Golfklubeille pelaajaseurantajärjestelmiä tähän asti tuottanut Viherio Technologies on ottanut harppauksen kuluttajapuolelle tuomalla markkinoille ilmaisen älypuhelinsovelluksen, joka tarjoaa etäisyysmittarin kaikille Suomen kentille. GREENi Golf -sovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimissa. GPS-pohjainen etäisyysmittari näyttää pelaajan etäisyyden griinin eteen, keskelle ja taakse. Mittarin toleranssi on keskimäärin 1-3 metriä. Lisäksi sovellus pitää sisällään pelatessa täytettävän tuloskortin sekä väyläoppaan, joiden taso vaihtelee. ”Asiakaskentistämme, jotka käyttävät GREENiä kenttäseurannassa, tehdään mobiilisovellukseen tarkat väyläoppaat, joissa näkyy etäisyydet keskeisiin esteisiin. Kentille, jotka eivät ole asiakkaitamme, saavat nekin jonkinlaiset väyläoppaat, mutta ne eivät ole missään nimessä standardimme mukaisia. Niistä näkee lähinnä väylien muotoa”, GREENin Timo Pärkkä kertoo. Pärkän mukaan sovellusta kehitettäessä on satsattu palvelun selkeyteen ja yksinkertaisuuteen. ”Emme halua aiheuttaa sovelluksellamme ainakaan pään raapimista siellä kentällä. Tarkoitus on, että siitä pystyy nopeasti katsomaan etäisyydet”, hän sanoo. Sovelluksen lyhyt kokeilu todistaa, että tavoitteeseen on päästy. Tosin sovellukseen on jäänyt muutamia häiritseviä bugeja. Esimerkiksi väylien par-luku ei ole etäisyysmittarinäkymässä aina oikea vaikka väyläopas sen oikein näyttäisikin.
Dataa pelaamisesta GREENi Golf -älypuhelinsovelluksella pelaajan kierroksesta kerättyä dataa voi tarkastella kierroksen jälkeen GREENin nettipalvelussa. Jos puhelinsovellus on yksinkertainen, netin puolella GREENi tarjoaa erittäin monipuolisen palvelukattauksen – jopa niin monipuolisen, että siitä voi jollekin tulla ähky. Hyvä puoli on se, että pelaaja voi itse päättää, kuinka tarkkaa tilastodataa hän pelistään haluaa irti. ”Jos ei halua tietää muuta kuin kulloisenkin etäisyyden lipulle, väylän tuloksen voi kirjata puhelinsovellukseen seuraavalla tiiauspaikalla ja tällöin vain kierrostulos jää nettipalveluun talteen. Mutta jos haluaa tietää lyöntien mitat, se onnistuu, kun lisää lyönnin sovellukseen aina pallolla ollessaan”, Viherio Technologiesin toimitusjohtaja Mika Berg selvittää. Kun puhelinsovellukseen lisää lyönnin pallolla ollessaan, GREENi-nettipalvelu näyttää lyöntien pituudet sekä lyöntipaikat kartalla. Kussakin lyönnissä käytetyn mailan voi lisätä tilastoihin kierroksen jälkeen, kunhan on ensin syöttänyt palveluun bäginsä sisällön. ”Ajatuksenamme on, että webbipalvelu on GREENin hallintajuttu. Sinne on kerätty kaikki ajatukset, joita meillä on vuosien aikana ollut ja kieltämättä itsestäkin tuntuu, että onko siellä vähän liikaakin ominaisuuksia. Nettipuolen uudelleensuunnitteluprosessi on menossa ja todennäköisesti tulevaisuudessa tätä jälkipelipuoltakin tuodaan puhelimiin sovelluksen kautta”, Mika Berg kertoo.
Klubipalvelu monipuolistuu Älypuhelinsovelluksen myötä myös GREENin golfklubeille tarjoama pelaajaseurantapalvelu harppaa askeleen eteenpäin. Tähän asti seuranta on toteutettu tähän tarkoitukseen kehitetyillä ”mokkuloilla”, joita caddiemaster on voinut tarjota pelaajille mukaan kierrokselle. Nyt hyödynnetään pelaajien käytössä olevia puhelimia. Tämä käytännössä automatiosoi GREENi-järjestelmän käytön klubin kannalta ja todennäköisesti myös lisää palvelun käyttöä. Viherio Technologies aikoo piakkoin lanseerata myös lisäominaisuuden, jonka myötä klubit voivat lähettää pelaajille viestejä GREENi-älypuhelinsovelluksen kautta. ”Haluamme tulla enemmän ja enemmän mukaan klubin ja golfarin vuorovaikutukseen. Klubi voi kertoa pelaajalle esimerkiksi hänen kierroksensa oletetun päättymisajan tai vaikkapa varoittaa lähestyvästä saderintamasta”, Timo Pärkkä selventää. Golfklubeille lisäarvoa tuovat ominaisuudet ovatkin Viherio Technologiesille tärkeitä, sillä yritys saa tulonsa asiakasklubeiltaan – älypuhelinsovelluksessa pyörivien mainosten ohella. Isossa kuvassa nyt lanseerattu älypuhelinsovellus on Pärkän ja Bergin mukaan vasta alkusoittoa palvelulle, jonka he aikovat GREENin ympärille kehittää. ”Golfklubien asiakaspalveluprosessien kokonaisvaltainen parantaminen on se, mihin tähtäämme. Tämä saattaa näyttäytyä teknologiana tai softana, mutta meidän näkökulmastamme GREENi on golfklubien palvelualusta”, Mika Berg kiteyttää. Janne Knuuti
Näiden kiikareiden ja gps-laitteiden sekä erilaisten sovellusten käyttö on selvästi lyömässä itsensä laajasti läpi parhaillaan. Niitä myydään nyt paljon ja ihmiset puhuvat ja tietävät niistä. Erinomaista, että myös suomalaisia kehittäjiä, kuten Viherio, LitUp/CaddieOn ja tietenkin Gamebook, on kisassa mukana. Kilpailu maailmalla on kuitenkin äärimmäisen kovaa ja sen vuoksi tärkeää on, että jokainen toimija määrittelee itselleen terävän fokuksen. Jos haluaa olla maailman paras jossakin, on syytä määritellä se todella tarkasti missä on maailman paras. Ja sitten pitää vielä osata kertoa se kiinnostavasti.
Mites Windows phone? Koska saadaan sovellus myös Windows pohjalle?
http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2013/05/1747879/kauppalehti-lumia-saattaa-pian-ohittaa-iphonen
Hienoa työtä tuolla Oulussa on tehty. Vieläkun tuohon saadaa julkaistua se melkein valmiina oleva On-line leadedboard, niin jo on peli kentille. Pelaajien seuranta, tuloskortit, GPS ja Leader board.. kaikki samassa kalussa ja kunhan wielä se Winkkari tulee ulos…
mistä voi ladata ja mikä on sovellutuksen nimi? Anroid
Tämä ei liene ensimmäinen laatuaan. Kokeilin lähes vastaavaa kerran, mutta ongelma oli puhelimen akun kesto. Lisäksi aina ei 3G yhteydet ole ilmaisia ja kuuluvuuskin huonoa. Lisäksi nämä saattavat hidastaa peliä entisestään – päin vastoin kuin esim. etäisyyskellot, joita ei tarvitse kaivaa taskusta. Vielä kun lisää ”ikänäön” on hidastelu ennemmän kuin todennäköistä.
Jep! WP softa sais tulla. Ainakin jos meinaa Suomessa toimia
Kurkkaappa tuolta http://www.viherio.com/CampaignProcess.aspx?A=Link&VID=14555837&KID=61629&LID=203177&O=http%3a%2f%2fwww.viherio.com%2flanguage%2ffinnish%2fdownload.htm
Uudet sovellukset ovat varmasti hienoja, mutta eikö se puhelimien läsnäolo jo golfkentän ulkopuolella ole tarpeeksi. Haluammeko oikeasti, että avauslyöntiä odotellessa katsomme onko meille tullut joku tosi tärkeä viesti klubilta sen sijaan, että juttelisimme kanssapelaajiemme kanssa. Kierros kentällä rupeaa näyttämään samalta kuin kaupunkikuva, puhelimia näppäileviä ihmisiä, aijuu mä lyön nyt, stten takaisin tärkeiden viestien ja sovellusten maailmaan. Epämiellyttävä kokemus viime kesän päättäjäiskisassa. Ryhmässämme pelasi nainen, jonka mies oli edellisessä ryhmässä. Sitä sitten kuunneltiin koko kierros miten miehen peli sujui, kiitos gamebookin ja puhelimen näppäilyn kentällä. Ensimmäiset väylät tosin sujuivat harmittelua kuunnellessa, kun homma ei heti toiminut. Kaikella on paikkansa ja nämäkin ovat varmasti käyttökelpoisia joissain tilanteissa, mutta vain joissain. Rauha kierroksille!!
Kaikennäköset viestittelyt ihan turhaa mutta ton tsiigaa ton matkan viheriölle niin siinä ei paria sekuntia kauempaa mene. Pitää luurissa ohjelman päällä ja laittaa vaan välissä näppäinlukolle. Kaemmin menee etäisyyksien arviomiseen esim. ampparia kuikuillessa 🙂 Tosi kätevä..
Mites Windows phone? Koska saadaan sovellus myös Windows pohjalle?
GREENin toimistolta huomenta kaikille. GREENi Golf Windows-versiosta tulee kyselyitä jonkin verran, kun on kohtuu suosittu täällä Suomessa. Tarkkaa julkaisuajankohtaa en uskalla luvata, mutta Windows-versio on tulossa. Eikä tarvitse ihan mahdottomaan kauaa odotella.
moikka mika jokos on mitään ennustetta, windows -version esiintymiselle
Moi, Latasin GREENi sovelluksen iPhonelleni, mutta missään en pääse antamaan tietojani, joten se kertoovaan, että olen New Player ja tasoitus on 54. Mitä olen missannut tai tehnyt väärin? Terv Virpi