21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kevyet nostot:Vanajanlinnan viheriöt huippukunnossa

Toni Karjalainen on pudonnut ainakin hetkellisesti World Rankingilla 500:n heikommalle puolelle. © Getty Images

Viheriöt ovat huippukunnossa viikonloppuna lupaavat Vanjanlinnan isännät. Kuvassa Leo Palin elokuisella kierroksellaan.Vanajanlinna avaa kenttänsä lauantaina kello 12.00, aamulla pidetään vielä pienet talkoot. Ennen puoltapäivää kentälle säntäävät sopimuspelaajat Mikko Ilonen ja Roope Kakko. -Kenttämestarimme Markku Leskinen totesi juuri että hän ei ole 20 vuoden urallaan koskaan nähnyt tähän vuodenaikaan näin hyväkuntoisia griinejä. Talvi on kohdellut Hämeenlinnan seutua todella suotuisasti, kertoo markkinointijohtaja Mika Walkamo. Naapurikenttä Tawast avattiin jo aiemmin ja myös erittäin hyväkuntoisena. Elokuussa avattu Vanajanlinnan ”resortkenttä” on saanut isäntiä ilahduttavasti paljon huomiota kansainvälisessä golfmediassa. Suuren maailman tyyliin hämeenlinnalaisillakin on brittiläisen viestintätoimiston ihminen yhteistyökumppaninaan, hän työntää tietoa Suomen rajojen ulkopuolelle. -Tietysti olemme kiinnostuneita ulkomaisista turisteista varsinkin loma-aikaan. Ruotsista ja Saksasta on tulossa ryhmiä, virityksiä on muuallekin. Sadoissa ulkomaalaisten kierrosmäärä lasketaan, ei vielä tuhansissa, Walkamo kertoo. -Osakkaiden uutena etuna olemme luopuneet aikavarauksesta.Jos osakkaamme haluaa varata lähtöajan vaikka syyskuulle, tähän ei ole mitään estettä. Vieraspelaajille on omat rajoituksensa, viikonlopulle on vielä starttiaikoja vapaana, Walkamo viestittää pelinälkäisille.

Kevyet nostot: Hakkaraisen palkintopotti kuudenneksi suurin

Riikka Hakkaraisen voittopotti 37.500 euroa on kaikkien aikojen listalla suomalaisten saavuttamista kuudenneksi suurin. Mikko Ilosen kolmas tila Walesista ja yhdeksäs sija British Openista ovat omassa luokassaan. Walesista 2002 Mikko sai tililleen noin 109.000 euroa, British Openista heinäkuussa 2001 105.000. Ilosen kuudes tila ja 52.000 euroa Dubaista 2003 menee sekin selkeästi edelle. Kalle Väinölä sijoittui kovassa ET:n kilpailussa Benson & Hedgesissa viidenneksi vuonna 1997 ja ansaitsi 27.000 puntaa, nykykurssin mukaan niukasti yli 40.000 euroa. Minea Blomqvistin kahdeksas tila British Openista 2004 tuotti sekin yli 40.000 euroa.

Kevyet nostot: Mikko Ilonen ja Riikka Hakkarainen Urheilukanavan kommentaattoreina

Mikko Ilonen, kuva Italian avoimista 2001 &copy Getty ImagesMikko Ilonen palasi Challenge Tourin kisasta Italiasta vajaan viikon ajaksi Suomeen. -Kävin keskiviikkona pelaamassa Vuosaaressa joka oli varsin mainiossa kunnossa, tänään ( torstaina) on harjoituspäivä, etsin paikan jossa voi lyödä ruoholta, Ilonen kertoi kuulumisistaan. Torstaina käynnistyvä Italian Open jää Mikolta väliin, mutta hän pelaa jo seuraavalla viikolla saapasmaassa toisen CT:n kisan. Mikko pääsi viimevuotisessa Italian Openissa jatkoon (53:s), ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan hän oli samassa kisassa 14:s. Tämänvuotiseen kisaan ei ollut asiaa, mutta Mikko Ilonen on Urheilukanavan kommentaattorina perjantaina 5.5.2006. Lähetys alkaa kello 16.30 ja se kestää 19.30 asti. Kello 16.55-18.00 kanavalta tulee muuta ohjelmaa, joten Italiasta nähdään golfia vajaan kahden tunnin ajan. Riikka Hakkarainen on puolestaan Tenerife Ladies Openissa kommentaattorina. Ensimmäistä kertaa televisionkatsojilla on mahdollisuus nähdä suomalaispelaajan voittavan ET:lla. Tenerife Ladies Openin lähetysajat Urheilukanavalla: La 6.5. 22.35-23.25 Su 7.5 18.05-18.55 Ke 10.5 12.10-13.00

Kevyet nostot:Riikka Hakkarainen nousi 162:ksi World Rankingilla

Riikka Hakkaraisen edellä WR:lla on 161 pelaajatarta.Golfpisteen lyhyissä uutisisssa julkaistaan jatkossa myös erittän lyhyitä, parhaimmillaan muutaman lauseen mittaisia uutisia. Tuoreimmat tulevat aina ”Kevyet nostot” osastolla päällimmäisiksi. Uutisvinkkejä koti-ja ulkomailta voit laittaa osoitteeseen teemu.tyry@golfpiste.com. Voitto Teneriffalla tuotti Riikka Hakkaraiselle 37.500 ja se nosti hänen sijoitustaan tuoreimmalla Rolex Rankingilla ( maailmanlista) peräti 79 sijaa. Hakkarainen on nyt 162:s.Euroopan Tourin pelaajista korkeimmalla on vauvalomalla parhaillaan oleva viimevuotinen rahalistan ykkönen Iben Tinning joka on 80:s. Minea Blomqvist oli ensimmäisellä julkaistulla listalla helmikuussa 106:s, alkukausi USA:ssa on tuottanut sijoituksia jotka eivät ole listalla nostaneet, tuorein sija on 128:s. Kaikki viisi kansainvälisillä rahakentillä kiertävää suomalaista ovat paremmilla sijoilla kuin ensimmäinen kotimainen mies. Ursula Wikström löytyy listan sijalta 239:s, Jenni Kuosa on 420:s ja Pia Koivuranta 427:s. Annika Sörenstamille ei löydy toistaiseksi uhkaajaa, Michelle Wie on toinen ja Paula Creamer kolmas. Meksikon Lorena Ochoa on loistavilla peleillään noussut jo neljänneksi, Japanin Yuri Fudoh on viides.

Kevyet nostot: Suomalaisilla kiritt&auml,v&auml,&auml, World Rankingilla

Suomalaisten sijoitukset World Rankgingilla ovat olleet kuluvan kauden aikana laskussa. Toni Karjalainen on edelleen korkeimmalla, hänenkin sijoituksensa on 511:s. Karjalainen kipusi kauden 2005 loppuvaiheillla jo lähelle 400:n rajaa. Mikko Ilosen (686:s) sijoitus on uran parhaasta pudonnut lähes 500 sijaa, Ilonen kolkuttelii 200:n joukkoa kohden kesällä 2003 mutta ei sinne silloin yltänyt. Roope Kakko (820:s) ja Tuomas Tuovinen (827:s) ovat listalla lähes peräkkäin. Jarmo Sandelin on 497:s huolimatta viimeisten viikkojen piristyneistä otteistaan. Suomalaishuiput kilpailevat ahkeraan Italiassa. Edellisviikolla viisi suomalaista oli mukana CT:n kisassa. Tulevana viikonloppuna Tuomas Tuovinen ja Toni Karjalainen osallistuvat Milanossa ET:n kisaan. Toukokuun toisena viikonloppuna peräti seitsemän suomalaista pelaa Italiassa CT:n kisassa, näiden joukossa ovat myös Karjalainen ja Tuovinen.

Naisten World Ranking

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje