5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Gregory Bourdy Mallorcan sankari

Sergio Garcia toimi edellisviikolla isänsä caddienä Espanjan Seniorimestaruuskisassa © Getty Images

Tämä on minun, toteaa Gregory Bourdy Mallorcan kisan jälkeen ja ranskalainen kimppakiva alkaa &copy Getty Images25-vuotias Gregory Bourdy esitti kovan kirin viikonloppuna pelaten 31 viimeistä reikää yhdeksän alle. Yhteistulos 12 alle tuotti Mallorca Classicin voiton ja 333.000 euroa sekä kutsun torstaina käynnistyvään Volvo Mastersiin. Boyrdy pelaa kolmatta kauttaan ET:lla ja tahti on parantunut kovasti alkuvaiheista. Hän on myös yksi nuorimmista ykköstilan saavuttaneista kuluneen kauden aikana. Kakkoseksi Mallorcalla ylsi rahalistalla 117:n joukkoon samalla kiilautunut Englannin Sam Little, Robert-Jan Derksen oli kolmas. Suosikit hiipuivat viikonlopun aikana. Ensin Niclas Fasth pelasi 16 perättäistä reikää kymmenen yli, sunnuntaina oli Sergio Garcian vuoro. Hän käväisi jo kolmen lyönnin päässä keulasta, mutta kuukahti 12:n tuplansa myötä kauas kärjestä. Viikonloppuna pelattavaan Volvo Mastersiin Garcia tulee varmasti nälkäisenä ja äkäisenä, hän on ollut myös Valderraman kisassa kahdesti peräkkäin kakkonen (2005-2006). Jarmo Sandelin on varmasti hyvällä tuulella, alkava kausi on hänelle jo 13:s perättäinen ET:lla.Rahalistalla suorasta paikasta (top-117) taistelleet järjestivät melkoisen näytöksen. Kaukaa takaa nousivat viivan oikealle puolelle Sam Little (136:s) ja Richard Finch (124:s), lopulta myös Jarmo Sandelin joka oli Mallorcan kisassa 50:s. Lyöntikin lisää, ja Sandelin olisi joutunut karsintoihin. Nyt tulleet 8600 euroa nostivat kokonaisansiot summaan 212.658 euroa jolla hän oli 117:s. Sandelin on pelannut ET:lla vuodesta 1995 jolloin hän voitti Playa del Inglesin kisan ( ja Seve Ballesteroksen), kauden päätteeksi hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Yhteensä kisoja on takana yli 340 ja ansioita 3,950 miljoonaa euroa. Lee Slattery jäi nyt 77 euron päähän ja joutuu karsintoihin. Ennen Volvo Mastersia Ernie Els johtaa rahalistaa, hänet kykenevät vielä ohittamaan Padraig Harrington, Justin Rose, Henrik Stenson sekä Niclas Fasth. Mikko Ilonen on listan 33:s Nouseminen 20:n joukkoon ja British Openiin vaatisi toista sijaa (jaettukin tila riittää ) Valderramassa. Ilosella alkaa Espanjasta neljän kisan sarja, pelit jatkuvat Shanghaissa, Japanissa ja uudelleen Kiinassa, Mission Hillsissa ratkaistavassa World Cupissa Ilosen aisapari on Pasi Purhonen.

Challenge Tourin voitto Ranskaan

Challenge Tour päättyi Italiassa 45:n parhaan Final-kisaan. Ranskan Michael Lorenzo-Vera oli paras ja samalla hän nousi rahalistan ykköseksi. Yhteensä 20 pelaajaa saa kortin ET:lle, näistä kymmenen parasta huomattavastikin vahvemman. Lorenzo-Vera ansaitsi päätöskisasta 42.800 euroa, kolmasosan kauden tuloistaan (129.000). Eniten CT:n kautta sai uusia pelaajia päätourille Englanti (4). Ruotsalaisia on kolme, ranskalaisia sekä Walesin edustajia kaksi. Yhden pelaajan ET:lle saivat Italia, Hollanti, Espanja,Australia, Skotlanti ja Norja. Neljä uutta skandinaavia siis. Lisäksi Etelä-Amerikasta ”valmistui” kolme pelaajaa, Argentiinasta, Chilestä sekä Paraquaysta yksi kustakin. Suomalaisista paras oli Mikko Korhonen 56:s. Antti Ahokkaan sijoitus oli 60:s, Toni Karjalaisen 67:s ja Roope Kakon 76:s. Kvartetti tienasi kauden mittaan noin 91.000 euroa. Tärkeimmät taistot ovat vielä edessä, ET:n toinen karsintavaihe käynnistyy seitsemäs marraskuuta. Karsintafinaali on ohjelmassa myöhemmin marraskuussa.

Sergio Garcialle tulee kiire Mallorcalla

<a href=Sergio Garcia tarvitsee huippukierroksen noustakseen Mallorcan kisan voittoon &copy Getty Images">Mallorcalla ollaan aikatauluista perässä, mutta mikäli sää pysyy hyvänä, saadaan neljä kierrosta täyteen Pula Golf Clubilla. Kahdesti ET:lla voittanut Robert-Jan Derksen on pelannut mainion, nimenomaan tasaisen kauden, nyt hän on on ensimmäistä kertaa kuitenkin kärjessä sunnuntaina. Hollantilaisella on reikiä pelaamatta vielä 21, joten paljon ehtii tapahtua. Lähimmät uhkaajat ovat kärkitaistojen osalta hyvin kokemattomia. Gregory Bourdy, Jean-Francois Lucquin, Richard Finch, Alexander Noren, Peter Lawrie ja Sam Little tavoittelevat ensimäistä voittoaan. Sergio Garcia on viisi lyöntiä Derksenistä, Thomas Björn kuusi. Kisan tulosta on vaikeaa lähteä ennakoimaan, Garcia noussee kohden kärkeä, voittoon asti yltäminen vaatisi monella tavalla onnellisia sattumia. Kisan alkuvaiheilla kärjessä heilunut Niclas Fasth sammui pelillisesti täysin kolmannen kierroksen puolivälissä. Oltuaan parhaimmillaan toisella kierroksella seitsemän alle, oli Fasth 51 reiän jälkeen kolme yli. 16 peräkkäistä reikää kymmenen yli, peli tai pelivire katosi täysin käsistä. Jarmo Sandelin pääsi jatkoon, mutta paineita riittää vaikka kärki onkin karannut. Sandelin on rahalistalla 119:s, varsinaisen kortin saa päättyvän kauden jälkeen 116 parasta. ”Rajatapauksista moni muukin pelaa sunnuntaina Mallorcalla, joten Sandelin tarvitsee hyvän kirin päätöspäivänä välttääkseen ET:n karsintafinaalin jossa hän oli viimeksi syksyllä 2005. ET:lla pitää ansaita noin 210.000 yltääkseen rajan oikealle puolelle. Mikko Ilosen kausiansiot ovat 815.000, hän kasvattaa pottiaan vielä torstaina käynnistyvässä Volvo Mastersissa jossa kaikki 60 osallistujaa saavat myös rahaa.

Niclas Fasth kurkkii kohden Mallorcan ykk&#246,stilaa ja ET:n rahalistan voittoa

Niclas Fasth on ET:n pelaajista tuimailmeisimpiä tosipaikan tullen... &copy Getty ImagesNiclas Fasth on pelannut elämänsä parhaan kauden vaikka voittoja plakkarissa onkin vain yksi BMW Internationalista. 35-vuotias ruotsalainen on rahalistalla viidentenä, US Openin neljäs tila sekä World Tourin kisan kuudes sija ovat kovia näyttöjä valtameren takaa. Kuudesta ET:n voitosta viisi on vuosilta 2005-2007, Mallorcalla hän puolustaa titteliään. Alku onkin sujunut hyvin, perjantaina aamupäivällä loppuunpelatun ensimmäisen kierroksen tulos 65 vei hänet johtoon. Perjantaina Fasth sai tuloksekseen 70 ja on neljä lyöntiä johtavaa Robert-Jan Derkseniä jäljessä. Torstaina kierros jäi pahasti kesken ukkosen keskeytettyä pelit. Sergio Garcia (68) ehti kiertää 18 reikää, perjantain kierroksestaan vain puolet. Ykkössuosikki on 27 reikää pelattuaan kuusi lyöntiä Derkseniä jäljessä. Spekulointi on aina jännittävää. Mikäli Fasth onnistuu voittamaan Mallorcalla, on hänellä todellinen mahdollisuus nousta myös rahalistan ykköseksi . Se vaatisi voittoa myös seuraavalla viikolla Volvo Mastersissa. On hyvä muistaa se, että yksikään skandinaavi ei ole ollut rahalistalla neljättä sijaa korkeammalla kauden päätteeksi. Nyt siihen ja mahdollisesti myös rahalistan voittoon on mahdollisuus sekä Fasthilla sekä Henrik Stensonilla.

Sergio Garcia janoaa voittoa Mallorcalla

Maailmanlistan kymmenes pelaa monella mittarilla elämänsä parasta ja tasaisinta kautta. Voitot kuitenkin välttelevät Sergio Garciaa. Mitään muuta yhteenvetoa ei kahden viimeisen vuoden tilastoista tehdä. Epäonnea, huonoja pomppuja. Vuosi 2007 muistetaan Garcian kohdalta ehdottomasti British Openin loppureiíltä. Parimetrinen par-putti viimeisellä olisi upotessaan tuonut Openin voiton. Uusinnassa Padraig Harrington oli sankari, Garcia katkerasti kakkonen. Lisää tappioita. Toukokuussa espanjalainen oli runner-up Phil Mickelsonin vyöryessä Players Championshipin voittoon. Edellisessä kisassaan, Tour Championshipissa Garcia oli neljäs. Garcia on ollut kadehdittavan tasainen, 21 kertaa kymmenen joukkoon Sveitsissä syyskuussa 2005 voittamansa European Mastersin jälkeen. Mutta ne voitot puuttuvat, siksi hän ei myöskään ole WR:lla nykyistä kymmenettä sijaa korkeammalla. Sergio Garcia on kovassa kunnossa ja itseluottamus on kasvanut potenssiiin napaputteriin siirtymisen jälkeen. PGA Tourilla Garcia on kakkosena listalla jossa lasketaan se, kuinka monta reikää pelaaja on kiertänyt peräkkäin ilman kolmen putin viheriötä. Garcia on nojaillut menestyksekkääästi putteriinsa valtameren takana 225 kertaa peräkkäin, siis 12,5 kierrosta!!!. Edellä on vain Phil Mickelson (243). Tämän Sergio Garcia muistaa loppuelämänsä, Carnoustien 18:lla voittoputti livahti oikealta ohi. &copy Getty ImagesOn vaikeaa löytää selkeämpää suosikkia yksittäisessä kisassa kuin mitä Sergio Garcia on Pula Golf Clubilla Mallorcalla. Yleisön tuki sekä kovat odotukset motivoivat tavanomaistakin enemmän. Lisää vettä myllyyn. Kotimaassaan Garcia on sijoittunut neljästi kakkoseksi viimeisen kahden vuoden aikana, Mallorca Classicissa sekä Volvo Mastersissa molemmissa, ja vieläpä peräkkäisinä viikkoina sekä 2005 että 2006. Viimevuonna Pula Golf Clubilla juhli Niclas Fasth, edellisellä kenttäarkkitehti Jose-Maria Olazabal. Garcia katseli vierestä iloa. 333.000 euron ykköspalkinnosta taistellessa Garcian nimekkäimmät haastajat ovat Fasth, Miquel Angel Jimenez sekä Thomas Björn. Mikko Ilonen on hionut kuntoaan Suomessa St.Andrewsin kilpailun jälkeen. Hän jättää myös Mallorcan taiston väliin ja lentää loppuviikosta Espanjaan valmistautumaan elämänsä ensimmäisiin kierroksiin Valderramassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje