourilla kuuluva Ursula Wikström toivoo.

Rebecca Hudson johtaa Ranskassa, Ursula Wikstr&#246,m ja Hanna-Leena Salonen romahtivat kolmannalla kierroksella

Hanna-Leena Salonen pääsi ensimmäistä kertaa ammattilaisena pelatessaan jatkoon ET:lla Kuva: Otto Peltomaa.Englannin Rebecca Hudson johtaa lyönnillä Gwladys Noceraa ja kahdella Trish Johnsonia Ranskan avoimissa kolmen kierroksen jälkeen. Kokeneet takaa-ajajat ovat kuluvalla kaudella jo voittaneet yhden kisan, Nocera Hollannissa, Johnson Italiassa. Hudson pelaa viidettä kauttaa ET:lla ja hänellä on tilillään yksi voitto, viimevuotisesta Unkarin kilpailusta. Suomalaiset jäivät kilpailussa nurkkaruusuiksi. Jenni Kuosa ja Riikka Hakkarainen karsiutuivat. Hanna-Leena Salonen (73-75) pääsi ensimmäistä kertaa ammattilaisena jatkoon ET:lla, kolmas kierros oli kuitenkin vaisu, tulos 80 jättää hänet ennen päätöspäivää sijaluvulle 66:s. Ursula Wikström oli kahden kierroksen jälkeen hyvin asemissa tuloksin 71-72. Kolmas oli yksi uran surkeimmistä, 84 lyöntiä. Eroa kärkeen Wikströmillä 19 lyöntiä, sijaluku 61:s. Huomionarvoista oli se, että Wikström teki bogeyt kaikilla par-viitosilla joka on hyvin harvinaista ET:n kisoissa.

Tasa-arvo kaukana Ranskan avoimissa

Italian Veronica Zorzi puolustaa viikonloppuna Ranskan mestaruutta, hän on voittanut kisan kahdesti peräkkäin. Muita ykköstiloja 26-vuotiaalla Zorzilla ei vielä olekaan. Vediorbis Open de France kisaan osallistuvat Laura Daviesia lukuunottamatta kaikki LET:n tähdet. Ranskan avoimet tennismestaruudet pelattiin vastikään Pariisissa, ja ensimmäistä kertaa miehet ja naiset kisasivat yhtä suurista palkintopoteista. Naiset työmäärään nähden jopa suuremmista, sillä he pelasivat ottelunsa kahdesta voitetusta erästä, miehet urakoivat seuraavalle kierrokselle mennäkseen kolme erävoittoa. Golfissa tasa-arvoon on matkaa, ja niin kauan kuin kisat ( luultavasti ikuisesti) pelataan erillisinä tapahtumina, jäävät naisten palkintosummat murusiin miesten vastaavista. Ranskassa tämä korostuu varsin merkittävästi. Naisten palkintopotti on 340.000, miesten kisassa viikkoa myöhemmin neljä miljoonaa!!!. Suomalaisten kausi ET:lla on sujunut ennakko-odotuksiin nähden nihkeästi. Minea Blomqvist on listalla korkeimmalla ( 31:s) Australian mestaruuskisojen kolmannen tilan johdosta. Kisoja on vain kaksi, joten ET:lla Minean esitykset ovat ollee mainioita, USA:ssa lunta on tullut tupaan sitäkin enemmän. Ursula Wikström on kauden positiviisin yllättäjä, neljä kisaa joista kahdesti 12:n joukkoon ja rahaa yli 16.000 euroa. Rahalistan 45:s. Riikka Hakkaraisen peli ei ole vielä auennut, kahdeksasta kisasta rahaa on kertynyt 17.000 , paras sijoitus on kuitenkin vaatimattomasti 19:s. Jenni Kuosan toivomasta läpimurtokaudesta ei ole vielä ollut merkkejä ilmassa, rahalistalla hän on vajaan 3000 euron tuloillaan 110:s. Kaisa Ruuttila pääsi toisella yrittämällä jatkoon ja pikkurahoille ( 1200 euroa),ensimmäisessä tuli diskaus liian korkean kierrostuloksen johdosta (86). Ruuttila on kuitenkin vielä ET:lla käytännössä kääntämätön kortti ja ammattilaisuransa toisen kisan Etelä-Afrikassa voittanut Lakeside Golf Vammalan edustaja voi tuottaa ilonaiheita loppukaudella kisoihin päästessään. Hanna-Leena Salosella ET:n kyyti on ollut toistaiseksi kovin kylmää, viisi kisaa ja viisi karsiutumista. Yhteensä suomalaiset ovat pelanneet 27 kilpailua ja ansainneet 60.000 euroa. Toivottavasti juhannuksesta eteenpäin tahti paranee. Ranskan kisassa suomalaisista ovat mukana Riikka Hakkarainen, Ursula Wikström, Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen.