21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Imatran Golfin osakkaille lunastustarjous – alkava kausi pelataan, mutta miten käy tulevaisuuden?

Kentän pääomistaja Stora Enso havittelee osake-enemmistöä. Se ei ole kertonut motiivejaan, mutta kentän tulevaisuuden ylle lunastustarjous heittää väistämättä varjon.

Imatran Golfin osakekannasta 28,9% omistava Stora Enso on kertonut lähestyvänsä kenttäyhtiön osakkaita lunastustarjouksella. Stora Enso on halukas lunastamaan osakkeita maaliskuun loppuun saakka.

Tarjottu lunastushinta ei ole tiedossa. Oletettavasti se noudattelee osakkeiden markkinahintaa eli on korkeintaan nimellinen.

Tiettävästi Stora Enson tavoitteena on saavuttaa kahden kolmasosan osake-enemmistö, jonka turvin se saisi käsiinsä päätösvallan yhtiökokouksessa. Stora Enso omistaa Imatran Golfin kentän maa-alueet ja kiinteistöt. Imatran Golf toimii vuokralaisena.

”Stora Enson motiiveja me emme tiedä, emmekä ole saaneet sieltä mitään tietoa, vaikka olemme kysyneet. Osake-enemmistä antaisi heille tietenkin mahdollisuuden ryhtyä erilaisiin toimiin, ja he ovat myös julkisesti sanoneet hakevansa ratkaisua voidakseen tehdä tiettyjä järjestelyjä täällä”, kenttäyhtiön toimitusjohtaja Turkka Ollilainen sanoo.

”Idea ei ole uusi, se on tavalla tai toisella ollut tapetilla kymmenen vuotta. Haluavat golfista pois, joka ei kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan. Silti tämä toimenpide tuli meille yllätyksenä, kuten myös tapa, jolla tämä tuli”, Ollilainen kertoo.

Imatran Golf tiedotti asiasta sivuillaan.

Lunastutarjous on luonnollisesti herättänyt paljon epätietoisuutta osakkaissa ja jäsenissä. Ollilainen kertoo puhuneensa viimeiset vuorokaudet puhelimessa aamusta iltaan. Tärkein viesti on, että toiminta jatkuu tulevalla kaudella täysin normaalisti.

”Tuleva pelikausi saadaan turvattua kaikin puolin. Pelit jatkuvat normaaliin tapaan”, Ollilainen vakuuttaa.

Stora Enson motiiveja voi vain arvailla. Kentän alueesta merkittävä osa on suojeltu, kuten valtaosa rakennuskannastakin.

”Suojelu rajaa käyttötarkoitusta melkoisesti. Tonttimaaksi tästä saisi ehkä 30–40 tonttia, mutta kunnallistekniikan tuominen tänne ei ihan helppoa. Jollain voi olla parempi visio, mutta näin minä tämän näen”, Ollilainen analysoi.

Vaikka lunastustarjouksen ajankohta on Imatran Golfin kannalta erittäin hankala, näkee Ollilainen, että kaikkien osapuolten etu on etsiä tilanteeseen ratkaisu yhteisesti.

”Joku järkevä ratkaisu tähän on löydettävä pitkällä tähtäimellä. Riidoissakaan ei kannata olla. Tahra tästä jää, mutta pitää etsiä tapa päästä eteenpäin. Nyt tehdään se, mikä pystytään ja jatketaan töitä yöllä, jos on tarvis”, Ollilainen vakuuttaa.

Kenttäyhtiössä on jo muotoiltu erilaisia strategioita toiminnan järjestämiseen jatkossa.

”Pitää selvittää, miten paljon voimme itse vaikuttaa jatkokuvioihin. Rakenteilla on muutama erilainen vaihtoehto. Kahden viikon sisällä tilanne toivon mukaan rauhoittuu ja saadaan palattua normaaliin arkeen. Muutoksia tulee joka tapauksessa, mutta lähtökohta on se, että toiminta saadaan turvattua jokaisessa vaihtoehdossa.”

Kentän ja toiminnan tulevaisuus selviää todennäköisesti kevään aikana. Ostotarjous on voimassa maaliskuun loppuun asti, jonka jälkeen selviää, onko Stora Enso saanut haltuunsa havittelemansa kahden kolmasosan osake-enemmistön.

”Tietysti on otettava huomioon sekin vaihtoehto, että pannaan pillit pussiin. Mutta siihen me emme halua mennä”, Ollilainen sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)