5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

Tiger Woods pelaa viikon kuluttua nuoruutensa maisemissa. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Pirkkalassa kiinnitettiin nimekkäät arkkitehdit kenttäprojektin suunnittelijoiksi

15.02.2024 12:36

Pirkkalassa valittiin nimekkään arkkitehdit kenttäprojektin vetureiksi

Pirkkala Golfissa on haaveiltu kentän laajentamisesta toistakymmentä vuotta. Lähivuosina haaveet toteutuvat, kun Pirkkalaan rakennetaan yhdeksän väylää lisää. Samalla vanhaa kenttää perusparannetaan etenkin lyöntipaikkojen ja bunkkereiden osalta. Hanke nytkähti eteenpäin, kun kenttäyhtiö solmi kunnan kanssa vuokrasopimuksen tarvittavista maa-alueista.

Uuden kentän suunnittelijoiksi on valittu Tim Lobb ja Kari Haug. Lobb on suunnitellut Suomessa Vanajanlinnan kentän. Nykyinen kenttä on Kosti Kurosen piirtämä.

Tarve lisärei’ille on yli 2500 jäsenen Pirkkalassa akuutti ja todellinen tarve.

Uuden kentän kustannusarvio yhdeksän reiän osalta on 3,5­–4 miljoonaa euroa, josta esimerkiksi kastelujärjestelmä vie merkittävän osan. Työ alkaa kuluvana keväänä ja valmista voisi olla aikaisintaan 2026.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

11.02.2024 16:12

Pulkkasen huippusijoitus jäi haaveeksi Challenge Tourilla

Tapio Pulkkanen (-7) pystyi edellispäivää parempaan suoritukseen Etelä-Afrikan Kapkaupungissa pelatun Challenge Tourin kisan viimeisellä kierroksella. Sijoitus tosin heikkeni. Pulkkanen löi sunnuntaina Cape Town Openissa tuloksen 71, ja päätyi lopulta jaetulle 37. tilalle.

Viikonlopun kierrokset tuottivat Pulkkaselle ison pettymyksen. Hän johti kisaa ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen, mutta valahti tuloslistalla lauantain heikon esityksen myötä kymmeniä pykäliä.

Oliver Lindellin (-2) peliote lipsui turnauksen edetessä. Päätöspäivän kierros Royal Cape Golf Clubin kentällä vaati 74 lyöntiä, eikä Lindell mahtunut 60 parhaan joukkoon.

Cape Town Openin voitto ratkaistiin uusinnassa isäntämaan Ryan van Veltzenin ja Ruotsin Mikael Lindbergin (-16) kesken. Jälkimmäinen veti pidemmän korren toisella playoff-reiällä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.02.2024 15:51

Penttilä paras suomalainen LET:n kauden avauskilpailussa

Emily Penttilä (+3) pelasi tuloksen 73 Vipingo Ridgen kentällä Keniassa käydyn LET-kilpailun päätöspäivänä. Hän menetti hieman sijoitustaan vaisummin sujuneet takaysin vuoksi, ja päätyi jaetulle 32. tilalle.

Sanna Nuutinen (+6) jakoi 46. sijan. Kisan kaksi muuta suomalaista, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää eivät selviytyneet jatkokierroksille.

Ladies European Tourin kauden avanneen Kenya Ladies Openin voitti Singaporen Shannon Tan (-12). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Italian Alessandra Fanaliin kertyi neljä lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.02.2024 09:27

Kalle Samooja 26:s LIV-kiertueen Las Vegasin kisassa

Kalle Samooja (-3) esitti parasta peliään Las Vegasissa käydyn LIV-kiertueen turnauksen päätöspäivänä. Hän käytti lauantain kierrokseen 68 lyöntiä, ja nousi jaetulle 26. tilalle. Voiton Las Vegas Country Clubin kentällä pelatussa kisassa vei Dustin Johnson (-12). Eroa toisen sijan jakaneisiin Talor Goochiin ja Peter Uihleiniin kertyi yksi lyönti.

Joukkuekilpailun voitti Brooks Koepkan kipparoima Smash GC (-33). 4Aces GC (-26) oli kakkonen. Samoojan edustama Cleeks GC paransi lauantaina sijoitustaan yhdellä pykälällä sijoittuen yhdeksänneksi.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 17:32

Huippuvireinen Rasmus Højgaard jälleen voittotaistossa

Rasmus Højgaard (-10) on hankkiutunut viimeaikaisiin tapoihinsa uskollisesti DP World Tourin kisan kärkikahinoihin. Hän pelasi Qatar Mastersin kolmannella kierroksella tuloksen 67 nousten paalupaikalle Ranskan Ugo Coussaudin sekä Japanin Rikuya Hoshinon seuraksi

Højgaard on ollut vakuuttavassa vireessä loppuvuodesta lähtien. Hän ei ole kuuden edellisen turnauksen aikana jäänyt kertaakaan kärkitusinan ulkopuolelle. Paras sijoitus on peräisin tammikuun lopussa käydystä Bahrainin kisasta, jossa hän oli maanmiehensä Thorbjørn Olesenin jälkeen kakkonen.

DP World Tourilla Højgaard on voittanut neljästi, edellisen kerran heinäkuussa kotikonnuilla Tanskassa pelatussa turnauksessa.

Tanskalaisille on avautunut isoja mahdollisuuksia Qatarissakin, sillä myös Niklas Nørgaard  (-9) taistelee voitosta. Hän jakaa neljättä sijaa, lyönnin päässä kärkikolmikosta.

Kisan viime kaudella voittanut Sami Välimäki ei lähtenyt Dohaan, vaan keskittyy peleihinsä PGA Tourilla.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 17:08

Penttilä vastasi Keniassa parhaasta suomalaistuloksesta

Emily Penttilä (+3) nousi parhaaksi suomalaiseksi Keniassa Vipingo Ridgen kentällä pelattavassa LET-kilpailussa. Hän alitti lauantaina parin yhdellä lyönnillä, ja jakaa 54 reiän jälkeen 24. sijaa.

Sanna Nuutinen (+5) käytti kierrokseensa kaksi lyöntiä enemmän ollen sijalla T36. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Kauden 2024 avaavan Kenya Ladies Openin kärkipaikkaa jakavat Italian Alessandra Fanali ja Singaporen Shannon Tan (-9). Kaksikolla on viiden lyönnin etumatka Filippiinien Samantha Bruceen (-4).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 17:00

Pulkkasella raskas päivä Challenge Tourilla

Kaksi päivää Kapkaupungissa pelattavan CT-kisan kärjessä viihtynyt Tapio Pulkkanen (-6) ei ollut lauantaina kahden edellisen kierroksen tasolla. Hän pelasi tuloksen 75, ja putosi jaetulle 30. sijalle.

Pulkkanen ehti pelata Cape Town Openissa 39 reikää ilman bogeja. Hän paikkasi etuysillä tulleet bogin ja tuplabogin kolmella birdiellään, mutta heikosti sujunut kierroksen loppu pudotti sijoitusta parillakymmenellä pykälällä.

Pulkkasella on tasaisessa kilpailussa matkaa top 10:een kolme lyöntiä, joten vahvalla finaalikierroksen pelillä korkea sijoitus on yhä mahdollinen.

Oliver Lindellin (-4) juna on mennyt kilpailussa hiljalleen väärään suuntaan. Lauantain tulos oli 72, ja hän lähtee päätöspäivään jaetulta 47. tilalta.

Cape Town Openin johtopaikalle kiipesi tuloksen 65 pelannut Mikael Lindberg (-11). Ruotsalaisen takana riittää kärkkyjiä, sillä peräti 15 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä kärjestä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 09:41

Korn Ferry Tourilla pamautettiin taas viitosella alkava tulos

Bogotassa Kolumbiassa meneillään olevassa USA:n kakkoskiertueen kisassa jatkettiin perjantaina tuloshurjastelua. Chilen Cristobal Del Solar jakoi avauspäivänä 57 lyönnin kierroksellaan kaikkien aikojen kovinta ammattilaisturnauksissa pelattua tulosta, ja toisella kierroksella oli Aldrich Potgieterin vuoro painella haamurajan alle.

Tuloksen 59 pelanneesta Potgieteristä, 19, tuli historian 12. pelaaja, joka on alittanut Korn Ferry Tourilla 60 lyönnin rajan. Hän on nyt myös nuorin PGA Tourin alaisilla kiertueilla viitosella alkavan tuloksen lyönyt pelaaja.

Potgieter (-16) kiilasi hienon esityksensä myötä Astara Golf Championshipin kärkeen. Torstaina säkenöinyt Del Solar pelasi toisella kierroksella tuloksen 69, ja on lyönnin päässä eteläafrikkalaisesta.

Turnaus pelataan Bogota Country Clubin kahdella kentällä. Ennätykset ovat syntyneet kentistä helpommalla, Pacos Coursella, jolla on mittaa 5719 metriä. Bogota sijaitsee noin 2,5 kilometriä merenpinnan yläpuolella, joka tekee kentästä kovatasoisille pelaajille entistä lyhyemmän.

Huippulupaava Potgieter säväytti jo viime kuussa Bahamalla noustuaan Korn Ferry Tourin kaikkien aikojen nuorimmaksi turnausvoittajaksi.

Isoilla kiertueilla on tehtailtu viime aikoina toistuvasti hurjia tuloksia. Viime viikolla Joaquin Niemann pelasi LIVin kisassa Meksikossa tuloksen 59 ja Wyndham Clark teki PGA Tourin kilpailussa Pebble Beachillä kenttäennätyksen, 60. Lauantaina Nick Taylor jäi Clarkin tavoin lyönnin päähän viitosella alkavasta tuloksesta jaettuaan Phoenix Openissa TPC Scottsdalen kenttäennätystä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 09:38

Samoojan asemat heikkenivät Las Vegasissa

Kalle Samooja pelasi tuloksen par Las Vegasissa jatkuneessa LIV-kiertueen turnauksessa. Hän on 36 reiän jälkeen tilanteessa yksi alle, jolla heltiää 54 pelaajan joukossa jaettu 40. sija.

Kärkipaikkaa jakavat Bryson De Chambeau ja Dustin Johnson (-11).

Joukkuekilpailussa Samoojan edustama Cleeks GC (-12) jatkaa 10. sijalla. Nelikosta parhaiten perjantaina pelasi Englannin Richard Bland, joka käytti kierrokseensa 65 lyöntiä.

Paalulla ovat 4Aces GC ja RangeCoats GC (-26).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.02.2024 16:22

Penttilä ja Nuutinen etenivät jatkokierroksille Keniassa

Emily Penttilä ja Sanna Nuutinen (+4) etenivät Vipingo Ridgen kentällä Keniassa meneillään olevassa LET-kilpailussa kolmen lyönnin turvin jatkokierroksille. He jakavat Kenya Ladies Openissa 46. sijaa, kun päivän pelitapahtumat ovat loppusuoralla.

Suomalaisista parhaiten avauspäivänä pelanneen Nuutisen toinen kierros sujui 77 lyönnillä. Isot virheet heikensivät asemia, ja perjantain kahdesta tuplabogista jälkimmäinen pudotti sijoitusta kierroksen päätteeksi vielä noin parikymmentä pykälää.

Penttilä kohensi tulostaan, 74, parilla lyönnillä pitäen itsensä vaivatta karsintarajan oikealla puolella.

Tiia Koiviston (+9) ja Elina Nummenpään (+10) pelit sen sijaan päättyivät kahteen kierrokseen.

Kauden avausturnauksen kärjessä on Cara Corlei (-5). Venäjän Nataliya Guseva ja Italian Alessandra Fanali ovat lyönnin päässä eteläafrikkalaisesta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.02.2024 12:30

Lauri Ruuska paransi otteitaan, mutta karsiutui

Qatar Masters -kilpailin toinen kierros vaati Lauri Ruuskalta 70 (-2) lyöntiä. Tulos oli kahdeksan lyöntiä parempi kuin avauskierroksella torstaina. Yhteistulos +4 ei kuitenkaan tule viemään Ruuskaa jatkokierroksille kilpailussa, jossa cut-raja on asettumassa tulokseen par.

Perjantaina Ruuska ei tehnyt yhtään paria suurempaa tulosta. Birdiejä hän teki kaksi. Ne tulivat kentän ensimmäisellä ja viimeisellä reiällä, jotka molemmat ovat par-viitosia. Pelaaminen oli kaikilla osa-alueilla torstaista parempaa. Erityisesti lähestymislyönnit löysivät kohteensa useammin ja hyvänä puttipäivänä tulos olisi voinut olla parempikin.

Ruuska on pelannut kuluvalla kaudella kolme DPWT:n kilpailua, mutta jatkokierroksille hän ei ole vielä edennyt.

Qatarissa kisan kärkeen nousi Australian Haydn Barron, joka on yhteistuloksessa -9. Hänkin sai pelioikeutensa Ruuskan tapaan DPWT:n kasintojen kautta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

09.02.2024 09:27

Samoojalta kuutosella alkava tulos Las Vegasissa

Kalle Samooja käytti Las Vegasissa alkaneen LIV-kiertueen kilpailun ensimmäiseen kierrokseen 69 lyöntiä. Yksi alle -tulos oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 33. sijaan. Kärkipaikkaa kauden toisessa turnauksessa jakavat Englannin Paul Casey ja USA:n Harold Varner III (-7).

”Sain hyvän startin. Pari harmittavaa kolmeputtista sinne mahtui, eikä oikein kolissut toivotulla tavalla, vaikka putti hyvältä tuntuikin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Lyöminen oli Samoojan mukaan kohtalaista, ja hän kuvaili kentällä olleen hyvä pöhinä.

”Superbowl tuo varmasti paljon jengiä alueelle, joten viikonloppuna varmasti täälläkin on tupa aika täynnä.”

Turkulaisen edustama Cleeks GC (-5) on joukkuekilpailussa kymmenentenä. Eroa paalulla olevaan RangeCoats GC -joukkueeseen (-15) on kymmenen lyöntiä.

Samoojan joukkueessa pelaavat Puolan Adrian Meronk, Englannin Richard Bland sekä Saksan Martin Kaymer. Heistä parhaiten Las Vegas Country Clubin kentällä torstaina pelasi Meronk (67).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.02.2024 08:27

Uutta caddiea testaava Sami Välimäki ennätti pelata PGA Tourin yleisöjuhlassa vain kaksi reikää

Sade ja sen aiheuttama pitkä keskeytys sotkivat Scottsdalessa Arizonassa käynnistynyttä Phoenix Openin avauskierrosta. Päivän viimeisessä ryhmässä startannut Sami Välimäki pääsi pitkän odottelun jälkeen kentälle, mutta ennätti pelata vain kaksi reikää.

Välimäki selvitti TPC Scottsdalen kentän 10. ja 11. reiän par-tuloksilla, kunnes pillit laitettiin pimeyden vuoksi pussiin. Suomalainen testaa yleisön suosikkikilpailussa Waste Management Phoenix Openissa uutta caddiea.

Brandon Antus on toiminut PGA Tourilla 15 vuotta caddiena kantaen muun muassa kiertueella voittaneiden Rocco Mediaten, William McGirtin ja Frank Lickliterin bägejä.

”Antus on oikein mukava herra, ja yhteistyömme on lähtenyt hyvin liikkeelle. Mitään pidempää ei olla vielä kuitenkaan sovittu jatkosta, vaan mennään viikko kerrallaan”, varasijalta turnaukseen mukaan päässyt Välimäki sanoi.

Välimäen ja hänen entisen caddiensa Väinö Viitaharjun yhteistyö päättyi alkuviikolla.

Kilpailun kärjessä on tuloksen 65 (-6) pelannut Sahith Theegala, jolla on lyönnin etumatka toiseen yhdysvaltalaiseen Andrew Novakiin (9 reikää). Irlannin Shane Lowry ja Etelä-Korean S. H. Kim (-4) jakavat kolmatta sijaa.

Ensimmäistä kierrosta jatketaan perjantaina kello 9.30 eli kello 18.30 Suomen aikaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.02.2024 17:57

Sanna Nuutinen pirtein suomalainen LET:n Kenian kisan avauskierroksella

Sanna Nuutinen on parhaana suomalaisena 16. LET:n Kenya Ladies Openissa avauskierroksen jälkeen. Nuutinen teki tuloksen 73 (par), kun kisan kärkitulos on 69. Nuutisen takana tuloslistaan joutuu selaamaan sijaluvulle 54 asti ennen kuin esille tupsahtaa seuraava suomalaisnimi, Emily Penttilä, joka teki tuloksen 76 (+3).

Elina Nummenpää (+4) ja Tiia Koivisto (+5) ovat puolivälin alapuolella kilpailussa, jossa matkaan lähti poikkeuksellisesti vain 108 osallistujaa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

08.02.2024 16:44

Lauri Ruuskan avauskierros Qatarissa meni penkin alle

DP World Tourin Qatar Masters -kilpailu käynnistyi torstaina Doha Golf Clubilla. Suomalaista mukana on vain Lauri Ruuska. Suurella todennäköisyydellä hänenkin kisansa on jäämässä kahden kierroksen mittaiseksi, niin tahmean alun Ruuska koitokselle sai.

Ruuskan kierros käynnistyi bogilla reiältä 10. Kahdeksan reiän jälkeen hän oli kierrostaan jo viisi yli parin, eikä hän saanut enää suuntaa muutettua, vaikka bogijuna puksuttikin loppukierroksen ajan matalammilla kierroksilla.

Kierrostulos 78 (+6) jää kuitenkin niin kauas cut-rajasta, 6–7 lyöntiä, että perjantaina Ruuskan on viritettävä itsensä melkoiseen iskuun yltääkseen mukaan viikonlopun kierroksille. Torstaina parannettavaa jäi kaikille osa-alueille, mutta erityisesti lähipeliin.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

07.02.2024 20:20

Tiger Woods avaa kautensa ensi viikon huipputurnauksessa

Tiger Woods ilmoitti keskiviikkona, että hän avaa kauden 2024 pelinsä ensi viikolla Los Angelesissa käytävässä kovatasoisessa turnauksessa. Woods toimii myös tuttuun tapaan Genesis Invitational -kilpailun isäntänä.

Megatähteä ei ole nähty PGA Tourin tavallisessa kilpailussa (muu kuin major) sitten viime vuoden Genesis Invitationalin. Tuolloin hän jakoi 45. sijan. Kaksi kuukautta myöhemmin Woods selvitti cutin Masters Tournamentissa, mutta joutui vetäytymään viikonlopun kierroksilta jalkavamman vuoksi.

Pian tämän jälkeen hänen vuoden 2021 auto-onnettomuudessa kovia kokenut oikea jalkansa leikattiin.

Edellisen kerran Woods, 48, on kilpaillut joulukuun Hero World Challenge -kutsuturnauksessa sekä PNC Championship -parikilpailussa yhdessä poikansa Charlien kanssa.

Woods kertoi loppuvuodesta olevansa valmis pelaamaan noin yhden kilpailun kuukautta kohden Los Angelesin turnauksesta lähtien.

Riviera Country Clubin kentällä pelattava Genesis Invitational on kauden kolmas Signature -kilpailu. Jaossa on 20 miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajan osuus on neljä miljoonaa taalaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.02.2024 20:20

Tiger Woods avaa kautensa ensi viikon huipputurnauksessa

Tiger Woods ilmoitti keskiviikkona, että hän avaa kauden 2024 pelinsä ensi viikolla Los Angelesissa käytävässä kovatasoisessa turnauksessa. Woods toimii myös tuttuun tapaan Genesis Invitational -kilpailun isäntänä.

Megatähteä ei ole nähty PGA Tourin tavallisessa kilpailussa (muu kuin major) sitten viime vuoden Genesis Invitationalin. Tuolloin hän jakoi 45. sijan. Kaksi kuukautta myöhemmin Woods selvitti cutin Masters Tournamentissa, mutta joutui vetäytymään viikonlopun kierroksilta jalkavamman vuoksi.

Pian tämän jälkeen hänen vuoden 2021 auto-onnettomuudessa kovia kokenut oikea jalkansa leikattiin.

Edellisen kerran Woods, 48, on kilpaillut joulukuun Hero World Challenge -kutsuturnauksessa sekä PNC Championship -parikilpailussa yhdessä poikansa Charlien kanssa.

Woods kertoi loppuvuodesta olevansa valmis pelaamaan noin yhden kilpailun kuukautta kohden Los Angelesin turnauksesta lähtien.

Riviera Country Clubin kentällä pelattava Genesis Invitational on kauden kolmas Signature -kilpailu. Jaossa on 20 miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajan osuus on neljä miljoonaa taalaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.02.2024 16:44

Lauri Ruuskan avauskierros Qatarissa meni penkin alle

DP World Tourin Qatar Masters -kilpailu käynnistyi torstaina Doha Golf Clubilla. Suomalaista mukana on vain Lauri Ruuska. Suurella todennäköisyydellä hänenkin kisansa on jäämässä kahden kierroksen mittaiseksi, niin tahmean alun Ruuska koitokselle sai.

Ruuskan kierros käynnistyi bogilla reiältä 10. Kahdeksan reiän jälkeen hän oli kierrostaan jo viisi yli parin, eikä hän saanut enää suuntaa muutettua, vaikka bogijuna puksuttikin loppukierroksen ajan matalammilla kierroksilla.

Kierrostulos 78 (+6) jää kuitenkin niin kauas cut-rajasta, 6–7 lyöntiä, että perjantaina Ruuskan on viritettävä itsensä melkoiseen iskuun yltääkseen mukaan viikonlopun kierroksille. Torstaina parannettavaa jäi kaikille osa-alueille, mutta erityisesti lähipeliin.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

08.02.2024 17:57

Sanna Nuutinen pirtein suomalainen LET:n Kenian kisan avauskierroksella

Sanna Nuutinen on parhaana suomalaisena 16. LET:n Kenya Ladies Openissa avauskierroksen jälkeen. Nuutinen teki tuloksen 73 (par), kun kisan kärkitulos on 69. Nuutisen takana tuloslistaan joutuu selaamaan sijaluvulle 54 asti ennen kuin esille tupsahtaa seuraava suomalaisnimi, Emily Penttilä, joka teki tuloksen 76 (+3).

Elina Nummenpää (+4) ja Tiia Koivisto (+5) ovat puolivälin alapuolella kilpailussa, jossa matkaan lähti poikkeuksellisesti vain 108 osallistujaa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

09.02.2024 08:27

Uutta caddiea testaava Sami Välimäki ennätti pelata PGA Tourin yleisöjuhlassa vain kaksi reikää

Sade ja sen aiheuttama pitkä keskeytys sotkivat Scottsdalessa Arizonassa käynnistynyttä Phoenix Openin avauskierrosta. Päivän viimeisessä ryhmässä startannut Sami Välimäki pääsi pitkän odottelun jälkeen kentälle, mutta ennätti pelata vain kaksi reikää.

Välimäki selvitti TPC Scottsdalen kentän 10. ja 11. reiän par-tuloksilla, kunnes pillit laitettiin pimeyden vuoksi pussiin. Suomalainen testaa yleisön suosikkikilpailussa Waste Management Phoenix Openissa uutta caddiea.

Brandon Antus on toiminut PGA Tourilla 15 vuotta caddiena kantaen muun muassa kiertueella voittaneiden Rocco Mediaten, William McGirtin ja Frank Lickliterin bägejä.

”Antus on oikein mukava herra, ja yhteistyömme on lähtenyt hyvin liikkeelle. Mitään pidempää ei olla vielä kuitenkaan sovittu jatkosta, vaan mennään viikko kerrallaan”, varasijalta turnaukseen mukaan päässyt Välimäki sanoi.

Välimäen ja hänen entisen caddiensa Väinö Viitaharjun yhteistyö päättyi alkuviikolla.

Kilpailun kärjessä on tuloksen 65 (-6) pelannut Sahith Theegala, jolla on lyönnin etumatka toiseen yhdysvaltalaiseen Andrew Novakiin (9 reikää). Irlannin Shane Lowry ja Etelä-Korean S. H. Kim (-4) jakavat kolmatta sijaa.

Ensimmäistä kierrosta jatketaan perjantaina kello 9.30 eli kello 18.30 Suomen aikaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.02.2024 09:27

Samoojalta kuutosella alkava tulos Las Vegasissa

Kalle Samooja käytti Las Vegasissa alkaneen LIV-kiertueen kilpailun ensimmäiseen kierrokseen 69 lyöntiä. Yksi alle -tulos oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 33. sijaan. Kärkipaikkaa kauden toisessa turnauksessa jakavat Englannin Paul Casey ja USA:n Harold Varner III (-7).

”Sain hyvän startin. Pari harmittavaa kolmeputtista sinne mahtui, eikä oikein kolissut toivotulla tavalla, vaikka putti hyvältä tuntuikin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Lyöminen oli Samoojan mukaan kohtalaista, ja hän kuvaili kentällä olleen hyvä pöhinä.

”Superbowl tuo varmasti paljon jengiä alueelle, joten viikonloppuna varmasti täälläkin on tupa aika täynnä.”

Turkulaisen edustama Cleeks GC (-5) on joukkuekilpailussa kymmenentenä. Eroa paalulla olevaan RangeCoats GC -joukkueeseen (-15) on kymmenen lyöntiä.

Samoojan joukkueessa pelaavat Puolan Adrian Meronk, Englannin Richard Bland sekä Saksan Martin Kaymer. Heistä parhaiten Las Vegas Country Clubin kentällä torstaina pelasi Meronk (67).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.02.2024 12:30

Lauri Ruuska paransi otteitaan, mutta karsiutui

Qatar Masters -kilpailin toinen kierros vaati Lauri Ruuskalta 70 (-2) lyöntiä. Tulos oli kahdeksan lyöntiä parempi kuin avauskierroksella torstaina. Yhteistulos +4 ei kuitenkaan tule viemään Ruuskaa jatkokierroksille kilpailussa, jossa cut-raja on asettumassa tulokseen par.

Perjantaina Ruuska ei tehnyt yhtään paria suurempaa tulosta. Birdiejä hän teki kaksi. Ne tulivat kentän ensimmäisellä ja viimeisellä reiällä, jotka molemmat ovat par-viitosia. Pelaaminen oli kaikilla osa-alueilla torstaista parempaa. Erityisesti lähestymislyönnit löysivät kohteensa useammin ja hyvänä puttipäivänä tulos olisi voinut olla parempikin.

Ruuska on pelannut kuluvalla kaudella kolme DPWT:n kilpailua, mutta jatkokierroksille hän ei ole vielä edennyt.

Qatarissa kisan kärkeen nousi Australian Haydn Barron, joka on yhteistuloksessa -9. Hänkin sai pelioikeutensa Ruuskan tapaan DPWT:n kasintojen kautta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

09.02.2024 16:22

Penttilä ja Nuutinen etenivät jatkokierroksille Keniassa

Emily Penttilä ja Sanna Nuutinen (+4) etenivät Vipingo Ridgen kentällä Keniassa meneillään olevassa LET-kilpailussa kolmen lyönnin turvin jatkokierroksille. He jakavat Kenya Ladies Openissa 46. sijaa, kun päivän pelitapahtumat ovat loppusuoralla.

Suomalaisista parhaiten avauspäivänä pelanneen Nuutisen toinen kierros sujui 77 lyönnillä. Isot virheet heikensivät asemia, ja perjantain kahdesta tuplabogista jälkimmäinen pudotti sijoitusta kierroksen päätteeksi vielä noin parikymmentä pykälää.

Penttilä kohensi tulostaan, 74, parilla lyönnillä pitäen itsensä vaivatta karsintarajan oikealla puolella.

Tiia Koiviston (+9) ja Elina Nummenpään (+10) pelit sen sijaan päättyivät kahteen kierrokseen.

Kauden avausturnauksen kärjessä on Cara Corlei (-5). Venäjän Nataliya Guseva ja Italian Alessandra Fanali ovat lyönnin päässä eteläafrikkalaisesta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 09:38

Samoojan asemat heikkenivät Las Vegasissa

Kalle Samooja pelasi tuloksen par Las Vegasissa jatkuneessa LIV-kiertueen turnauksessa. Hän on 36 reiän jälkeen tilanteessa yksi alle, jolla heltiää 54 pelaajan joukossa jaettu 40. sija.

Kärkipaikkaa jakavat Bryson De Chambeau ja Dustin Johnson (-11).

Joukkuekilpailussa Samoojan edustama Cleeks GC (-12) jatkaa 10. sijalla. Nelikosta parhaiten perjantaina pelasi Englannin Richard Bland, joka käytti kierrokseensa 65 lyöntiä.

Paalulla ovat 4Aces GC ja RangeCoats GC (-26).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 09:41

Korn Ferry Tourilla pamautettiin taas viitosella alkava tulos

Bogotassa Kolumbiassa meneillään olevassa USA:n kakkoskiertueen kisassa jatkettiin perjantaina tuloshurjastelua. Chilen Cristobal Del Solar jakoi avauspäivänä 57 lyönnin kierroksellaan kaikkien aikojen kovinta ammattilaisturnauksissa pelattua tulosta, ja toisella kierroksella oli Aldrich Potgieterin vuoro painella haamurajan alle.

Tuloksen 59 pelanneesta Potgieteristä, 19, tuli historian 12. pelaaja, joka on alittanut Korn Ferry Tourilla 60 lyönnin rajan. Hän on nyt myös nuorin PGA Tourin alaisilla kiertueilla viitosella alkavan tuloksen lyönyt pelaaja.

Potgieter (-16) kiilasi hienon esityksensä myötä Astara Golf Championshipin kärkeen. Torstaina säkenöinyt Del Solar pelasi toisella kierroksella tuloksen 69, ja on lyönnin päässä eteläafrikkalaisesta.

Turnaus pelataan Bogota Country Clubin kahdella kentällä. Ennätykset ovat syntyneet kentistä helpommalla, Pacos Coursella, jolla on mittaa 5719 metriä. Bogota sijaitsee noin 2,5 kilometriä merenpinnan yläpuolella, joka tekee kentästä kovatasoisille pelaajille entistä lyhyemmän.

Huippulupaava Potgieter säväytti jo viime kuussa Bahamalla noustuaan Korn Ferry Tourin kaikkien aikojen nuorimmaksi turnausvoittajaksi.

Isoilla kiertueilla on tehtailtu viime aikoina toistuvasti hurjia tuloksia. Viime viikolla Joaquin Niemann pelasi LIVin kisassa Meksikossa tuloksen 59 ja Wyndham Clark teki PGA Tourin kilpailussa Pebble Beachillä kenttäennätyksen, 60. Lauantaina Nick Taylor jäi Clarkin tavoin lyönnin päähän viitosella alkavasta tuloksesta jaettuaan Phoenix Openissa TPC Scottsdalen kenttäennätystä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 17:00

Pulkkasella raskas päivä Challenge Tourilla

Kaksi päivää Kapkaupungissa pelattavan CT-kisan kärjessä viihtynyt Tapio Pulkkanen (-6) ei ollut lauantaina kahden edellisen kierroksen tasolla. Hän pelasi tuloksen 75, ja putosi jaetulle 30. sijalle.

Pulkkanen ehti pelata Cape Town Openissa 39 reikää ilman bogeja. Hän paikkasi etuysillä tulleet bogin ja tuplabogin kolmella birdiellään, mutta heikosti sujunut kierroksen loppu pudotti sijoitusta parillakymmenellä pykälällä.

Pulkkasella on tasaisessa kilpailussa matkaa top 10:een kolme lyöntiä, joten vahvalla finaalikierroksen pelillä korkea sijoitus on yhä mahdollinen.

Oliver Lindellin (-4) juna on mennyt kilpailussa hiljalleen väärään suuntaan. Lauantain tulos oli 72, ja hän lähtee päätöspäivään jaetulta 47. tilalta.

Cape Town Openin johtopaikalle kiipesi tuloksen 65 pelannut Mikael Lindberg (-11). Ruotsalaisen takana riittää kärkkyjiä, sillä peräti 15 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä kärjestä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 17:08

Penttilä vastasi Keniassa parhaasta suomalaistuloksesta

Emily Penttilä (+3) nousi parhaaksi suomalaiseksi Keniassa Vipingo Ridgen kentällä pelattavassa LET-kilpailussa. Hän alitti lauantaina parin yhdellä lyönnillä, ja jakaa 54 reiän jälkeen 24. sijaa.

Sanna Nuutinen (+5) käytti kierrokseensa kaksi lyöntiä enemmän ollen sijalla T36. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Kauden 2024 avaavan Kenya Ladies Openin kärkipaikkaa jakavat Italian Alessandra Fanali ja Singaporen Shannon Tan (-9). Kaksikolla on viiden lyönnin etumatka Filippiinien Samantha Bruceen (-4).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.02.2024 17:32

Huippuvireinen Rasmus Højgaard jälleen voittotaistossa

Rasmus Højgaard (-10) on hankkiutunut viimeaikaisiin tapoihinsa uskollisesti DP World Tourin kisan kärkikahinoihin. Hän pelasi Qatar Mastersin kolmannella kierroksella tuloksen 67 nousten paalupaikalle Ranskan Ugo Coussaudin sekä Japanin Rikuya Hoshinon seuraksi

Højgaard on ollut vakuuttavassa vireessä loppuvuodesta lähtien. Hän ei ole kuuden edellisen turnauksen aikana jäänyt kertaakaan kärkitusinan ulkopuolelle. Paras sijoitus on peräisin tammikuun lopussa käydystä Bahrainin kisasta, jossa hän oli maanmiehensä Thorbjørn Olesenin jälkeen kakkonen.

DP World Tourilla Højgaard on voittanut neljästi, edellisen kerran heinäkuussa kotikonnuilla Tanskassa pelatussa turnauksessa.

Tanskalaisille on avautunut isoja mahdollisuuksia Qatarissakin, sillä myös Niklas Nørgaard  (-9) taistelee voitosta. Hän jakaa neljättä sijaa, lyönnin päässä kärkikolmikosta.

Kisan viime kaudella voittanut Sami Välimäki ei lähtenyt Dohaan, vaan keskittyy peleihinsä PGA Tourilla.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.02.2024 09:27

Kalle Samooja 26:s LIV-kiertueen Las Vegasin kisassa

Kalle Samooja (-3) esitti parasta peliään Las Vegasissa käydyn LIV-kiertueen turnauksen päätöspäivänä. Hän käytti lauantain kierrokseen 68 lyöntiä, ja nousi jaetulle 26. tilalle. Voiton Las Vegas Country Clubin kentällä pelatussa kisassa vei Dustin Johnson (-12). Eroa toisen sijan jakaneisiin Talor Goochiin ja Peter Uihleiniin kertyi yksi lyönti.

Joukkuekilpailun voitti Brooks Koepkan kipparoima Smash GC (-33). 4Aces GC (-26) oli kakkonen. Samoojan edustama Cleeks GC paransi lauantaina sijoitustaan yhdellä pykälällä sijoittuen yhdeksänneksi.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.02.2024 15:51

Penttilä paras suomalainen LET:n kauden avauskilpailussa

Emily Penttilä (+3) pelasi tuloksen 73 Vipingo Ridgen kentällä Keniassa käydyn LET-kilpailun päätöspäivänä. Hän menetti hieman sijoitustaan vaisummin sujuneet takaysin vuoksi, ja päätyi jaetulle 32. tilalle.

Sanna Nuutinen (+6) jakoi 46. sijan. Kisan kaksi muuta suomalaista, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää eivät selviytyneet jatkokierroksille.

Ladies European Tourin kauden avanneen Kenya Ladies Openin voitti Singaporen Shannon Tan (-12). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Italian Alessandra Fanaliin kertyi neljä lyöntiä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

11.02.2024 16:12

Pulkkasen huippusijoitus jäi haaveeksi Challenge Tourilla

Tapio Pulkkanen (-7) pystyi edellispäivää parempaan suoritukseen Etelä-Afrikan Kapkaupungissa pelatun Challenge Tourin kisan viimeisellä kierroksella. Sijoitus tosin heikkeni. Pulkkanen löi sunnuntaina Cape Town Openissa tuloksen 71, ja päätyi lopulta jaetulle 37. tilalle.

Viikonlopun kierrokset tuottivat Pulkkaselle ison pettymyksen. Hän johti kisaa ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen, mutta valahti tuloslistalla lauantain heikon esityksen myötä kymmeniä pykäliä.

Oliver Lindellin (-2) peliote lipsui turnauksen edetessä. Päätöspäivän kierros Royal Cape Golf Clubin kentällä vaati 74 lyöntiä, eikä Lindell mahtunut 60 parhaan joukkoon.

Cape Town Openin voitto ratkaistiin uusinnassa isäntämaan Ryan van Veltzenin ja Ruotsin Mikael Lindbergin (-16) kesken. Jälkimmäinen veti pidemmän korren toisella playoff-reiällä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

15.02.2024 12:36

Pirkkalassa valittiin nimekkään arkkitehdit kenttäprojektin vetureiksi

Pirkkala Golfissa on haaveiltu kentän laajentamisesta toistakymmentä vuotta. Lähivuosina haaveet toteutuvat, kun Pirkkalaan rakennetaan yhdeksän väylää lisää. Samalla vanhaa kenttää perusparannetaan etenkin lyöntipaikkojen ja bunkkereiden osalta. Hanke nytkähti eteenpäin, kun kenttäyhtiö solmi kunnan kanssa vuokrasopimuksen tarvittavista maa-alueista.

Uuden kentän suunnittelijoiksi on valittu Tim Lobb ja Kari Haug. Lobb on suunnitellut Suomessa Vanajanlinnan kentän. Nykyinen kenttä on Kosti Kurosen piirtämä.

Tarve lisärei’ille on yli 2500 jäsenen Pirkkalassa akuutti ja todellinen tarve.

Uuden kentän kustannusarvio yhdeksän reiän osalta on 3,5­–4 miljoonaa euroa, josta esimerkiksi kastelujärjestelmä vie merkittävän osan. Työ alkaa kuluvana keväänä ja valmista voisi olla aikaisintaan 2026.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Toinenkin viime syksyn Ryder Cup -sankari vaihtoi saudikiertueelle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)