21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kiertuetulokas Reavie yllätti Canadian Openissa

Siivittääkö kotiyleisö Mike Weirin Canadian Openin voittoon? © Getty Images

Kiertue-rookie Chez Reavie pelasi Canadian Openissa kuin kokenut konkari. &copy Getty Images Ei kovin pitkälle, mutta tarkasti lyövä Reavie hyötyi sateen pehmittämän Glen Abbeyn kentän koko kilpailun kattaneesta siirto-oikeudesta. Pallon puhdistaminen ja asettaminen väylillä antoi Reavielle etuaseman niihin pelaajiin nähden, jotka löivät pitkälle ja välillä vähän sivuunkin. 56 väylästä Reavie osui 44:een ja 72 griinistä 54:een. ”Olosuhteet olivat täällä hieman samantapaiset kuin U.S. Openissa. Raffit olivat pitkät ja griinit vaativat. Pelasin nyt minulle sopivinta golfia lyömällä palloa tarkasti väylälle”, Reavie sanoi lehdistötilaisuudessa. Kuudetta viikkoa putkeen kilpailleen 26-vuotiaan arizonalaisen lopputulos oli 267 lyöntiä eli 17 alle par’in. 900 000 dollarin palkintosumman lisäksi Reavie sai paikan World Golf Championships-Bridgestone Invitationaliin, kahden viikon kuluttua pelattavaan PGA Championshipiin sekä ensi kevään Masters Tournamentiin. 27 PGA Tourin startissaan 746 414 dollaria ansainnut Reavie yli kaksinkertaisti Oakvillessä uransa ansiot yhden viikonlopun aikana. Toinen arizonalainen, Billy Mayfair (-14) sijoittui toiseksi antaen tunnustusta Reavielle. ”Hän on hyvä poika ja kova harjoittelija. Olen erittäin iloinen Chezin puolesta”, Mayfair totesi. Steve Marino ja Sean O´Hair jakoivat kolmannen sijan tuloksellaan -13. Kotiyleisön suosikki Mike Weir (-12) oli viides yhdessä Scott McCarronin ja Nicholas Thompsonin kanssa. Hyvissä asemissa voittoa ajatellen ennen viimeistä kierrosta ollut Anthony Kim (-11) pelasi 75, pudoten jaetulle kahdeksannelle tilalle. 23-vuotias Kim olisi voitollaan Canadian Openissa noussut tänään päivitettävällä maailmanlistalla jo kymmenen parhaan joukkoon. Marko Kuivasaari (28.7.2008)

Anthony Kim taas k&#228,rjess&#228, PGA Tourilla

Anthony Kimiä voidaan kutsua Kenny Perryn ohella Glen Abbey Golf Clubilla · Oakvillessa näyttää kolmen päivän jälkeen siltä, että taistelu voitosta käydään kahden nuoren miehen välillä. Anthony Kim (23-v) on kauden komeetta,kaksi voittoa, kakkos-ja kolmostilat tekevät hänestä jo varman Ryder Cup-miehen. Edellisviikolla Kim osoitti osaamistaan links-kentällä, British Openin seitsemäs tila on kovaa valuuttaa. Haastaja Chez Reavie on samassa 15 alle tuloksessa, seuraavat vasta kolmen lyönnin päässä. Ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaavalla Reavilla on kolmatta kierrosta vielä kaksi reikää pelaamatta. 26-vuotias Reavie on nuoruudessaan osoittanut kykynsä voittaa, hän on voittanut mm. U.S Public Linksin vuonna 2001 sekä World Junior Golf Cupin. PGA Tourin kisan ykköstilan saavuttaminen olisi Reavielle huima askel eteenpäin uralla. Isäntämaan pelaajista Mike Weir voi vielä elätellä voittotoiveita. Eroa kärkipariin on kuitenkin viisi lyöntiä. Voittajalle on luvassa 900.000 USA:n dollaria sekä 4500 Fedex Cup-pistettä.

P&#228,&#228,ttyyk&#246, kanadalaisten kuiva kausi Canadian Openissa?

Kilpailun aattona Oakvillessä satoi kaatamalla ja ukkosta oli ilmassa. Enne kanadalaisille paremmasta tai ei, mutta Royal Birkdalen kovassa tuulessa viime viikonloppuna tuntuvan lisäannoksen vaativien olosuhteiden hallinnasta saaneet Mike Weir ja Stephen Ames lukeutuvat kilpailun voittajasuosikkeihin. Näin siitäkin huolimatta, vaikka edellinen kotivoitto on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1954. Tuolloin Pat Fletcherin nimi kaiverrettiin Canadian Openin voittopokaaliin. Niin Weir kuin Ameskin ovat vielä ilman ykkössijaa tältä kaudelta. Kahdeksan voittoa PGA Tourilla urallaan voittaneen Mike Weirin kauden toistaiseksi paras sijoitus on touko-kesäkuun vaihteessa pelatun Memorial Tournamentin kakkostila. Toinenkin sijoitus kymmenen parhaan joukosta löytyy, sillä Weir oli kauden avanneessa Mercedes-Benz Championshipissä neljäs. Vuonna 2003 Masters Tournamentin voittanut Weir oli lähellä korjata potin vuoden 2004 Canadian Openissa, mutta kärsi tuolloin kirvelevän tappion Vijay Singhille uusinnassa. ”Olin silloin todella pettynyt, mutta tuosta on kuitenkin jo neljä vuotta, enkä mieti sitä sen koommin enää. Tällä viikolla täytyy yrittää taas voittaa”, 38-vuotias Weir sanoi lehdistölle. Stephen Amesin, 44, kausi on ollut Weiriä tasaisempi. 17 kilpailusta hän on selvittänyt cut’in yhtä lukuun ottamatta kaikissa, sijoituksia top teniin on viisi. Paras noteeraus on Mercedes-Benz Championshipin kolmas sija. British Openissa Ames päätyi jaetulle 7 tilalle. Kummallakaan ei toistaiseksi mitään häikäisevää tällä kaudella, mutta muutamat hyvät väläykset sieltä jos täältä puoltavat onnistuneen viikonvaihteen tullen mahdollisuuksia Ontarion osavaltiossa pelattavan turnauksen kärkisijoituksiin. Kilpailun korkeimmin rankattu pelaaja on Jim Furyk, joka samalla puolustaa turnauksen viimevuotista voittoaan. Furyk voitti Canadian Openin myös toissa vuonna, joten kolmen suora olisi nyt world rankingin kympille tarjolla. Myöskään Furyk ei ole onnistunut voittamaan yhtään turnausta kaudella 2008. Tämänvuotinen kisakenttä ei ole kuulunut aiemmin Furykin lempikenttiin, sillä hänen paras sijoituksensa neljästä esiintymisestä Glen Abbeylla on T22. Parempaa voisi silti 38-vuotiaan Furykinkin kohdalla olla tällä kertaa Glen Abbeyllä luvassa, sillä hyvää nousukuntoa osoittaen hän oli kaksi viikkoa sitten AT&T Nationalissa kolmas ja viime viikonloppuna British Openissa viides. Sen sijaan Anthony Kimillä olisi voitollaan Kanadassa mahdollisuus nousta loistavaa sesonkia pelaavan Kenny Perryn rinnalle kauden voittojen määrässä, sillä kolme turnausta voittanut Perry ei ole mukana Oakvillen kilpailussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje