[10][12]

Kaisa Ruuttila toisena Etelä-Afrikassa

Miro Veijalainen vakuutti viimevuonna juniorisarjoissa. Espanjan avoimissa hän on ainoa kotimainen miespelaaja.

Kaisa Ruuttila sai hyvän startin toisessa Etelä-Afrikan kilpailussaan.Kaksi suomalaista kisailee WPGA:n mestaruudesta perjantain päätöskierroksella. Kaisa Ruuttila kiristi tahtia Pretoriasssa pelattavassa Etelä-Afrikan Tourin toisessa kilpailussa. Hän sai tuloksekseen 69, kolme alle ja on kakkosena, kaksi lyöntiä Tanskan Julie Tvedestä. Hanna-Leena Salonen pelasi kahdeksalla griiniosumalla saman tuloksen kuin avauspäivänä, 72. Hänen sijalukunsa on jaettu kymmenes. Sohvi Härkönen paransi ensimmäisestä päivästä kaksi lyöntiä (77-75), sijaluku ennen päätöspäivää on 35:s. Tourilla pelataan neljä kilpailua. Ensimmäisessä Ruuttila oli yhdeksäs, Salonen 11:s. Kaisa Ruuttila palaa Pretorian kisan jälkeen koulunpenkille Vierumäelle, Salonen sekä Härkönen pelaavat kaikki neljä kilpailua.

Kaisa Ruuttilalla ja Hanna-Leena Salosella hyv&#228, avaus Pretoriassa

Kaisa Ruuttila sai hyvän startin toisessa Etelä-Afrikan kilpailussaan.Kaisa Ruuttila (71) ja Hanna-Leena Salonen (72) aloittivat lupaavasti Etelä-Afrikan Tourin toisen osakilpailun Waterkloof Golf Clubilla Pretoriassa. Sohvi Härköselle kertyi lyöntejä 77 . Aamun ensimmäisissä ryhmissä peliin lähteneet suomalaiset ovat vain lyönnin ja kaksi kärkiparia Stacy Bregman (70) , Lena Tornevallia (70) jäljessä. Avauspäivänä porotti kova helle ( jopa yli 35 astetta) joka varmasti vei useimmilta pelaajilta parhaan terän pelistä . Ruuttila on kisassa jaetulla kolmannella sijalla seitsemän muun pelaajan kanssa, Salosen sijoitus on 11:s. -Peli oli hyvää, griiniosumia tuli 14 mutta näistä vain yksi birdie. Lyönti toimii, joten torstaina on mahdollisuus parantaa.Helle saisi kyllä hivenen helpottaa, Hanna-Leena Salonen mietti keskiviikon ulkona saunomisensa jälkeen. Kaisa Ruuttilalle hyvä avauskierros oli varmasti mieleen. Ensimmäisessä Johannesburgissa pelatussa kilpailussa hän pelasi kaksi viimeistä kärjen tahtiin mutta oli menettänyt mahdollisuutensa ensimmäisellä. Loppusijoitus oli kuitenkin kunnioitettava ammattilaisdebyytissä, yhdeksäs. Salonen oli 11:s, nyt parivaljakko tähyää varmasti korkeammalle.

Naisammattilaiset kisaavat Pretoriassa, amat&#246,&#246,rit Espanjassa

Naisten Etelä-Afrikan Tour jatkuu torstaina Pretoriassa. Avauskisassa Johannesburgissa suomalaisten panos oli vahva, Kaisa Ruuttila kiri yhdeksänneksi, Hanna-Leena Salonen oli 11:s ja Sohvi Härkönen 36:s. -Tämä nyt pelattava Waterkloofin kenttä on edellistä kovempi varsinkin viheriöiden osalta, putit tulevat olemaan pidempiä ja siten lähipelin osuus entistä tärkeämpi, viestitti Hanna-Leena Salonen tuntojaan ennen kisaa. Koko kolmikko lähti keskiviikon kierrokselleen aamutuimaan, Salonen klo 07.00 ensimmäisessä ryhmässä, Ruuttila ja Härkönen kymmenen minuuttia myöhemmin. Kilpailu on kolmen kierroksen mittainen, pelaajia on mukana noin 90. Suomalaiset ovat osallistuneet talvikaudesta usein isollakin joukkueella Espanjan avoimiin amatöörimestaruuskisoihin. Nyt miehistä mukana on vain Lapppeenrannan nuori Miro Veijalainen. Naisten maajoukkue meni uusiksi kun nyt Etelä-Afrikassa kilpaileva kolmikko siirtyi ammattilaisiksi. Espanjassa Suomen värejä puolustavat Rosa Svahn, Sofia Höglund, Suvi Mäntyniemi, Nina Isaksson sekä Linda Henriksson. Sekä miesten että naisten kisassa pelataan kahden kierroksen mittainen lyöntipelikarsinta jonka jälkeen 32 parasta jatkaa pudotuspeleihin.