[11][15]

Ian Poulter voitti Japanissa, Ilonen romahti 37. sijalle

Padraig Harrington puolustaa ykköstilaa Japanissa © Getty Images

Ian Poulter voitti Aasiassa ensimmäistä kertaa urallaan &copy Getty Images Englannin 31-vuotias Ian Poulter pelasi kaikki kierroksensa alle parin ja voittotulokseksi tuli par 70 –kentällä 269, -11. Voitostaan Poulter kuittasi noin Ilonen Japan 2007250 000 euroa palkintorahaa ja rutkasti arvokkaita World Ranking – pisteitä. Ennen tätä kilpailua Poulter oli maailmanlistalla sijalla 29. Ilosen loisteliaasti alkanut kilpailu loppui vähemmän loisteliaasti. Ilonen putosi päätöskierroksella seitsemmänneltä sijalta sijalle 37. Mollivoittoinen viimeinen kierros sisälsi yhden birdien, yhdeksän paria, kuusi bogia ja yhden tuplan. Tulos 79 oli 14 lyöntiä huonompi kuin Ilosen paras keirros perjantaina. Nousu maailmanlistalla 50. parhaan joukkoon saa vielä toistaiseksi odottaa. K.E.

Eurooppalaisilla vahva ote Japanissa

Ian Poulter pelasi lauantaina päivän parhaan tuloksen 67 &copy Getty ImagesEurooppalaisilla on vahva ote Dunlop Phoenix kisan voitosta ennen viimeistä päivää. Ian Poulter (-10) johtaa kahdella ennen Luke Donaldia (-8) ja neljällä Gonzalo Fernando-Gonzalezia (-6). Helppo veikkaus on se, että voittopokaalin kylkeen tulee uusi eurooppalaispelaajan nimi, aiemmin siihen on jo kaiverrettu mm. Lee Westwoodin, Thomas Björnin sekä Padraig Harringtonin nimet. Mikko Ilonen lähti kolmanteen päivään lyönnin päässä kärkikaksikosta Poulter-Padraig Harrington. Alku oli hyvä, Mikko nousi hetkellisesti jaetulle johtopaikalle tehtyään kaksi birdietä. Loppukierroksella ei ilonaiheita kertynyt, neljän bogeyn myötä tulos 72 pudotti hänet seitsemänneksi. Padraig Harringtonin mahdollisuudet puolustaa menestyksellä voittoaan ovat varsin pienet. Hän jäi Ilosen tavoin kuuden lyönnin päähän Poulterista.

Mikko Ilonen toisen p&#228,iv&#228,n keisari Japanissa

Mikko Ilosella on mahdollisuus kauden kolmanteen voittoon nousevan auringon maassa &copy Getty ImagesMikko Ilonen nousi 22:lta sijalta upeasti kolmanneksi Japanin suurimman golfkisan toisena päivänä. Ilonen teki kierroksellaan neljä birdietä sekä eaglen, 14 reikää pelattuaan hän oli kisan johdossa. Päivän ainoa bogey tuli 15:lla ( kentän kuudes). Yhteistulos viiisi alle 65 oli kierroksen paras yhdessä viimeisellä eaglen tehneen Padraig Harringtonin kanssa. Myös Luke Donald (67) teki kovaa nousua. Kärjessä on tiukkaa ja tasaista, Harrington ja Ian Poulter (65-68) johtavat lyönnillä, yhden ja kahden lyönnin päässä heistä on kuusi pelaajaa, näiden joukossa eurooppalaisista myös Gonzalo Fernandez-Castano. Poulter ja Harrington pelaavat kärkiryhmässä johon kolmanneksi tulee joku kolmikosta Ilonen, Daisuke Maruymama, Shingo Katayama . Turha kiirehtiä asioiden edelle, mutta voittamalla Japanin kisan nousisi suurella todennnäköisyydellä World Rankingilla 50:n joukkoon jossa pysyminen vuodenvaihteeseen asti toisi paikan kolmeen neljästä Majorista sekä World Tourin peleihin… Viikonlopun peleihin Ilosen on edelleen melkoisen helppo lähteä, suurin huomio kun eittämättä kohdistuu Japanissa Poulteriin ja Harringtoniin. Kilpailun kokonaispotti on noin 1,2 miljoonaa euroa josta voittajan osuus 240.000. TT

Mikko Ilosella kelpo avaus Japanissa

Ian Poulter kulkee usein omia polkujaan. Harjoitushetki St.Andrewsin rannalla &copy Getty ImagesMikko Ilonen pelasi viimeiset kuusi reikää mainiosti kolme alle Phoenix Country Clubillla Japanissa ja sai yhteistuloksekseen 69 (-1) torstaina käynnistyneessä maan suurimmassa kilpailussa. Mukana on kaikkiaan 84 pelaajaa joiden joukossa Ilonen oli 22:s avauskierroksen ollessa vielä hivenen kesken. Korean 21-vuotias Kyung Tae Kim (-5) johtaa yhdessä Ian Poulterin (-5) kanssa. Viimevuotisella ykkösellä Padraig Harringtonilla (-2) on hyvä näköyhteys kärkimiehiin. Ian Poulter on pelannut päättyvän vuoden sekä PGA Tourilla että ET:lla varsin hyvin ja tasaisesti. World Rankingilla hän on 29:s.Englantilainen on napsinut lähes vuosittain yhden ykköstilan, kaudella 2007 se jäi saavuttamatta. Japanissa hän voi hyvinkin nousta voittoon, kunto on ollut tasaisen kova ja Poulterin halu pelata esimerkiksi Ryder Cupissa on erittäin suuri. Edellinen voitto miehellä on Madridista syksyltä 2006, hieman ennen tätä hän oli World Tourin kisassa Tigerin jälkeen kakkonen. Tämänvuotinen kakkostila tuli syyskuussa British Mastersista jossa edellä oli Lee Westwood. Ian Poulterin nimi Dunlop Phoenixin voittajalistassa kaudelta 2007 ei olisi kenellekään yllätys, kaikkein vähiten miehelle itselleen. Poulter ei ole koskaan salaillut korkealle ulottuvia tavoitteitaan, itseluottamus huokuu läpi alkaen hyvin persoonallisesta pukeutumisesta.

Padraig Harrington ja Luke Donald t&#228,htin&#228, Japanissa

Japanilaiset ovat tottuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana siihen, että heidän suurimman kilpailunsa ykköstilan käy kuittaamassa joku maailmantähdistä. Viimevuonna pöytä oli kolmatta perättäistä voittoa varten katettu Tiger Woodsille joka johti selkeästi viimeisen kierroksen loppuvaiheilla, mutta sähläili johtonsa varsin yllättäen ja hävisi uusinnassa Padraig Harringtonille. Voittajien listalta löytyvät edellisen lisäksi viimeisen kymmenen vuoden ajalta myös Tom Watson (1997), Thomas Björn (2x), Lee Westwood ja David Duval Harrington on taas mukana, ja mainion kauden pelannut Open -voittaja on ykkössuosikki. Samoin kuin Hongkongissa, myös Phoenix Country Clubilla pelattavassa kisassa on mukana muutama eurooppalaispelaaja joiden kunto on ollut kateissa. Supertähdiksi luokiteltavat Luke Donald ja Henrik Stenson ovat saaneet katsella palkintojenjakotilaisuuksia kovin kaukaa kuluvan kauden aikana. Johan Edfors voitti häkellyttävästi kolme kertaa vuonna 2006, päättynyt ET:n kausi oli selkeä paluu rivimiehen rooliiin. Johan Edfors, ensimmäinen ruotsalainen joka on saman kauden aikana voittanut kolme ET:n kisaa &copy Getty ImagesIan Poulter on väläytellyt hyviä kisoja varsinkin USA:ssa, voitto Japanissa nostaisi hyvin paljon hänen osakkeitaan myös Ryder Cup pörssissä. Mikko Ilonen haaveili kesällä Japanin matkasta ensijsijaisesti elämänkokemuksen kannalta. -Olen aina halunnut pelata Japanissa ja pidän japanilaisesta ruoasta. MIkäli saan kutsun managerin järjestämänä, lähden matkaan, hän mietti heinäkuussa. Skandinavian Mastersin ykköstila suoristi mutkia, Ilosta ei tarvinnut myydä Japaniin Henrik Stensonin kylkiäisenä. Dunlop Phoenix on hänelle kauden viimeinen henkilökohtainen kisa ja Shanghain 15:s sija oli mainio näyttö vaikkei peli Ilosen mielestä kohdallaan ollutkaan. Suomalainen on sijoitettu pelaamaan samaan ryhmään vuoden 2002 voittajan Kanamee Yokoon kanssa, joten hyvä kirittäjä löytyy viereltä. World Rankingillla Ilonen nousi viikonlopun pelin jälkeen sijalle 63:s. Noustakseen vuodenvaihteen listalla 50:n joukkoon ja mukaan kauden 2008 suurkisoihin Ilosen pitäisi oletettavasti voittaa viikonlopun kisa. Muitakin mahdollisuuksia vielä avautunee, sillä Ilonen on ilmoittanut rannevammastaan huolimatta pelaavansa myös alkuvuodesta 2008.