18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Krista Ontronen haluaa pelata golfia vuoden 2016 olympialaisissa

Nämä työmaisemat jättävä Krista Ontronen aikoo panostaa jatkossa täysillä peliuraansa.

Kokkolassa prona toimiva Krista Ontronen aikoo jättää opetushommat sikseen, ja ryhtyä pelaavaksi ammattilaiseksi. Ontronen ei arkaile paljastaa tulevia tavoitteitaan, kun hänen päämääränään on pelata yhtenä Suomen olympiajoukkueen jäsenenä golfia Rio de Janeiron kesäkisoissa 2016.

Kotimaan kansallisista kisoista tuttu Krista Ontronen on toiminut viimeiset viisi vuotta opettavana ammattilaisena Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa on tulossa kuitenkin muutos, sillä mieli palaa takaisin kilpakentille. Ontronen ei kuitenkaan aio tyytyä pienempiin ammattilaisympyröihin, vaan ehdottomana tähtäimenä on lajin eturivin estradit.

Seuratessaan Helsingissä naisten Euroopan Tourin kilpailua, Ontronen koki hiljalleen mielessään kypsyneen ”herätyksen”. Yleisön joukossa, Talin väylien varrella, hän tunsi olevansa väärällä puolella nyörejä.

”Tuntuu siltä, että pakko on mennä. Olen sitä vuosien varrella miettinyt, että pitäisikö sitä. Tällä kaudella pelaaminen on tuntunut niin vaivattomalta, että kenttä on tuntunut minulle juuri oikealta paikalta olla. Kesällä silloisen valmennettavani kanssa olimme katsomassa Talin kentällä kisoja ja kävelimme siellä narujen vieressä. Sanoin hänelle, että ”minä olen nyt narujen väärällä puolella”. Junamatkalla oltiin melkolailla hiljaa. Sitten Kokkolan asemalla otin mailan käteen ja aloin svingailemaan ja totesin, että ”se oli tässä se päätös”, Ontronen sanoi YLE Keski-Pohjanmaan haastattelussa.

Ontronen matkustaa lähiaikoina Yhdysvaltoihin, jossa on tiedossa 1,5 kuukauden harjoitusrupeama New Mexico Universityn yliopistojoukkueen kanssa. Kyseisessä yliopistossa pelaa ja opiskelee yksi Suomen lupaavimmista naisgolfareista, kokkolalainen Sofia Höglund.

Ensi keväänä Ontrosen tarkoitus on osallistua pienempiin ammattilaiskisoihin, mutta reilun vuoden kuluttua hän aikoo tavoitella karsinnoista paikkaa naisten Euroopan Tourille. ”Haluan olla vuonna 2015 Suomen kärkipelaaja, jotta paikka vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisiin aukeaisi.”

Krista Ontrosen harjoittelua voi seurata lähiaikoina pelaajan blogista www.yle.fi/ Keski-Pohjanmaa.

Lähde: YLE Keski-Pohjanmaa

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje