28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kerigolf haastaa pelaajan reilulla tavalla

Kerigolfin 17:n väylän avaus on ehdottomasti yksi maamme kiehtovimpia haasteita kaikentasoisille.

On se vaan hieno kenttä-ja haastava. Tähän johtopäätökseen ja ylistyssanoihin tulin pelattuani muutaman vuoden tauon jälkeen Kerigolfissa. Avaukset ovat varsinkin ulosmenossa kapeita, viheriöille täytyy tulla tarkasti, pienetkin virheet tuovat korttiin ylimääräisen lyönnin. On joitakin kohtia, kuten kentän kuudes , par-viitonen (vesiesteen ja rotkon yhdistelmä) jotka ovat vähän pelanneille ehkä liiankin kovia haasteita. Silti Kerigolf on kova ja reilu testi kaikentasoisille. Palloja hukkuu huomattavasti tavanomaista enemmän, tähän voi toki vaikuttaa sillä, mitä mailaa mihinkin tilanteeseen tarjoaa.

Ronald Fream on suunnitellut Suomeen useita upeita kenttiä joista Nordcenter, Paltamo, Oulu ja Kerimäki ovat kuuluisimmat. Kädenjälki noudattelee samoja perusajatuksia hänen kaikilla suomalaisilla kentillään. Hyvin maisemaan istuvia, kumpuilevia, haastavat viheriöt. Kerirmäelläkin on hyvä luoda maltillinen pelisuunnitelma, sillä väylän missattuaan löytää itsensä useimmiten vaikeuksista.

Kentän

Kentän mieleenpainuvin reikä on 14:s, alamäkeen lyötävä hulppea par-kolmonen jota kaunistaa, mutta myös vaikeutta oikealla ja edessä oleva vesieste.

Pidän kentän kuutta viimeistä reikää kokonaisuutena maamme parhaisiin kuuluviksi niin lay-outiltaan kun myös maisemiltaan. Heinäkuun lopulla kenttä oli varsinkin viheriöiden osalta myös mainiossa kunnossa. Jyvät erottuvat varmasti akanoista. Toisaalta vaatimattomallakin lyömisellä voi pärjätä, mikäli pitää korvien välisen toiminnan sopivan virkeänä ja realistisena. Loppupään herkkuja ovat Suomen upeimpiin par-kolmosiin kuuluva 14:s, sekä 17:n avaus joka on alaspäin lyötävä , varsinainen risk&reward haaste.

Kerimäellä on yli tuhat jäsentä, pelikierrosten määrä on vakiintunut 19-20.000 väliin vuosittain. Heinäkuun on Oopperajuhlienkin vuoksi vilkkain, kenttä on kuitenkin huippukunnossa vielä pitkälle syksyyn.

”Meillä on golfiiin sopiva kangasmaasto jossa vesi juoksee läpi ja alusta pysyy kuivana kovien sateidenkin jälkeen. Seurassa on varsin paljon alusta asti mukanaolleita senioripelaajia. Haasteemme on saada mukaan lisää paikallisia sekä junioreita. Roni Malkin mestaruus 18-vuotiaiden poikien SM-kisoissa oli hieno osoitus siitä, että täälläin tehdään hyvää työtä, kertoo toimitusjohtaja Soili Pelkonen.

Monien muiden kenttien tavoin myös Kerigolf on taistellut vuosia taloudellisten haasteiden kanssa.

”Viimeisen parin vuoden aikana olemme päässeet huomattavasti eteenpäin, purkaneet vanhoja rasitteita ja suunnitelleet yhdessätuumin tulevaisuuttamme alueen muiden palveluntarjoajien kanssa”, Pelkonen jatkaa.

Uusi

Uusi klubitalo seisoo mäellä puolivalmiina vielä pitkään. Golfyhtiön hallituksen pj. Timo Sohlberg on pyrkinyt etsimään tilanteeseen ratkaisua.

Yksi iso pähkinä Kerigolfilla on ratkaistavanaan. Uutta klubitaloa alettiin rakentamaan edellisen toimitusjohtajan vetämänä. Projekti keskeytettiin kuitenkin pian projektiin liittyneiden epäselvyksien ja siitä syntyneiden riitojen vuoksi. Rakennus seisoo kenttäalueen keskellä rangen vieressä ja vaihtoehtoisia suunnitelmia tilanteen ratkaisemiseksi punnitaan tarkasti.Rahaa on palanut lähes puoli miljoonaa euroa, loppuunrakentaminen maksaisi arviolta 760.000. Ratkaisu asian eteenpäinviemiseksi voi vielä hyvinkin vierähtää vuoden 2011 puolelle.

Kerimaa on myös Golf Resort

Kerigolfin ympärillä on noin 80 mökkiä, joista osa yksityisomistuksess. Lisäksi tarjolla on uusia luhtiasuntoja aivan kentän kupeessa, ravintola-sekä kokoustiloja. Majoitustilaa on palvelut yrityksensä kautta vuokranneella Teppo Tenkasella noin 250 ihmiselle.

Kotimaisten vieraiden lisäksi turisteja tulee mm. Venäjältä ja varsinkin elokuun aikana Keski-Euroopasta. Tenkasen yhteistyö golfyhtiön ja seuran kanssa on ensimmäisellä kaudella toiminut erinomaisesti.

”Täällä on potentiaalia kasvattaa liikevaihtoa reilusti. Golfarit ovat meile tärkeä kohderyhmä, Oopperajuhlat luovat tietysti sen ison piikin. Mutta elo-syyskuussa tämä alue on mitä mainioin kohde lyhyelle tai pidemmällekin golflomalle”, hän mainostaa.

Matkailualan

Matkailualan yrittä Teppo Tenkanen uskoo Kerimaan vetovoimaan ympärivuotisena kohteena. Taustalla luhtitalot, joissa valtaosa alueella majoittuvista golfareista on yöpyy.

Golfpaketti kahdelle hyvätasoisessa luhtiasunnossa joka sisältää greenfeen ja aamiaisen maksaa yhteensä 156 euroa, on varsin hyvä hinta-laatusuhteeltaan.

”Selvää on kuitenkin myös se, että pelkillä golfareilla emme täällä elä. Yritysten ja yhteisöjen kokoukset ja erilaiset juhlat muodostavat suuren osan liikevaihdostamme. Mutta Kerigolfin kenttä on aina osana pakettia, myös niille jotka eivät pelaa varsin tärkeänä maisemallisena kaunistuksena”, itsekin gofia pelaava Tenkanen muistuttaa.

Kenelle Kerigolfia sitten voi aidosti suositella? Varsinkin sellaisille pelaajille, jotka kestävät sen, ettei väylän reunamilla ole kymmeniä metrejä turvallista tilaa, vaan jokainen lyönti on shakinomaista siirtelyä. Vähemmän pelannutkin selviää mustelmitta ja kuivin jaloin, maisemat palkitsevat silloinkin jos huipputulosta ei ole tulossa. Hyvä ja välitön spirit Kerigolfissa on mielestäni aina ollut, ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka ja golfillisista testeistä reiluimpia.

Kerigolf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje