11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ikoni taas mestaruusjahdissa

Matti Mäkivirta osallistuu seuransa mestaruuskilpailuihin jo 47. kertaa. Kuva: Aulanko Golf

Suomen golfseurojen mestaruuskilpailut on pyritty jo vuosia pitämään elokuun kolmantena viikonloppuna. Kun kilpailutoiminta on näin muilta osin ”rauhoitettu”, ei aktiivikilpailijoille ole tullut kiusausta lähteä merta edemmäs kalaan. Tulevana lauantaina ja sunnuntaina uusia mestareita leivotaan kaikkiaan 130 seurassa.

Uskollinen oman seuransa mestaruuskilpailuja kohtaan on ollut ainakin Matti Mäkivirta, joka osallistuu viikonloppuna Aulangon Golfklubin mestaruuskilpailuihin 47. kertaa. Määrä on niin huima, että kyseessä saattaa olla tällä saralla Suomen ennätys. Mäkivirta itse ei liiemmin ennätyksistä piittaa. Hänelle osallistuminen mestaruuskisoihin on itsestäänselvyys ja samalla puhdas traditio.

”En ole vapaaehtoisesti jättänyt yhtään mestaruuskisaa väliin. Vuonna 1983 jalka oli poikki ja pari vuotta sitten olin Unkarissa senioreiden EM-kisoissa. Muuten olen ollut vuodesta 1963 lähtien joka kerta mukana”, Mäkivirta sanoo.

Jos Mäkivirran osallistumismäärä hakee vertaistaan, ei menestyksestäkään ole ollut pulaa. Hän voitti vuonna 1965 ensimmäisen seuramestaruutensa juniorisarjassa. Tähän päivään mennessä mestaruuksia on kertynyt kolmessa eri sarjassa sievoiset 18, näistä puolet miesten A-luokassa.

”Älä kysy mitalien yhteismäärää, siitä en ole kyllä yhtään kartalla”, ensi kuussa 61 vuotta täyttävä Mäkivirta huomauttaa.

Aulangon Golfklubin mestaruuskilpailuihin on ilmoittautunut 168 pelaajaa, joista 55-vuotiaiden seniorimiesten sarjaan 28. Mäkivirta lähtee kilpailuun ehdottomana ennakkosuosikkina.

Myös veli mitalijahdissa

”Tämänvuotinen kisa pelataan Aulangon lyhyemmällä Hugo-kentällä. Siellä voi aina joku yllättää”, Mäkivirta pohtii. ”Etukäteen ajatellen kovimman vastuksen tarjoaa Sune Lohman, joka perheenlisäyksen vuoksi ei ole kuitenkaan ehtinyt viime aikoina paljon pelailla.”

Mitaleille saattaa nousta myös Mäkivirtaa kolmisen vuotta vanhempi veli Markku, joka aloitti golfin pelaamisen vasta 2000-luvulla: ”Markku on harmitellut, kun tuli niin myöhään aloittaneeksi lajin. Olisi ollut velipojan kanssa varmasti kovia kamppailuja vuosien varrella, mutta nythän me kisataan samassa sarjassa”, nuorempi ”Mäkky” nauraa.

Kulunut kausi ei ole ollut Mäkivirralle ruusuilla tanssimista. Jokunen hyvä sijoitus löytyy kansalliselta seniorikiertueelta, mutta kesäkuussa alkoi selkä reistailla.

”Muutama tärkeä kisa meni pilalle selän takia. Hierojani mukaan tulin nauttineeksi helteellä liian vähän suola- ja magnesiumpitoisia nesteitä. Sitten se iski myös pohje- ja pakaralihakset jumiin. Nyt pystyn lyömään palloa jo ihan hyvin.”

Kaikissa mahdollisissa ikäluokissa vähintään yhden SM-kultamitalin voittanut Mäkivirta puolustaa ensi viikolla Lakeside Golfissa 55-vuotiaiden reikäpelin Suomen mestaruutta.

Suomen golfseurojen mestaruuskilpailut pelataan koko maassa 20.-21.8.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje