26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaikki valmiina Carnoustiessa

Piirros: GolfDigest

Pelaajat kiersivät viimeisiä harjoituskierroksiaan Carnoustiessa. Kaikki alkaa olla valmiina torstaina alkavaa kilpailua varten. Kaikki pelaajat starttaavat 1. tiiltä, ensimmäiset lähtevät matkaan jo klo 6.30 paikallista aikaa, viimeisten lähtiessä kierrokselleen klo 16.21 paikallista aikaa. 3. kertainen Open voittaja Nick Faldo lähestyy 18. griiniä harjoituskierroksellaan tiistaina. Kilpailun alkaessa katsomot ovat täydempiä... &copy Getty ImagesKuumia ryhmiä kentälle pitkin päivää Major kilpailuiden tapaan toinen toistaan mielenkiintoisempia ryhmiä lähtee liikkeelle koko päivän ajan. Aamun seuratuimpia ryhmiä on taatusti klo 8.20 matkaan lähtevät Retief Goosen, Thomas Björn sekä Justin Leonard. Brittein saarilla kilpailtaessa Nick Faldo kerää aina valtavan yleisön ympärilleen. Hänen David Leadbetter korjaa Lee Westwoodin pään asentoa harjoituskierroksella Carnoustiessa &copy Getty Imageskanssaan klo 8.41 matkaan lähtevät Ruotsin Carl Petterson ja Etelä-Afrikan Trevor Immelman saavat näin heti alusta asti pelata kunnon Major tunnelmasta nauttien. Tiger Woods lähtee tavoittelemaan 3. perättäistä mestaruuttaan klo 9.09 pelikavereinaan vuoden 1999 voittaja Paul Lawrie sekä yksi Euroopan suurimmista toivoista, Justin Rose. Iltapäivän ryhmistä yksi mielenkiintoisimmista on Phil Mickelsonin, Toru Taniguchin sekä Lee Westwoodin muodostama kolmipallo. Ryhmä lähtee kierrokselleen klo 14.20. Katseltavaa riittää varmasti myös klo 14.42 lähtevässä ryhmässä. Chad Cambellin seuraksi lähtee Sergio Garcia sekä Ruotsin todella pitkälyöntinen Johan Edfors.

Onko Carnoustie maailman vaikein kentt&#228,?

Carnoustieta pidetään yhtenä maailman vaikeimmista golfkentistä. Täällä on pelattu kautta aikojen isoja tuloksia. Yleinen klubipelaajalle annettava ohje on, että kertoo tasoituksensa kahdella ja lisää siihen kolme lyöntiä, kun suunnittelee tavoitettaan Carnoustien kierrokselle. Tyynellä säällä. Carnoustie, maailman vaikein kenttä? Kuva: GolfDigest / Stephen Szurlej Viimeksi kun Carnoustiessa pelattiin British Amateur Championship (vuonna 1992), mukana oli 283 kilpailijaa. ensimmäisenä päivänä oli tuulista ja vain kaksi pelaaja alitti 80 lyönnin rajapyykin, molempien tulos oli 79. 1999 Carnoustiessa uusintaan yltänyt Justin Leonard maanantain harjoituskierroksella &copy Getty Images Ei Carnoustiessa ammattilaisillakaan suju. Kierroskeskiarvo on Open kentistä ylivoimaisesti korkein. Eroa seuraavaksi vaikeimpaan on reilusti toista lyöntiä. Ja se on paljon se. Ensimmäisen kierroksen keskiarvo vuonna 1999 oli 78,31, joka on kaikkien aikojen korkein Open historiassa. Kauhutarinoita 90 lähentelevistä kierrostuloksista maailman ehdottomilta huipuilta riittää. Täällä on nähty monenlaista murtumista. Sergio Garcia tuli mukaan nuorena maailmantähtenä vuonna 1999, pelasi 89 ja hakeutui äitinsä seuraan. Paljon ei tahti parantunut perjantainakaan – tulos oli 83.

Onko viimein eurooppalaisen vuoro voittaa Major?

Maanosamme on pärjännyt Ryder Cupissa viime aikoina ja on itse asiassa tälläkin hetkellä suosikkiasemassa seuraavaan mannerten väliseen koitokseen, mutta yksinpelit eivät ole aivan ehdottomalla huipputasolla sujuneet vastaavalla tavalla. Viimeisin Majorvoitto on vuodelta 1999, juuri Carnoustiesta, jolloin Skotlannin Aberdeenista kotoisin oleva Paul Lawrie voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen. Monty oli viimeksi Carnoustiessa sijalla T15. Tässä Monty pakenee raffista vuonna 1999 &copy Getty ImagesTiger on toki ylivoimainen voittajasuosikki, eikä muitakaan jenkkitähtiä voi laskea pois. Jim Furyk on todella kovassa kunnossa ja Phil Mickelson pelasi mainiosti viime viikonloppuna Skotlannin avoimissa ollen toinen uusintatappion jälkeen. Myös vuoden 2002 Open-voittaja, Etelä-Afrikan Ernie Els on palaamassa huippukuntoon. Skotlannissa on varmuudella suuret toiveet Colin Montgomerien menestyksen puolesta. Monty voitti Skotlannin avoimet toissa viikolla ja on siis erinomaisessa kunnossa. Major kilpailussa lähes poikkeuksetta hyvin menestyneeltä Montylta puuttuu se tärkein; voitto. Montgomerie on varmasti yksi maailman parhaista Links-golfin pelaajista, ellei paras. Tämän vuoden Openissa on Montgomerien Major-haaveita ajatellen ”nyt tai ei koskaan” -tunnelmaa. Luke Donald on ehkä suurin Euroopan toivoista. Maailman golfrankingin 9. sijaa pitävä 29-vuotias englantilainen on esiintynyt edukseen Major Luke Donald oli lupaavan rauhallinen tiistain harjoituskierroksella Carnoustiessa &copy Getty Imageskilpailuissa. Tosin juuri British Openit ovat sujuneet heikoiten, kahdeksassa pelaamassaan Openissa Donald on missannut cutin 6 kertaa ja paras sijoitus on 35. viime vuodelta Royal Liverpoolista. Skotlannin avointen viimeinen kierros (64) viestii kuitenkin todella kovasta tuloskunnosta. Donaldilta on lupa odottaa menestystä. Ensimmäiselle kierrokselle Donald saa tällä kertaa hiukan vähemmän huomiota kiinnittävää seuraa kuin 2005 St Andrewsissa, jolloin hän pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta Tom Watsonin ja Jack Nicklauksen kanssa. Tällä kertaa samassa ryhmässä lähtee Charles Howell III ja Walesilainen amatööri Llewellyn Matthews. Keskittyminen omaan tekemiseen lienee helpompaa. Euroopan toivoja on tällä kertaa paljon. Aivan suurimpien suosikkien takaa kärkeen voivat hyvinkin nousta mm. Paul Casey, Justin Rose, Padraig Harrington, Sergio Garcia sekä ruotsalaistähdet Henrik Stenson ja viime aikoina hienoja otteita esittänyt, usein Openissa hyvin pärjännyt Niclas Fasth.

Nykygolfin pahin katastrofireik&#228,

Vuoden 1999 Openissa Carnoustiessa Jean Van de Velde johti kilpailua kolmella lyönnillä astellessaan viimeisen kierroksen 18. tiille. Tuplabogi olisi riittänyt voittoon. Tuosta tiilyönnistä alkoi kuitenkin uskomaton epäonnistumisten ja epäonnen sarja, joka päättyi seitsemän lyönnin jälkeen. Syntyi triplabogi, joka pakotti Van de Velden uusintaan Paul Lawrien ja Justin Leonardin kanssa. Kartta Van de Velden lyönneistä viimeisellä reiällä vuonna 1999 Openissa Näin kaikki tapahtui – lyönti kerrallaan1. lyönti 425 m pitkällä par-4 reiällä Van de Velde työntää draivinsa pahasti oikealle, mutta välttää Barry Burn joen onnekkaasti. 2. lyönti 170 m matkaa joen yli. 2-rauta ylittää joen reilusti, mutta epäonnekas pomppu katsomosta palauttaa pallon joen ”väärälle” puolelle polven korkuiseen raffiin. 3. Lyönti Pallon makuu oli Van de Velden mukaan mahdoton. Greenin takaa vaanivaa Out of Boundsia peläten Van de Velde lyö pitchinsä lyhyeksi Barry Burniin. Tästä kuvasta Jean Van de Velde ja vuoden 1999 Open muistetaan... &copy Getty Images4. lyönti Otettuaan kengät jalastaan, Van de Velde kampeaa itsensä jokeen todetakseen, että droppi on ainoa vaihtoehto. 4. lyönti on siis droppi takaisin raffiin. 5. lyönti Droppi on epäonnekas ja lie on jälleen kerran aivan kamala. Pitch päätyy greenibunkkeriin. 6. lyönti Craig Parry, joka pelasi Van de Velden kanssa, oli samassa bunkkerissa ja sanoi pelaavansa ensin alta pois. Parry upottaa hiekkalyöntinsä. Myös Van de Velde onnistuu omassaan ja pallo päätyy reiluun kahteen metriin. 7. lyönti Kaiken tämän jälkeen Van de Velde tarvitsee tämän putin päästäkseen edes uusimaan voitosta Justin Leonardin sekä Paul Lawrien kanssa. Lähes käsittämättömästi, putti uppoaa…

Lähtöajat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje