[14][27]

Kalle Samooja voitti Ranskan mestaruuden

Kalle Samooja sai Ranskasta ensimmäisen arvokisavoittonsa

Edelliskesän kotiman kunkku, amatöörien lyöntipelimestaruuden ja Erkko Trophyn voittanut Aura Golfin Kalle Samooja saavutti ensimmäisenä suomalaisena sunnuntaina Ranskan mestaruuden. Sauli Mäkiluoma on ollut 80-luvun lopulla samassa kisassa kakkosena. Ykköstilaa voidaan pitää varsin suurena positiivisena yllätyksenä kisassa jossa oli mukana 120 pelaajaa.Edellisvuonna maamme amatöörijoukkueet epäonnistuivat varsin pahasti sekä EM-kuin myös MM-kilpailuissa Ranskassa kaikki parhaat eurooppalaiset eivät olleet mukana, sillä samanaikaisesti pelattiin Skotlannin mestaruudesta. Ennen kahta viimeistä kierrosta Samooja oli kuusi lyöntiä kärjestä, sunnuntaina hän pelasi tulokset 68-69 ja nousi kaksi lyöntiä Englannin Darren Wrightin edelle. Kisa pelattiin kolmena päivänä, kaksi viimeistä kierrosta sunnuntaina. Kahden kierroksen jälkeen Samooja oli 20:s. -Vähän puskistahan tämä voittoni tuli. Ei ollut kierrosten aikana tietoa tilanteesta. Toisen kiekan jälkeen pelikaverini onnitteli hyvästä pelistä ja ennakoi, että voisin jopa voittaa. Näinhan siinä sitten lopulta kävikin, Samooja iloitsi. Alkuvuodesta Samooja on pelannut hyviä kisoja myös ulkomailla. Nations Cupissa hän oli viides, Espanjan avoimissa sijoilla 9-16, ja Portugalissa kahdeksas. -Lyönti on sujunut hyvin, Ranskassa sain harjoittelun kautta putin kulkemaan ja paljon birkkuja ratkaisun hetkillä. Tärkeää on tietysti näyttää itselle ja muille, että pystyy pelaamaan hyvin myös ulkomailla. Suurin osa kisoistani on kuluvalla kaudella ulkomailla, amatöörinä jatkan varmasti ainakin kauden 2010 loppuun asti, Samooja vahvistaa. Mikael Salminen jäi neljän kierroksen aikana Samoojalle 24 lyöntiä ja oli 42:s, joten erot kärjen ja keskikastin välillä olivat varsin suuret. Samooja palasi Suomeen harjoittelemaan, seuraava suurkilpailu onkin kauden merkittävin, eli British Amateur joka pelataan 15-21. kesäkuuta. -Tämä on merkittävä ja rohkaiseva ykköstila joka varmasti antaa itseluotttamusta paitsi Kallelle itselleen, myös muille maajoukkueryhmään kuuluville, uskoo Golfliiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi