5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

K.J. Choi Memorialin sankari päätöspäivänä

Tiger Woods tavoittelee Ohiossa kauden neljättä voittoaan © Getty Images

K.J. Choi sai voittopystin Jack Nicklaukselta jonka kirja antoi ensiopit lajiin &copy Getty ImagesKorean ja koko Aasian ykköspelaaja K.J.Choi saavutti uransa viidennen voiton PGA Tourilla kun hän kiersi Muirfield Villagen kentän sunnuntaina tulokseen 65 . Ryan Moore oli toinen, kolmannen kierroksen jälkeen johtanut Rod Pampling kolmas. Ulkomaalaiset olivat pääosissa koko kisan ajan, puolivälissä johtanut Adam Scott hyytyi viikonloppuna viidenneksi. Ausseja oli kärkikymmenikössä neljä, Ruotsin Fredrik Jacobson osoitti ensimmäistä kertaa kuluvalla potentiaaliaan sijoittumalla Scottin kanssa tasatuloksella viidenneksi. Ykköstila tuotti Choille yli miljoona dollaria ja paransi oleellisesti hänen mahdollisuuksiaan mahtua syksyn Presidents Cupiin joka järjestetään Kanadassa. Jack Nicklauksen kutsukisan voittaminen oli Choille erityisen mieluisaa, sillä ensioppinsa lajiin hän sai Nicklauksen kirjaa ” Golf My Way” lukemalla. Supertähdistä ei Scottia lukuunottamatta ollut viikonloppuna kärjen uhkaajiksi. Tiger Woods, Ernie Els ja Vijay Singh jakoivat 15:n sijan kahdeksan lyöntiä heikommalla tuloksella. Phil Mickelson keskeytti avauskierroksella lievän rannevamman johdosta.

Adam Scott hurjassa vireess&#228, Memorialissa

Aussie Rules! Adam Scott ja Tony Navarro tavoittelevat ykköstilaa Ohiossa &copy Getty ImagesAustralialaispelaajat ovat miehittäneet Memorial Tournamentin kärkitilat Ohiossa. Adam Scott (-12), Rod Pampling (-11) ja Aaron Baddeley (-10) muodostavat kärkikolmikon, Geoff Ogilvy (-7) on kahdeksantena ja avauspäivän jälkeen johtanut Nick O´Hern (-5) 12:na. Scott oli hurjassa iskussa perjantaina, hän teki peräti 11 birdietä, yhden bogeyn ja sai tuloksekseen 62 jolla nousi 30:lta sijalta johtoon. Hän voitti alkukaudesta Houstonin osakilpailun, mutta ei ole isoissa kisoissa noussut vielä hätyyttelemään kärkeä. 26-vuotias Scott on maailmanlistalla neljäntenä ja monien asiantuntijoiden mukaan se joka jollain aikavälillä voi uhata Tiger Woodsin kärkipaikkaa maailmanlistalla. Tiger menetti käytännössä mahdollisuutensa perjantaina. Hän lähti toiseen päivään samasta tuloksesta Scottin kanssa (70), pelasi 72 ja on siis kymmenen lyöntiä johtavasta pelaajasta sijaluvulla 32:s.

Nick O&#180,Hern k&#228,rjess&#228, Memorialissa

Nick O´Hern on maailman paras pelaaja niistä jotka eivät ole vielä voittaneet päätoureilla &copy Getty ImagesAustralian vasuri Nick O´Hern ja Rod Pampling jakavat yhdessä Players Championshipissa 17:lle reiälle asti voitosta taistelleen Sean O´Hairin kanssa kärkitilan tuloksella 65 Memorialissa. O´Hern on varsinainen kummajainen huippupelaajista, hän on ollut vuosikausia maailmanlistalla 50:n joukossa, parhaimillaan 20:s, mutta ei ole koskaan voittanut ET:lla tai PGA Tourilla joissa sijoituksia kymmenen joukkoon on yhteensä noin 40. Helmikuussa pidetyssä reikäpelimestaruuskisassa aussi voitti jo toistamiseen Tiger Woodsin. Avauskierroksen jälkeen on turhan aikaista luvata O´Hernille ykköstilaa Muirfield Villagen kentältäkään, mutta loistavaa lähipeliä pelaava mies on kuin kotonaan nopeilla viheriöillä jollaisilla viikonloppuna pelataan. Nimimiehistä Ernie Elson vain lyönnin päässä kärjestä tuloksella 66, Vijay Singh noteerasi 69 ja Tiger Woods 70. Phil Mickelsonin ranne äityi kipeäksi avauspäivänä ja hän jätti pelin kesken 11:n reiän jälkeen oltuaan kaksi yli. -En usko että se on mitään vakavaa, mutta nyt pidän muutaman päivän tauon ja aloitan valmistautumisen US Openiin, kertoi Mickelson keskeyteyksen jälkeen.

Tiger Woods suursuosikkina Nicklauksen kutsukilpailussa

USA:ssa pelataan viikonloppuna hyvin odotettu PGA Tourin kisa.Jack Nicklauksen isännöimä Memorial Tournament on perinteisesti useimmille maailmantähdille viimeinen valmistautumiskisa ennen US Openia. Vaikka Muirfield Village Golf Clubilla pelattavan kilpailun palkintopotti onkin vain tavanomainen, mukaan on saatu mm. kahdeksan maailman kymmenestä parhaasta. Tiger Woods voitti kolmasti peräkkäin 2000-2002. Viimevuonna hän ei isänsä kuoleman johdosta ollut mukana, mutta on ylivoimainen suosikki Players Championshipin vaatimattomasta esityksestään huolimatta (37:s). Woods voitti viimevuonna 15:sta kisastaan kahdeksan, kuluvalla kaudellakin saldo on hyvä, kolme seitsemästä. Huomionarvoista on kuitenkin se, että Woods ei ole onnistunut voittamaan suurimmissa kisoissa ( Masters, Players ja reikäpelimestaruus.) US Openissa hän on ollut kahden voiton vastapainoksi hyvinkin haavoittuvainen, viimeisissä neljässä on vain yksi sijoitus kymmenen joukkoon ( 2. 2005) joten viikonloppuna Woods varmasti haluaa saada täysipainoisen ja hyvän kenraaliharjoituksen kauden toiseen Majoriin. Phil Mickelson on Playersin voiton jälkeen se kuuma pelaaja jolta odotetaan vahvaa panosta ja Tigerin haastamista. Mickelson tiedostaa senkin, että kisan voittajien listalla ovat lähes kaikkien muiden nykyhuippujen nimet paitsi hänen omansa. Vanhoista maailmanykkösistä Muirfieldissa ovat juhlineet viimeisen 15 vuoden aikana mm. Greg Norman, Tom Watson ja Fred Couples, nykyisistä tähdistä Vijay Singh, Ernie Els sekä Jim Furyk. Phil Mickelson ja Jim Mackay mielivät toista peräkkäistä ykköstilaa &copy Getty ImagesCarl Pettersson saavutti viimevuonna ensimmäisenä eurooppalaisena ykköstilan. Hänen lisäkseen voittoa tavoittelevat torstaina käynnistyvässä kisassa mm. Luke Donald, Paul Casey, sekä kovalla loppukirillään Players kakkoseksi yltänyt Sergio Garcia. Muirfield Villagen kenttä sopii väylien leveytensä vuoksi tavanomaista paremmin Tigerille jonka tarkkuus tiiltä on ollut kuluvan vuoden aikana parhaita draivivuosia heikompaa. -Kaikkien pelaajien pitäisi osua 13 kertaa 14:sta väylään avauksillaan, tämä on selkeä toisen lyönnin tarkkuutta mittaava kenttä, luonnehti Ben Curtis tulevaa kisaa. Viheriöt ovat äärettömän nopeat, karheikot pitkiä ja sitkeitä, Nicklaus on myös huolehtinut siitä että kentän raskas bunkkerointi pistää pelaajat miettimään lähestymistensä linjoja jo tiiauspaikoilta. Nicklaus on itse osallistunut 30 kertaa turnaukseensa, voittanut niistä kaksi. Viikonlopun kisassa hän hoitaa kentän ulkopuoliset järjestelyt ja osallistui keskiviikon pro-amiin.

PGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje