25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Heikki Kovalainen rakennuttaa kesäasunnon Sand Valleyn kentälle Puolaan

Heikki Kovalainen rakennuttaa Puolaan Sand Valleyn kentälle hulppean lähes 450 neliömetrin loma-asunnon. Kuva VeVe Media.

Heikki Kovalainen tarttui golfmailoihin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2009 ja sen jälkeen laji on vienyt merkittävän osan kiireisen formulakuljettajan vapaa-ajasta. Kovalaisella on läheiset suhteet Puolan Paslekiin Sand Valley Golf & Country Clubin rakentaneeseen Timo Hulkkoseen ja kentällä pelatun kutsukilpailun yhteydessä kerrottiin, että Kovalainen rakennuttaa aivan kentän yhdeksännen reiän tuntumaan hulppean, lähes 450 neliömetrin loma-asunnon.

”Suomussalmella syntyneenä minulle on tärkeää luonnon läheisyys ja maalaismaisema. Timo Hulkkonen oli ensimmäinen merkittävä tukijani rata-autoilijan urani alussa ja kun hän rakensi tänne Puolaan golfkentän, olen ollut siellä vakituinen vieras”, taustoittaa Kovalainen.

”En ole koskaan viihtynyt mitenkään erityisen hyvin kaupungissa ja lisäksi Sand Valleyn alue on maisemaltaan hyvin suomalainen”, perustelee Kovalainen paikkakunnan valintaa.

Kovalaisen loma-asunnosta järjestettiin nuorille puolalaisille arkkitehtiopiskelijoille suunnittelukilpailu ja sen voitti 24-vuotias Katarzyna Pieczulska. Kolmen kuukauden päästä valmistuvalle arkkitehdille suunnittelutyö oli kuin lottovoitto.

”Vuosi sitten kilpailuun kutsuttiin kahdeksan opiskelijaa ja teimme Heikin toivomusten mukaan viikonlopun aikana piirrossuunnitelmia. Jatkoon pääsi neljä työtä ja nyt olen tässä”, hehkui nuori nainen.

Pieczulska kertoo sen verran talon yksityiskohdista, että Heikki halusi siihen nk. oman siiven, jossa on kuntosali ja tv-huone, joista pääsee suoraan pihalla olevalle uima-allasalueelle.

”Talo rakennetaan yhdeksännen väylän naisten tiiauspaikan taakse. Se korotetaan hieman maastosta, joten talosta on upea näkymä golfkentälle.”

Kolmas Heikin kutsukilpailu

Formuloissa on meneillään Unkarin kilpailun jälkeen reilun neljän viikon tauko ja Kovalainen aloitti lomansa Puolassa perheen kanssa. Paikalla ovat isä Seppo, sisar Sanna ja tietysti pitkäaikainen naisystävä Catherine Hyde.

Kovalainen saapui paikalle jo torstaina ja kiersi erittäin haastavaa links-kenttää ahkerasti. Hän halusi valmistautua lauantain kutsukilpailuunsa kunnolla.

”Torstaina pelasin kierroksen ja perjantaina kaksi. Tulokset olivat hieman yli 90 lyöntiä”, Kovalainen kertoi. Hän pelaa tasoituksella 5.7, joten huippukuntoinen kenttä osoittautui vaikeaksi.

”En ole koskaan osannut pelata links-kentällä, ja täällä viheriöt ovat todella vaikeita lähestyä.”

Kovalainen on ystävystynyt reilu vuosi sitten Ian Poulterin kanssa ja hän laittoikin tälle torstaina viestin ja kysyi, miten linksillä pitää pelata, että saa kunnon tuloksen.

”Ian vastasi, että jätä lähestymiset lyhyiksi ja rullaa pallo viheriölle”, Heikki naurahtaa.

Espoolainen Sonja Sauranen oli ykkönen kutsukilpailun naisten sarjassa. Sonja voitti Golfpisteen Facebook-kilpailun ja sai Heikiltä kutsun kilpailuun.

Espoolainen Sonja Sauranen oli ykkönen kutsukilpailun naisten sarjassa. Sonja voitti Golfpisteen Facebook-kilpailun ja sai Heikiltä kutsun kilpailuun.

Haastekilpailussa oli kaikkiaan 80 osallistujaa, jotka pelaavat golfia lähinnä harrastepohjalta. Joukossa oli kolmisenkymmentä suomalaista. Helteinen sää oli hionut erinomaisessa kunnossa olevan kentän todella vaikeaksi. Ja vastoin Heikin toivomusta – lipunpaikat keskelle viheriötä – kenttämestari maustoi kilpailun vielä sijoittamalla reiät hankaliin paikkoihin erittäin muotoilluilla viheriöillä.

Heikki Kovalainen keskittyi kierroksellaan enemmän isännän rooliin, joten varsinainen kilpailutulos ei yltänyt mitalisijoille.

”Meillä oli seitsemän hengen skinit. Heikki vei viisi ja minä neljä eli ei siinä muille juuri mitään jäänyt”, myhäili Timo Hulkkonen päivän kierroksen jälkeen.

Tulokset:

Lyöntipeli: 1) Michal Szpila 80 2) Mika Hulkkonen 82 3) Darek Studzinski 85.

Tasoituksellinen lyöntipeli: 1) Piotr Polakowski 67 2) Jaroslaw Osiak 68 3) Jaroslaw Gubaro 72.

Pistebogey: 1) Juha Salo 34 2) Iska Nirviö 33 3) Piotr Goetz 32.

Naisten sarjan paras oli Peuramaata edustava Sonja Sauranen.

Jari Jokinen, Paslek, Puola

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    jukka soini says:

    onko kovalainen saanut golf tasoituksen suomussalmen bingosta.

    Sonja Sauranen says:

    Ilmeisesti itsekin pelaan bingo-tasoituksella (6,6), sillä kenttä oli minustakin hurjan haastava enkä händäriin pystynyt pelaamaan millään kierroksella. Samanlaisia greenejä ei löydy mistään Suomessa, ei niille pystynyt palloa pudottamaan ja runsas muotoilu vaikeutti lähestymistä entisestään. Minulla oli ilo ja kunnia pelata Heikin kanssa ja myöskin seurata hänen harjoitteluaan. Heikki lyö palloa erittäin hyvin ja asenne harjoittelua kohtaan on tinkimätön. Harva viitsii lyödä rangepalloja korikaupalla kaatosateessa, mutta Heikkiä ei sade häirinnyt.