9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lassi-Pekka Tilander suunnnittelee kentän Pietariin

Maasto ja maisemat ovat Lassi-Pekka Tilanderin mukaan ihanteelliset Pietariin rakennettavalle uudelle kentälle.

Maasto

Suomalainen kentänsuunnittelutyö on saanut varsin merkittävän päänavauksen Venäjän markkinoille, joiden arvioidaan kasvavan räjähdysmäisesti seuraavien vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Lassi-Pekka Tilanderin yritys Tilander Golf Design ja Gorky Golf Club CJSC ovat sopineet 18 reikäisen golfkentän suunnittelusta Pietarin ulkopuolelle. Kenttäalue sijaitsee kaupungista lounaaseen, noin 40 kilometrin etäisyydellä keskustaa kiertävästä kehätiestä. Pietarin lentokentältä aikaa kentälle kuluu noin 45 minuuttia.

Kenttä tullaan ottamaan käyttöön syksyyn 2013 mennessä. Myöhemmin golfkentän, sekä siihen liittyvien harjoittelualueiden reunoille rakennetaan jopa 250 taloa sekä hotelli. Gorky Golf Clubin kenttä rakennetaan paikkaan, joka soveltuu mainiosti golfkentäksi. Alueen avoimuus, 15 metrin luontaiset korkeuserot sekä aluetta rajaavat metsät tekevät vaikutuksen jo ennen kuin kenttää on edes aloitettu rakentamaan. Alueen korkeimmalle paikalle rakennettavalta klubitalolta avautuvat näkymät lähes koko kentän alueelle. ”Gorky Golf Clubin kentän muotoilussa ja pelistrategiassa tulee olemaan vahvoja siteitä golfkenttien juurille. Laajat ja lyhyeksi leikatut pelialueet tekevät pallon pelissä pitämisen helpoksi. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi kenttää pitää kuitenkin osata lukea. Vaihtelevan kokoiset ja epäsäännöllisen muotoiset bunkkerit vaanivat pelaajaa, joskus yllättävissäkin paikoissa. Valppautta tarvitaan jo avauslyönnissä, mutta todelliset haasteet rakentuvat vasta suurten ja rohkeasti muotoiltujen viheriöalueiden ympärille. Niillä taitava pallonkäsittelytaito on kunniassaan”, Tilander maalailee tiedotteessaan. Gorky Golf Clubin laaja, yli 1800 metrin pituusskaala mahdollistaa neljä erilaista kenttää pelattavaksi. Todellista haastettava haluavat voivat pelata kentän yli 6500 metrin pituisena. Pituus mahdollistaa kentän käytön tarvittaessa myös suuriin turnauksiin. Lyhimmillään kentän voi pelata 4685 metrin pituisena jolloin pelikokemus muodostuu miellyttäväksi myös aloittelijoille ja vähemmän pelanneille. Golf on Venäjällä lapsipuolen asemassa

Golf on toistaiseksi varsin tuntematon laji Pietarissa. Lähes viiden miljoonan asukkaan kaupungissa on toistaiseksi käytössä vain yksi kenttä, jossa siinäkin reikiä on ainoastaan kolme. Tilanderin hanke ei suinkaa ole ainoa, joka Pietarissa viedään eteenpäin. Vahvistamattomien tietojen mukaan kaupunkiin suunnitellaan ainakin kahta tai kolme muuta golfkeskusta joissa niissäkin on suomalaisilla sormensa pelissä. ”Nimimiehistä” ainakin Greg Norman on yhdistetty Pietarin kenttähankkeisiin.

Moskovassa golf on askeleen Pietaria edellä, vaikka kenttiä on edelleen vain muutama. Pääkaupungin paras kenttä on pitkään sijainnut Nahabinossa. Tämän kentän suunnnitteli Robert Trent Jones Jr., suomalainen Seicon ja yrityksen silloinen toimitusjohtaja Antti Peltoniemi olivat myös vahvasti projektissa mukana.

Pelaajia Pietarin alueella kuitenkin arvioidaan olevan tuhansia, jotka siis toistaiseksi joutuvat pelaamaan Moskovassa tai ulkomailla. Suomen lisäksi venäläisille mieluisia pelipaikkoja ovat Baltian sekä Etelä-Euroopan maat. Saaremaan

Gorky Golf Clubin kenttä lähellä Pietaria tulee olemaan Tilander Golf Designin viides Suomen ulkopuolinen kenttä. Kaikki neljä muutakin sijaitsevat Itämeren rantavaltioissa. Näistä Virossa on kolme, Golf World UK:n (Marraskuu 2009) Manner-Euroopan sadan parhaan joukkoon rankkaama Estonian Golf & Country Clubin Sea course, saman paikan 9 reikäinen Stone course sekä Saare Golfin kenttä Saarenmaalla. Neljäs kenttä on Pohjois-Puolassa sijaitseva Sand Valley Golf & Country Club.

Suomessa Tilanderin kentistä parhaimmaksi on arvioitu AGK:n Eversti. Työnalla kotimaassa hänellä on Rovaniemen kentän laajentaminen 18-reikäiseksi, sekä Lakiston, Hiekkaharjun sekä Paloheinä kenttien uudistustyöt. Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje