[11][15]

Joonas Granberg ylivoimainen Lohjalla

Joonas Granberg otti johtopaikan Lohjalla.

Joonas Granberg on kuluvalla kaudella osoittanut olevansa maan ykkösamatööri. Lohjalla hän hallitsi FGT:n kisaa täysin mielensä mukaan ja voitti loistavalla yhteistuloksella 13 alle parín. Kolmen kierroksen kisassa yhdeksän lyönnin ero toiseksi sijoittuneeseen Janne Kaskeen on melkoinen. Ykköstilallaan Granberg otti myös ison loikan kohden FGT:n pistelistan lopullista kuninkuutta kaudella 2007. Kisoja on takana viisi, Granberg on ainoa pelaaja joka on voittanut kahdesti. Seuraava kilpailu pelataan Ruissalossa, kauden päätöskisa Estonian Golf & Country Clubilla. Naisten kisassa käytiin kova taisto joka ratkesi vasta uusinnassa Rosa Svahnin eduksi, Satu Harju jäi toiseksi.

Joonas Granberg selv&#228,ss&#228, johdossa, Milla Hallanorolla huippukierros Lohjalla

Milla Hallanoro pelasi elämänsä kierroksen Lohjalla ja siirtyi kisan johtoonTurkulaiset jyräsivät FGT:n toisena päivänä Lohjalla. Joonas Granberg pelasi kierroksensa ilman bogeja, sai tuloksekseen kuuden birdien avittamana 66 ja on yhteistuloksesssa kymmenen alle. Janne Kaske ja Jyry-Pekka Peltomäki ovat viiden lyönnin päässä, ja lähes aseettomia voito suhteen jos Granberg kykenee pelaamaan omalla tasollaan. Granberg on noussut kauden mittaan maan selkeäksi ykkösamatööriksi, voittoja on jo miesten ja 21-vuotiaiden lyöntipelikisoista sekä Pickalan FGT taistosta. Mikko Ilonen kesällä kehui vuolaasti harjoituskierroksen turkulaisen kanssa pelattuaan tämän pallon ”ammattimaista” lentokaarta. Naisten sarjassa Milla Hallanoro teki mahtavan nousun kärkeen Suvi Mäntyniemen rinnalle . AG:n kasvatti pelasi perjantaina 78, lauantaina kymmenen lyöntiä paremmmin. Tulos 68 oli kuusi lyöntiä parempi kuin seuraavan tulos, joka kertoo todellisesta onnistumisesta. Hallanoro oli juniorina erittäin lupaava pelaaja joka oli mukana mm. 18-vuotiaiden tyttöjen ( Blomqvist, Ruuttila, Hallanoro, Sonja Halmela) saavutettua EM-pronssia Kevingessä Tukholmassa. Rannevamma ja opiskelut Italiassa pitivät hänet talvella yli puolen vuoden ajan kentän laidalla, harjoittelukin jäi väliin. Finnish Openin voiton Hallanoro saavutti Vanajanlinnassa, nyt hän kiusaa maajoukkuenaisia Lohjan kisan päätöspäivänä.

Joonas Granberg k&#228,rjess&#228, Lohjalla

FGT:n miesten kisojen kauden voitot ovat menneet kaikki eri pelaajille. Joonas Granberg on voittanut kerran,lisäksi hänellä on plakkarissaaan amatöörien lyöntipelimestaruus. Turkulaista pidetään syystäkin maan ykkösamatöörinä. Lohjalla Granberg saattaa ottaa ison loikan kohden FGT:n pistelistan lopullista voittoa. Hän on jo nyt ykkösenä ja mikäli Granberg pitää paikkansa Lohjan kisassa, ovat muiden mahdollisuudet vähissä. Seuraava kisa pidetään nimittäin Aura Golfissa, päätöskisa Estonian Golf& Country Clubilla. Perjantaina Granberg teki peräti kahdeksan birdietä, mutta vastapainoksi tuplan ja kaksi bogeyta. Tulokseksi muodostui 68. Lyönnin päässä kakkosena oleva Tommi Laitto tuhri hänkin, par-viitosella tullut tripla nosti tuloksen 69 lyöntiin. Kilpailun ja kaiketi koko Tourin historian nuorin pelaaja, 13-vuotias Albert Eckhardt sai kotikentällään tuloksekseen 88 lyöntiä. Naisten sarjaa johtaa Suvi Mäntyniemi tuloksella 72, edellisviikolla Finnish Amateurin voittanut Rosa Svahn on lyönnin päässä.