21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

K.J.Choi johti alusta loppuun Hawaijilla

Tuleva tähti vai tähdenlento? Tadd Fujikawan otteet ovat torstaina suurennuslasin alla © Getty Images

Korean Myös PGA Tourin kauden toisessa kilpailussa voittoon ylsi ulkomaalaispelaaja. Jo torstaina johtopaikan vallannut Korean K.J.Choi pelasi puolittain kotikentällään, Hawaijilla kun asuu erittäin paljon korealaisia. Sunnuntain kierrokselle maailmanlistan yhdeksästä lähti neljän lyönnin johdossa ja loistavat tilastot tukenaan. Choi oli voittanut kaikki neljä aiempaa kisaa joita hän oli johtanut 54 reiän jälkeen. Tilasto kaunistui , Sony Openin ykköstila tuli lopult kolmen lyönnin erolla. Ykköstilan arvo oli 954.000 dollaria, samalla Choi siirtyi Fedex Cupin johtoon. -Kierros oli hyvin vaikea, koko ajan piti olla varuillaan tuulen kanssa, maltti oli valttia, Choi hymyili ykköstilansa jälkeen. Choi teki päivän ainoan birdiensä vasta 18:lla, hänen johtonsa oli pahimmillaan supistunut kahteen lyöntiin, Etelä-Afrikan Rory Sabbattini teki kierroksellaan peräti kuusi birdietä, mutta myös kolme bogeyta. Choi on nyt uransa huipulla. Hän on voittanut vajaan vuoden aikana kolme kertaa, maailmanlistalla ennen viikonloppua yhdeksäntenä ollut korealainen ohittanee Padraig Harringtonin, myös Adam Scott sekä Justin Rose saattavat pian jäädä taakse. Choi on ehdottomasti Aasian kautta aikain paras pelaaja, Major-voitto kruunaisi uran. Odotukset ovat varmasti korkealla. Vuoden 2004 Mastersissa hän oli kolmas. Herra Suorasuu, Rory Sabbatini on tempaustensa vuoksi jatkuvasti suurennuslasin alla. &copy Getty ImagesMyös Rory Sabbattini kulkee pelikentällä aallon harjalla.Kakkostila nostanee hänet World Rankingilla kymmenenneksi ohi Vijay Singhin. Suorilla puheillaan ja mielipiteillään ( varsinkin Tigeriin liittyen) kohua aiheuttanut Sabbattini vaihtoi vuodenvaihteessa välinesopimusta. Mikään yllätys ei ollut se, että hän ei ole enää Tigerin kanssa samassa Niken tallissa, mailat ovat nyt Adamsilta, pallot Callawaylta. -Voin olla tyytyväinen kauden alkuun, uskon että tästä tulee hyvä vuosi, Sabbattini valoi uskoa itseensä Honolulusssa. Konkari Jerry Kelly oli kolmas, edellisviikon kakkonen Steve Stricker neljäs. Kelly oli ennen viikonloppua Ilosen takana World Rankingilla 64:na, sijoitus paranee noin kymmenellä, Kelly lienee jo varma mies reikäpelimestaruuteen. Stricker puolestaan vankisti asemiaan WR:n kolmosena. Skandinaavit jäivät pikkurooleihin. Carl Pettersson oli 25:s, Mercedes Championshipin voittaja Daniel Chopra ja Jesper Parnevik jakoivat sijalukua 32:s.

K.J.Choille ei l&#246,ydy pys&#228,ytt&#228,j&#228,&#228, Hawaijilla

K.J.Choi on löytänyt elämänsä kunnon, viisi viimeistä kierrosta hän on pelannut 23 alle parín &copy Getty ImagesMaailmanlistan yhdeksäs, Korean ”The Tank” K.J. Choi on kulkemassa kohden uransa seitsemättä voittoa PGA Tourilla. Aasialaiset ovat voittaneet PGA Tourilla kaikkiaan 11 kertaa, joten Choin ominaispaino tässä sarjassa on melkoinen. Avauspäivästä alkaen johtanut Choi (64-65-66) kasvatti johtonsa neljään lyöntiiin, toisena on päivän parhaan tuloksen 62 tehnyt Australian Tim Wilkington. 38-vuotiaalla Choilla on erittäin hyvä historia niillä kerroilla jolloin hän on johtanut kisaa. Hän on aiemmin johtanut neljästi kolmen kierroksen aikana ja kyennyt voittoon näillä kerroilla yhtä monesti. Kierroskeskiarvokin on päätöskierroksille murhaavan kova, 67,00. Pelaajana huomattavasti kevyempi Wilkington ei ole suurikaan peloite Choille joka mahdollisen voittonsa myötä nousi maailmanlistalla taas 1-2 sijaa ylemmäs. Nimimiehistä kovimmat, Chad Campbell ja Rory Sabbattini ovat kuuden lyönnin päässä, Steve Stricker seitsemän Choita jäljessä. Kaksinkertaiset voittajat Hawaijilta, Vijay Singh sekä Jim Furyk ovat liian kaukana yltääkseen edes kärkikymmenikköön, eroa Choihin on 12 lyöntiä.

Fred Funk viihtyy Hawaijilla

Fred Funkissa on eloa ja luonnetta vielä 51-vuotiaana. Tourin tarkin avaaja on neljäntenä &copy Getty Images51-vuotias Fred Funk aloittaa kautensa 2008 ainoana huippupelaajana maailmassa pelaamalla neljä ensimmäistä kisaansa Hawaijilla. Kaksi ensimmäistä PGA Tourilla, toiset kaksi Champions Tourilla. -Kutsun tätä reissua Hawaiian Slamiksi. Olisi mukava voittaa kaikki neljä kisaa, veisteli Funk leikillään ennen ensimmäisen kisan alkua. Haaveeksi jäi, ensimmäisen kisan voiton vei Daniel Chopra. Silti moni kadehtii syystä Funkin ensimmäisiä viikkoja vuonna 2008. Perjantaina Sony Hawaiian Openin toisena päivänä hän teki päivän parhaan tuloksen 64 ja nousi jaetulle neljännelle tilalle tuloksin 68-64. Edellisviikolla Funk osallistui PGA Tourin voittajien kisaan, Mercedes Championshipiin ja oli 31:n pelaajan joukossa 25:s. Meneillään olevassa kisassa mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat, lyhytlyöntiselle Funkille kapea, tuulille herkkä kenttä sopii loistavasti. Kun PGA Tourin pelaajat suuntaavat sunnuntaina Kaliforniaan, jää Funk ikäistensä, yli 50-vuotiaiden Tourin kahteen kisaan jotka pelataan seuraavina viikonloppuina Hawaijilla. Vuosi 2007 oli Funkille erinomainen, hän voitti PGA Tourin kisan Meksikossa, Champions Tourin kisan Hawaijilla. Selkävaivat hidastivat hieman menoa, alkaneella kaudellla tavoitteet ovat vielä korkeammalla. -Haluaisin ansaita molemmilta Toureilta kaksi miljoonaa taalaa. Se vaatii hyvää menestystä, mutta uskon kykeneväni siihen, Funk vakuuttaa.PGA Tourilla hän pelaa noin 15 kisaa, Champions Tourilla 12. Sony Hawaiian Openin alku on ollut erittän lupaava, eikä kärjessä pysyminen ole mitenkään poissuljettua.Kisan kärjessä on loistovireen löytänyt K.J.Choi (64-65) joka saa lauantaina pelikaverikseen 23-vuotiaan, niinikään Koreassa syntyneen Kevin Nan. Vaikka Kevin Na omistaa USA:n passin, voidaan hänet laskea lähes korealaiseksi. Edellisviikolla kisan kolmannella kierroksella kärkiparissa oli kaksi kanadalaista, nyt kaksi korealaista. Choin asema keulilla on varsin vankan oloinen, nimimiehet ovat kaukana hänen takanaan. Steve Strickeriin (-5) on eroa kuusi lyöntiä, Daniel Chopraan kahdeksan. Vijay Singh ja Jim Furyk toivovat varmasti kovaa tuulta viikonlopulle, he ovat kymmenen lyöntiä korealaisen takana. John Daly (72-68) pelasi viimeiset yhdeksän reikää kolme alle mutta karsiutui niukasti lyönnillä. Todd Fujikawan ( 74-70) taival päättyi myös kahteen kierrokseen. 150 senttinen teinipoika palaa kouluun maanantaina, mutta pelaa ympäri maailman villeillä korteilla kauden mittaan toistakymmentä kisaa. Jollei tahti muutu, kutsut jäävät varmasti vähiin ajan myötä. Fujikawa on karsiutunut kaikissa ammattilaisena pelaamissaan kahdeksassa kisassa.

K.J.Choi k&#228,rjess&#228, Hawaijilla

Tankki jyrää Hawaijilla. K.J.Choin tulos avauspäivänä oli 64 &copy Getty ImagesK.J.Choi pelasi edelliskaudella uransa parasta golfia ja nousi maailmanlistalla kymmenen joukkoon. Hän voitti kahdesti ja sai myös sievoisen summan pelattuaan mainiosti Fedex Cupin loppupeleissä. Mercedes Championshipissa (28:s) peli aukeni vasta kahdella viimeisellä jotka hän pelasi yhteensä kahdeksan alle. Honolulun Waialae Country Clubilla Choi oli hereillä jo avauspäivänä, tulos 64 oli päivän paras. Edellisvuonna hän oli neljäs. -Alan päästä vauhtiin, lempinimen Tankki jykevän ulkoisen muotonsa takia saanut Choi kertoi kierroksen jälkeen. Choin vahvuus oli lähipeli, hän selvitti pallonsa kahdella reikään kaikilla kuudellla kerralla jolloin ei osunut oikealla lyöntimäärällä viheriöön. Edellisviikon voittaja Daniel Chopra jatkaa lennokasta menoaan viheriöillä, 66 lyöntiä on loistotulos, varsin usein voiton jälkeen seuraavan viikon kisa on huippuvaikea henkisesti. Chopra oli päivän paras viheriöosumissa, hän osui kaikkiin viheriöihin oikealla lyöntimäärällä. Suosikeista Jim Furyk pelasi 68, Vijay Singh 70 joka on sama kuin kentän par. John Daly takkuili alkukierroksella putterinsa kanssa, kahden viimeisen reiän birdien kautta tulos 72 jättää vielä mahdollisuuden jatkoonpääsyyn. Daly on aloittelemassa yhteistyötä Butch Harmonin kanssa, mutta kunnon harjoitussesssiolle ei vielä ole löytynyt aikaa. Pallo lentää edelleen pitkälle mutta eivät osu väyliin, putti on jäässä. John Dalylla on isoja haasteita &copy Getty ImagesToimivaa konsultaatiota kaksinkertainen Major-voittaja ( PGA 1991, British Open 1995,) tarvitseekin. Kahden edelliskauden aikana hänen paras yksittäinen sijoituksensa on ollut vaatimattomasti PGA Tourilla 16:s. Saldo on surkea, kisoja on kuitenkin kausien aikana yhteensä 51. Daly kiertää Touria villeillä korteilla. Epäterveelliset elämäntavat eivät suinkaan edistä huipputulosten tekemistä, huhtikuussa 42 vuotta täyttävä hulivili on peliuransa kanssa jälleen vedenjakajalla. Yleisen uskottavuuden ja itseluottamuksen kannalta olisi tärkeää että vuosi 2008 antaisi pientä toivonpilkahdusta pelitulosten parantumiselle. 17-vuotias Todd Fujikawa oli vaikeuksissa kierroksen alkuvaiheissa. Hän pelasi ulosmenon tulokseen kuusi yli. Sisääntulossa alkoi tulla birdejäkin, silti tulos 74 jättää hänet todella tukalaan tilanteeseen. Kahdeksas karsiutuminen yhtä monessa ammattilaiskisassa on enemmän kuin lähellä. -Tarvitsen perjantaina erittäin hyvän kierroksen ja uskon että sen tekeminen on täysin mahdollista, Fujikawa valoi uskoa toiselle kierrokselle.

Tadd Fujikawa huomion kohteena Hawaijilla

Sony Hawaiian Openiin osallistuvat lähes kaikki viimeviikkoisen Mercerdes Championshipin tähdet kuten Daniel Chopra, Steve Stricker, Vijay Singh, Jim Furyk, Angel Cabrera sekä Rory Sabbattini jotka ovat yhteenlaskettuna ansainneet PGA Tourilta reilusti yli 100 miljoonaa taalaa. Päähuomion vie ainakin alkupäivinä ja kisan alla viimevuotinen sensaatio Tadd Fujikawa joka oli 20:s. Keskosena syntynyt Fujikawa on vain 150 sentin mittainen, mutta hän lyö palloa enemmän kuin pirteästi ja riittävän pitkälle. Suurimmat haasteet ovatkin lähipelissä, Fujikawa on valmentajiensa kanssa päätynyt puttaamaan vasen käsi alapuolella, ensimmäistä kertaa urallaan. Päästessään Hawaiian Openissa cutista läpi Fujikawa teki sen kaikkien aikojen toiseksi nuorimpana pelaajana. Jo edellisvuonna hän pelasi 15-vuotiaana karsinnoista läpi päästyään US Openissa. Ammattilaiseksi siirtyminen kesällä 2007 oli suuri tapaus, teinipoika sai tuekseen muutaman sponsorin, toimeentulo on taattu vaikka menestystä ei tulisikaan. Suuri yllätys ei ole se, että Fukikawan pelit ovat lähteneet rahakentillä liikkeelle kovin takkuisesti, pelkkiä missattuja cutteja seitsemässä kisassa. -Vanhempani olivat aluksi hieman asiaa vastaan, mutta kerroin heille että golf on se asia jota haluan tehdä työkseni, edelleen koulunpenkkiä kuluttava Fujikawa kertoi keskiviikkona lehdistölle. Hänellä ei ole kunnon kategoriaa PGA Tourille, niinpä peliohjelman rakentaminen perustuu villeihin kortteihin joita on luvassa myös Nationwide Tourilta, ET:lta sekä Japanista. Steve Stricker nousi maailmanlistalla jo kolmanneksi viikonlopun kakkossijan jälkeen &copy Getty ImagesHawaiin kisa on hyvin tärkeä, se pelataan hänen kotisaarellaan. Monet ovat jo ensimmäisen puolen vuoden jälkeen olleet tuomitsemassa Fujikawan lyhyeksi tähdenlennoksi jolla ei ole mahdollisuuksia isojen poikien Tourilla. Numerot tukevat tätä väittämää, toisaalta on hyvä muistaa rinnastus esimerkiksi Justin Roseen. Ammattilaisuran 16 ensimmäistä kisaa päätyivät karsiutumiseen, kaudella 2007 englantilainen juhli ET:n rahalistan voittoa. Fujikawa saa jokatapauksessa torstaina ja perjantaina päähuomion. Pitkälti myös sen takia, että saaren superstar, Michelle Wie ei ole kutsuttujen joukossa. 18-vuotias Wie on osallistunut Hawaiian Openiin peräti neljä kertaa, joka kerta karsiutuen. Umpisurkeasti menneen kauden 2007 jälkeen Wie opiskeli syksyn Stanfordissa, mutta on nyt ilmoittanut laittavansa kevääksi kirjat hyllyyn ja keskittyvänsä golfuran kehittämiseen. Hawaiian Open on yksi Tourin perinteikkäimmistä kisoista, se pelattiin ensimmäisen kerran jo 1965. Nimenomaan tarkkuutta vaativalla Waialae Country Clubilla juhli viimevuonna voittoa superyllättäjä Paul Goydos. Mukanaolevista pelaajista sekä Jim Furyk että Vijay Singh ovat voittaneet kahdesti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje