11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfpisteen osastolla riitti vilskettä viikonloppuna

Jari Koski markkinoi pelimahdollisuuksia noin 50:lle eri kentälle.

Golfpisteen Mats Stenvall ja Tommi Lammi arpoivat Timo Lyytisen Belekin matkan voittajaksi.Golfmessuilla Pasilassa oli hyvä syke päällä enimmän osan ajasta. Kovin kuhina kävi odotetusti Peltomäki Golfin ja Megarangen isännöimällä lyöntialueella jossa olivat testattavana kauden uutuudet, sekä Golf Digestin lähipelialueella jonne oli jatkuva jono. Golf Digestin lähipelialueella neliosaiseen kisaan ( putti, chippi, pitch, lobby) osallistui joka päivä satamäärin pelaajia. Parhaan tuloksen, 31 pistettä teki vasta juniori-ikäinen Porvoo Golfin Atte Pakarinen, jonka tulosta eivät kyenneet rikkomaan edes maamme ykköspelaajat. Turkin Belekiin, viiden tähden pelimatkalle lähtee Parolassa asuva Tawast Golfin ravintoloitsija Timo Lyytinen joka pelaa tasoituksella 14. -Upea yllätys. Mielelläni lähden aloittamaan tai lopettamaan kauden Belekin lämpöön, edellisvuonnakin 30-40 kierrosta pelannu Lyytinen iloitsi. Miten golfravintoloitsija sitten ehtii pelata moisen määrän kierroksia kesän aikana? -Minulla on mainio motivoitunut henkilökunta apunani, se on onnnistuneen liiketoiminnan pohja, Lyytinen kertoi. Minea Blomqvist löysi itsensä tähtien kisassaMinea Blomqvist osallistui radalla näytöspeliin SHG:n junioreita vastaan perjantaina. Minni oli lyöntiensä kanssa hakoteillä, Kais Ruuttila voitti finaalin, SHG:n juniorit veivät kaksi seuraavaa sijaa Minean nenän edestä. Tähti jäi viiden naisen kisassa neljänneksi. -Aivan makea ratahan tämä on, oli mukava pelata tyttöjen kanssa, vaikka oma esitys olikin surkea, Minea mietti. Sara Nissinen, Emma Lassila ja Emilie Nissinen saivat Minniltä signeeraukset kirjaan.Lauantaina tähtien kisassa voiton vei Minean avomies Roope Kakko joka kukisti finaalissa Kalle Samoojan ja Minean. Elina Nummenpää oli neljäs, balettitanssijana paremmin tunnettu PGA Pro Alpo Pakarinen viides. Kakko oli Intergreensin lähipelialueesta jos mahdollista, vieläkin enemmän haltioissaan kuin Minea. -Todella palkitsevaa ja silmälle kivaa kun pallo tsekkaa noin mahtavasti, kahden hengen Tallinnan matkan+yöpymisen + pelit voittanut Kakko iloitsi. Sunnuntaina lähipelialueella kisasivat ”entiset tähdet”. Anssi Kankkonen vei voiton ennen hienon vastuksen antanutt purjehduksen olympiavoittajaa Thomas Johanssonia, palloilutaituri Hanna Teerijokea, sekä amerikkalaisen jalkapallon entistä ammattilaista Matti Lindholmia. Kakko ja Kankonen saivat voitoistaan palkinnoiksi Tallinkin lahjoittamat kahden hengen hotelli&risteilypaketit Tallinnaan sekä greenfeet Estonian Golf & Country Clubille.

160 swingianalyysi&#228, Golf Digestin tilaajille

Antti Vaalas ja Tapio Santalassa analysoimassa suorituksia videoltaKolmen päivän aikana lähipelialueella pelattiin lähes 800 kierrosta. Monet innostuivat pelaamaan nelireikäisen radan useampaan otteeseen. Lyöntejä kertyi yhdessä muiden kisojen ja Janos Uotila show mukaanlaskien hyvinkin 15.000. Golf Digest tarjosi tilaajilleen swingianalyysin joka toteutettiin yhteistyössä Sonyn ja Suomen PGA:n valmentajien kanssa. Suorituksia olivat analysoimassa Antti Vaalas, Janne Forsell, Jyry Peltomäki, Jokeri Mikkola, Jarkko Raski sekä Tapio Santala.Kuten arvata saattaa, tähän ilmaispalveluun oli myös jatkuva jono, analyysejä tehtiin viikonlopun aikana noin 160. -Kyllä videoanalyysin avulla sekä valmentaja että pelaaja helposti pääsevät samalle aaltopituudelle siitä, mitkä asiat eniten kaipaisivat parannusta, alkutalvesta lanseerattua 4D Swingianalysaattoria kehittänyt ja sitä yleensä käyttävä Santala totesi.

Ilmarinen Ladies and Gentlemen Tour

Jouni Flinkkilä ja Viva-lehti ovat vahvasti mukana uuden kiertueen järjestelyissä.Seniori-ikäisille pelaajille on tarjolla tulevalla kaudella yksi mielenkiintoinen kiertue lisää. Ilmarinen on pääyhteistyökumppanina Ladies & Gentlemen kiertueella joka on tasoituksellinen parikilpailu. Viidellä eri kentällä pelataan alkukilpailu, finaali on juhlavasti Euroopan ykköskohteisiin viimeisten vuosien aikana nousseessa Belekissä. Kiertuetta operoi Golfpiste, Ilmarisen lisäksi yhteistyökumppaneina ovat myös mm. Golf Digest sekä Viva-lehti jonka erikoistoimittaja, kokenut golfhahmo Jouni Flinkkilä oli messuilla kertomassa uutuudesta. -Hyvin organisoitu Tour jossa on mukava, ei liian tiukkapipoinen tunnelma. Hyvät palkinnot ja kisapäivien yhteydessä muuta jouhevaa toimintaa ja yhdessäoloa. Tästä tulee varmasti suksee. Pariakin saa osakilpailujen välillä vaihtaa, Flinkkilä kiteytti perusajatuksen.

Jenni Kuivainen opettaa Porvoossa ja Laajasalossa

Jarkko Jolkkonen ja Jenni Kuivainen markkinoivat Porvoo Golfin propalveluja.Pitkän peliuran tehnyt Jenni Kuivainen on viimeisten vuosien aikana keskittynyt opetustoimintaan ja matkojen tekemiseen. Alkavalla kaudella ”Projenni” vaikuttaa Porvoossa sekä Laajasalossa. -Opetustarjontaa on käytännössä laidasta laitaan, pyrin huolehtimaan oppilaiden tarpeista varsin kattavasti räätälöiden sopivat paketit. Fysiikkapuoli on myös mukana, ohjelmassa on myös halukkaille opastus TPI:n ( Titleist Performance Institute) mahdollisuuksiin, Kuivainen markkinoi Messukeskuksessa. Hyvää mainosta oli myös hänen juniori-ikäisen oppilaansa Atte Pakarisen tekemä viikonlopun paras tulos Golf Digestin lähipeliradalla. Porvoo Golf jossa Kuivainen opettaa, kuuluu kuuteen Itä-Uudenmaan kenttään jotka olivat mukana yhteisosastolla. Kotojärvi Golf, Kulloo, Virvik, Porvoo, Sea Golf Rönnäs ja Nevas myyvät kuuden greeenfeen pakettia hintaan 180 euroa. Kenttää kohden tämä tekee 30 euroa jota voidaan pitää varsin mielenkiintoisena hintana. Samat kentät järjestävät Itä-Uudenmaan Golf Tourin. Viiden alkukisan (24.6.-22.7) jälkeen finaali on Nevaksessa 29.7.

Super Golf ja Golfliiton seniorit lis&#228,&#228,v&#228,t j&#228,senm&#228,&#228,ri&#228,&#228,n

Super Golfin toimitusjohtaja Jari Koski oli kiireinen ja samalla varsin luottavainen kauden alla vaikka julkisuudessa ja kentillä käydyssä keskustelussa syyttävä sormi on osoittanut myös Super Golfiin suuntaan. -Teemme kovasti töitä sen eteen, että ihmisille avautuisi mahdollisuuksia harrastaa siten, kuin se parhaiten heille olemassa olevilla markkinoilla sopii. Tämänlaiselle toiminnalle on nyt ja tulevaisuudessa aivan selkeä tilaus kuten muuallakin maailmassa. Olen lajin puolesta huolissani siitä, että aloittelijoille ja niille jotka haluavat kiertää eri kentillä sitoutumatta asetetaan keinotekoisia rajoituksia ja heitä jopa syyllistetään kuten nyt tapahtuu, Koski pohti osastollaan. Super Golfin tutkimuksen mukaan heidän asiakkaistaan noin 40 prosenttia omistaa joko osakkeen tai vuokraa myös pelioikeuden. Viro mukaanlukien Super Golf tarjoaa pelimahdollisuuksia noin 50:lla kentällä. -Kuvaavaa yhteistyölle suomalaiskenttien kanssa on se, että suurimmalla osalla hankimme pelioikeudet tai starttiajat vuosittain uusittavilla sopimuksilla. Olemme monille kentille tärkeä yhteistyökumppani, joka tekee markkinointityötä keskitetysti pelikierrosmäärän kasvatttamiseksi. -Emme suinkaan täytä niilläkään kentillä joillle omistamme osakkeita tai pelioikeuksia starttiaikoja ”useaan kertaan päivässä” kuten on syytetty.Ne ovat käsittämättömiä väitteitä.Super Golfin omistamat ja käyttämät pelioikeudet eivät varmasti ole iso tekijä kenttien ruuhkautumisessa, Koski puolustautuu. Super Golfilla on noin 6500 jäsentä, määrä on kasvanut vuosittain ja tämän oletetaan kasvavan jatkossakin. -Kun pelaajia saadaan kentille lisää, alkava osakkeiden hinnatkin taas jossain vaiheessa nousta. Selkeä trendi on kuitenkin se, että yhä useammat, pidempäänkin golfanneet haluavat kiertää yhden sijasta useammalla kentällä ja etsivät siihen itselleen sopivia tapoja. Joko osakkeen tai pelioikeuden hallinnan lisäksi, tai pelkästään yksittäisiä kierrosmaksuja maksamalla, Koski visioi. Suurempi golfyhteisö kuin Super Golf on vain Suomen Golfliiton seniorit jonka jäsenmäärä on noin 9500. SGS:n jäsenet maksavat vuosittain 25 euroa ja saavat pelata 26:lla sopimuskentällä kullakin yhden kerran toimistomaksua ( 10 euroa ) vastaan. Toimistomaksu on sinälllään varsin mielenkiintoinen ja kentille erittäin tuottoisa lisämaksu jo perityn vastikkeen päälle. Mikäli osakkeella pelataan esimerkiksi 80 kertaa, Oy:n kassaan kilahtaa 800 euroa. Runsas pelaaminen hallitulla osakkeella( Super Golf/ SGS) ei ole siis pelkkä kulu ja riesa. Varsin usein kassa kilahtaa toimistomaksun lisäksi myös ravintolassa ja rangella satunnaisvierailijan käynnin myötä. Helppo veikkaus kaudelle 2010 on se, että seurojen jäsenmäärä kasvaa kuten aiempinakin vuosina. Vahvaa nousua tekevät myös palveluntuottajat Super Golf ja SGS. Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje