Kultarannassa keksittiin näppärä vempele, jolla vältetään vaaratilanteet griineillä - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kultarannassa keksittiin näppärä vempele, jolla vältetään vaaratilanteet griineillä

Livekuvaa näyttävä kamera on suunnattu viheriötä kohti.

Sokkogriinille lyöminen on usein arveluttavaa puuhaa. Varsinkin jos ei tiedä, onko siellä pelaajia.

Kultaranta Resortissa on muutamia väyliä, joilla on tarjolla risk and reward -tyyppisiä onnistumisia tilaisuuteen tarttujille. Ja kuten tunnettua, golfarin silmät kirkastuvat usein optimistisin sävyin tällaisillaa hetkillä.

Kultarannan 12. väylällä ”riski” tarkoittaa hukattua palloa. Aiemmin se tarkoitti myös pallon mahdollista osumista viheriöllä oleviin pelaajiin, mitä ei tietenkään halua kenellekään tapahtuvan.

Kyseinen väylä on shikaaninmuotoinen par-viitonen, jossa pääsee tykkiavauksella kutittelemaan toisella lyönnillä metsäsaarekkeen takana olevaa viheriötä. Vaikka repertuaarista ei löytyisikään yli 250 metrin draivia, on griini edelleen piilossa kolmannellakin lyönnillä, jos lähestymistä joutuu operoimaan noin 150 metristä.

QR-koodin kautta näkee viheriön tilanteen.

Tälle kaudelle Kultarannassa keksittiin ratkaisu, jolla tehdään lähestymislyönnistä huomattavasti stressivapaampi. Tiiboksien läheisyyteen laitettiin QR-koodi, jonka luettuaan aukeaa livevideo viheriöstä. Näin ei tarvitse arvuutella, onko joku vielä griinillä puttailemassa sinne lyödessään.

QR-koodi löytyy myös väylän varrella olevasta sähköpylväästä, jonka jokainen kenttää kiertävä takuulla havaitsee. Toimenpiteillä varmistetaan kahteen otteeseen, että väylää pelaavilla on puhelimessaan tieto edessä häämöttävän viheriön tilanteesta.

Testitilanteessa koodi toimi nopeasti, ja välittömästi sen luettuaan puhelimeen aukesi reaaliaikainen video griinistä. QR-koodin tuomaa helppoutta on arvostettava. Ilman sen tuomaa näkyvyyttä griinille, joutuisi arvuuttelemaan milloin viheriö on vapaa. Ennen muuta ruuhkaisimpaan aikaan tilanteesta tuskin nauttisi kukaan väylällä oleva.

QR-koodi on käytössä toisellakin väylällä

Kultarannan 15. väylä on lyhyt par-nelonen, joka houkuttaa pitkälyöntisiä ottamaan pisintä mailaa bägistään ja tavoittelemaan griiniä. Järkevämpää on silti pelata väylän vasenta reunaa mukaillen, josta aukeaa paras suunta lähestymislyönnille.

Tiiboksissa avauslyönnin suunnittelusta tekee kinkkisemmän, ettei pallon alastulopaikkaa näe edessä olevasta kummusta johtuen. Tai näin oli ennen, sillä 12. reiältä tuttu QR-koodi on myös tällä väylällä käytössä.

Harva jysäyttää 300-metrisiä draiveja, mutta sitäkin useampi lyö avauksensa reilun 200 metrin päähän. QR-koodin avulla näkee ovatko edellä menevät jo griinillä, jolloin väylä on vapaa lyödä. Pelaaminen nopeutuu eikä puuroudu kierroksen loppupuolella.

Kultarannan esimerkki osoittaa, että sokkoväylistä on mahdollista tehdä reilusti mukavammin pelattavia. QR-koodit palvelevat jokaista pelaajaa omista jäsenistä vieraspelaajiin, joten kaikki voittavat ja mahdollisesti ikäviltä onnettomuuksilta vältytään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje