18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ilonen otti yhden käden chipin käyttöön

Mikko Ilonen lepuutti vasenta kättään kahdesti chipatessaan Marokon kisan avauspäivänä. Kuva kaudelta 2010 © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen on saanut muutaman kuukauden ajan valmennuskonsultaatiota lähipeliinsä maailmankuululta Pete Cowenilta sekä tämän apuvalmentajilta. Tavoitteena on lähipelilyöntivalikoman monipuolistaminen.

Tarkkaan varjeltu salaisuus on puolestaan se, että samanaikaisesti Ilonen on harjoitellut Markku ”Näppis” Leinosen tunnetuksituomaa yhden käden chippiä. Ilonen on treenannut Näppiksen tavoin tätä omituisuutta rautakahdeksikollaan.

”Tasaisssa paikoissa se on väliin jäätävän kylmä vaihtoehto. Olen löytänyt tekemiseeni paljon hyviä vibroja tämän kautta. Haavoittuvainen se toki on, mutta tietyissä tilanteissa oiva ase”, Ilonen määrittää.

”Näppis on ollut oivana apuna. Olen katsonut videolta hänen suoritustaan ja keskustelut useaan otteeseen miehen kanssa tästä puhelimitse. Saattaa olla, että lennätän Näppiksen seuraavalle Thaimaan leirilleni ( huhtikuun alkupuolella) sparraajaksi”, Ilonen suunnittelee.

Torstaina Ilonen otti yhden käden chipin ensimmäistä kertaa käyttöön kisatilanteessa.

”Löin kahdesti noin 12 metrin matkalta. Molemmilla kerroilla tuntuma oli hyvä, linja lähes kohdallaan. Pallot päätyivät reilun metrin pitkiksi reiästä. Varsinkin ryhmän amatööripelaajat olivat ihmeissään. Toinen kysyi minulta kierroksen jälkeen ” why are you not taking this seriously”. Menimme tämän jälkeen yhdessä harjoitusviheriölle ja hänkin innostui asiasta saatuaan perusopit, Ilonen jatkaa.

Suomen golfykkönen tutkii avoimin mielin muitakin ratkaisumalleja pelinsä parantamiseksi.

”Hain eräästä Tourvanista Malagan kisan harjoituspäivinä vasemman puolen putterin. Tarkoitus on ottaa sekin asia työn alle. Pelaan mailapelejä vasemmalta puolelta ja olen huomannut, että näen vasemmalta putatessani linjat selkeästi paremmin. Suoritustekniikka on vielä puutteellinen, mutta sen uskon tulevan kuntoon varsni nopeasti, Ilonen viestitti perjantaina aamulla Marokosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje