9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Matilda Castren sijoittui Arizonassa 48:nneksi. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Sisupussi Matt Wallace avasi voittotilinsä PGA Tourilla – Matilda Castrenin kiri tyssäsi Arizonassa

Golfpiste.com:in uusi seuranta-artikkeli kertoo golfin lyhytuutiset nopeasti.

27.03.2023 08:09

Matt Wallacelle debyyttivoitto Yhdysvaltain kiertueella

Matt Wallace (-19) venyi voittoon Dominikaanisessa tasavallassa viikonvaihteessa pelatussa PGA Tourin kilpailussa. Eroa toiseen eurooppalaiseen, Tanskan Nicolai Højgaardiin kertyi yksi lyönti.

Højgaardilla oli tilaisuus viedä Corales Puntacana Championshipin ratkaisu uusintaan, mutta hän missasi niukasti kuusimetrisen birdie-puttinsa Puntacana Resort & Clubin kentän 18. viheriöllä.

Voitto oli kovalla asenteella pelaavalla ja kentällä usein itseään sättivälle Wallacelle, 32, ensimmäinen PGA Tourilla. Euroopan kiertueella englantilainen on voittanut neljä turnausta.

Saavutus ei avannut Wallacelle paikkaa huhtikuun Masters Tournamentiin, sillä kiertueen varsinainen turnaus pelattiin samaan aikaan Austinissa. Wallace kuitenkin varmisti pääsynsä PGA Championshipiin ja ensi vuoden kilpailut avaavaan Tournament of Championsiin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.03.2023 08:08

Solheim Cup -joukkuekaverukset uusinnassa – Matilda Castren 48:s

Matilda Castren (-10) pelasi Gold Canyonissa käydyn Yhdysvaltain kiertueen kilpailun viimeisellä kierroksella tulokseen 71. Hän menetti LPGA Drive on Championshipissä sunnuntaina muutaman sijan päädyttyään lopulta 48:nneksi.

Castrenin neljäs kierros Superstition Mounain Golf and Country Clubilla sisälsi kolme birdieä ja kaksi bogia.

Suomalaisen puttipeli ei ollut tilastojen valossa kahden edellisen päivän tasolla. Castren käytti sunnuntaina kulmarautaansa viheriöillä 31 kertaa. Väyläosumia kertyi 11 ja griineille hän osui 13 kertaa.

LPGA Drive On Championshipin voittotaistelu huipentui kahden eurooppalaisen Solheim Cup -pelaajan, Ranskan Celine Boutierin ja Englannin Georgia Hallin väliseen uusintaan. Boutier ratkaisi pelin edukseen ensimmäisen playoff-reiän birdiellään. Kaksikon lopputulos oli 268 (-20).

Castrenin ja Arizonassa niukasti karsiutuneen suomalaistulokkaan Kiira Riihijärven pelit jatkuvat tällä viikolla Kaliforniassa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.03.2023 09:31

Kuchar nousi jakamaan Woodsin kanssa Match Playn voittoennätystä: ”Tätä on vaikea ymmärtää”

Austinissa meneillään olevan WGC-Match Playn vanhin osallistuja Matt Kuchar jatkoi perjantaina vakuuttavia otteitaan murskaamalla alkulohkon päätösottelussaan Si Woo Kimin numeroin 7/6.

Päivän ylivoimaisin voitto merkitsi samalla sitä, että Kuchar, 44, nousi kilpailun voittotilastossa Tiger Woodsin rinnalle. Molemmilla on koossa 36 matsivoittoa.

”Minun on vaikea ymmärtää, että olen noussut jakamaan hänen kanssaan jotain ennätystä. Olen siitä valtavan ylpeä ja iloinen. Hänellä niitä ennätyksiä taitaa olla 300 muutakin. Mutta on hauskaa, että liityn nyt jollakin saavutuksella Tigeriin”, Kuchar sanoi.

Kuchar eteni lohkonsa voittajana 16 parhaan joukkoon ja lauantain ensimmäisiin sijoitusotteluihin.

Pintansa pitivät top 6 -rankatuista pelaajista Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Patrick Cantlay, Max Homa ja Xander Schauffele, jotka voittivat kaikki alkulohkon ottelunsa. Kalpaten kävi kuusikosta ainoastaan Jon Rahmille. Espanjalainen lähti laulukuoroon hävittyään Billy Horschelille perjantaina selvin lukemin 5/4.

Eurooppalaisten kokonaispanos Match Playssä jäi poikkeuksellisen vaisuksi. Kaikkiaan 12 mukana olleista pelaajista vain McIlroy ylsi jatkoon.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.03.2023 09:53

Lindell ja Ruuska karsiutumassa Intiassa

Oliver Lindell pelasi Intian Bangaloressa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun toisella kierroksella tuloksen 72. Hän on kisassa 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa +1, joka ei tule riittämään jatkokierroksille.

Saman kohtalon on kokemassa toistamiseen tuloksen 75 pelannut kisan toinen suomalainen, Lauri Ruuska (+6).

Duncan Taylor Black Bull Challenge -kilpailun kärjessä on Ruotsin Rikard Karlberg (-10).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.03.2023 08:32

Yllättäjä ei antanut ensimmäisessä reikäpeliturnauksessaan armoa Jordan Spiethille

Reikäpeli on yllätyksellinen pelimuoto, jossa lopputuleman ennustettavuus on vielä vaikeampaa kuin lyöntipelissä. Siitä huolimatta Taylor Montgomeryn torstain esitys puhuttaa.

Montgomery pelaa Austinin WGC-Match Playssä ensimmäistä virallista reikäpelikisaansa, ja alkulohkon toisella kierroksella hän sai vastaansa Jordan Spiethin. Ensin mainittu ei kumarrellut kolminkertaista major-voittajaa vaan kampesi tämän tieltään lukemin 2/1.

Matsi eteni tasaisesti 13. reiälle saakka, jolla Montgomery tasoitti kamppailun. Hän voitti myös kaksi seuraavaa reikää, ja sinetöi ottelun nimiinsä tekemällä birdien Austin Country Clubin 17:llä. Montgomerylle – jos Spiethillekin – kohtaaminen oli ikimuistoinen, sillä ei eivät olleet aiemmin pelanneet yhdessä missään turnauksessa.

”Kotikulmilla Las Vegasissa pelaan rahapelejä. Sen lähemmäksi reikäpelikokemuksia en ole päässyt. Sellaiset 10 000–15 000 dollarin putit tuntuvat samanlaiselta kuin birdie-puttini 17. reiällä Jordan Spiethiä vastaan”, Montgomery sanoi.

Montgomery pelaa perjantaina Mackenzie Hughesia vastaan. Voitto tai mahdollisesti jopa tasapeli vie hänet lohkosta jatkoon.

Match Playn suurin epäkohta tulee esiin aina toisena kilpailupäivänä. Torstaina selvisi, että peräti 18 pelaajalla ei ole enää mahdollisuuksia jatko-otteluihin viikonloppuna. Kisan 12 eurooppalaisesta puolet ovat varmuudella ulkona. Isoimmista nimistä muun muassa Viktor Hovland, Will Zalatoris ja vuoden 2019 voittaja Kevin Kisner pelaavat perjantaina merkityksettömän ottelun.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.03.2023 08:25

Kiira Riihijärven LPGA-ura käynnistyi par-tuloksella

Kiira Riihijärvi pelasi uransa ensimmäisen LPGA-kilpailun avauskierroksella tuloksen 72 (par). Se oikeuttaa Gold Canyonissa Arizonassa meneillään olevassa LPGA Drive On Championshipissä jaettuun 95. sijaan.

Karsintaraja asettunee tulostason säilyessä samanlaisena -4:n seutuville. Näin ollen pääkiertueella debytoivalta Riihijärveltä vaaditaan perjantaina useamman lyönnin parin alittavaa tulosta jatkopaikan saavuttamiseksi.

Kiertueen toinen suomalaispelaaja, Matilda Castren käytti ensimmäiseen kierrokseen 74 (+2) lyöntiä. Hän jakaa 18 reiän jälkeen sijaa 126.

Superstition Mountain Golf and Country Clubin kentällä pelattavan turnauksen kärkipaikkaa jakavat USA:n Alison Lee, Korean Jenny Shin sekä Meksikon Gaby Lopez (-7).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

23.03.2023 13:11

Cameron Young teki Austinissa uskomattoman tulossarjan

Cameron Young ylsi hurjaan temppuun keskiviikkona Austin County Clubilla alkaneessa WGC-Match Play -kilpailussa, jonka ensimmäisellä kierroksella hän otti vastustajastaan puhtaan voiton.

Young masensi alkulohkon ottelussa Davis Thompsonin oltuaan kamppailussa kahdeksan reiän jälkeen jo tilanteessa 5 up. Yhdysvaltalaisen etuysin suoritus oli häikäisevä, sillä hän käytti siihen vain 27 (-8) lyöntiä ja teki jokaisella väylällä reikätuloksen 3! Ensimmäiset yhdeksän reikää sisälsivät yhden eaglen, kuusi birdieä ja kaksi paria.

Ottelun päätyttyä 16. reiällä, jalkaansa kaasulta laskenut Young oli kierrostaan yhdeksän alle.

Maailmanlistalla sijalla 17 oleva Young on parhaiten rankattu pelaaja, jolla ei ole ainuttakaan pääkiertuevoittoa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

23.03.2023 12:59

Suomalaisilla lattea aloitus haastajakiertueella

Oliver Lindell pelasi Intian Bangaloressa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 73 (+1), jolla hän jakaa tällä hetkellä 105. sijaa. Toinen Duncan Taylor Black Bull Challenge -turnaukseen mukaan päässyt suomalainen, Lauri Ruuska (T128) käytti kierrokseensa kolme lyöntiä enemmän.

Espanjan Manuel Elviralla (-9) on kisan kärjessä lyönnin etumatka toisena olevaan Walesin Oliver Farriin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

23.03.2023 08:34

Match Playn vanhin pelaaja yllätti Hovlandin, Rahm taipui Fowlerille

Jon Rahm oli Austinissa Texasissa käynnistyneen WGC-Match Playn ainoa top-neloseen sijoitettu pelaaja, joka kärsi tappion kisan avauspäivänä. Lujasti paikkaa Mastersiin jahtaava Rickie Fowler vei voiton espanjalaisesta lukemin 2/1. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Rahm hävisi avausottelunsa Match Playssä.

Kilpailun vanhin pelaaja, Matt Kuchar oli puolestaan ryhmänsä ykkössijoitettua Viktor Hovlandia parempi numeroin 3/1. Voitto oli 44-vuotiaalle Kucharille 35. turnauksen historiassa. Näin hän on enää yhden voiton päässä Tiger Woodsin ennätyksestä.

”On aina hienoa, kun sinut yhdistetään keskusteluissa jollain tavalla Tiger Woodsiin”, Kuchar sanoi.

Maailmanlistalla sijalla 71 olevalla Kucharilla ei olisi ollut ranking-sijoituksellaan pääsyä turnaukseen, mikäli PGA Tour olisi hyväksynyt LIV-pelaajien osallistumisen Match Playhin.

Päivän muita yllätysvoittajia olivat J.J. Spaun (5/3 vs. Matt Fitzpatrick), Ben Griffin (3/1 vs. Tyrrell Hatton), Andrew Putnam (3/2 vs. Will Zalatoris), Taylor Montgomerie (2/1 vs. Shane Lowry) sekä J.T. Poston (3/2 vs. Tommy Fleetwood). Merkillepantavaa on, että kisan 12 eurooppalaisesta kymmenen hävisi ottelunsa.

Keskiviikon murskaavimmasta voitosta vastasi Sungjae Im, joka löylytti Maverick McNealyä lukemin 8/6.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.03.2023 16:59

DPWT:n suomalaiset tavoittelevat parempaa virettä Johannesburgissa

DP World Tourin kilpailut jatkuvat torstaina toisella peräkkäisellä Etelä-Afrikassa pelattavalla turnauksella. Steyn City Clubin kentällä käytävässä Jonsson Workwear Openissa on mukana kiertueen koko suomalaisnelikko.

Suomalaisilla on tällä viikolla kasvojen pesun paikka, sillä kolmen pelaajan kisa päättyi Eastern Capessa karsiutumiseen. Sami Välimäki aloitti kilpailun hyvin, mutta finaalikierrosta edeltävän yön oksentelu ja valvominen haihduttivat haaveet hyvästä sijoituksesta.

Myös paikallisen Sunshine Tourin ohjelmaan kuuluvan kilpailun menestyssuosikkeja ovat muun muassa edelliskisan kakkonen, Adri Arnaus sekä viime aikoina väläytellyt Julien Brun.

Kilpailu on uusi DP World Tourin kalenterissa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.03.2023 16:50

Alex Hietalalle paras sijoitus yli puoleen vuoteen

Kierroksesta toiseen tuloksiaan parantanut Alex Hietala (-1) sijoittui jaetulle 22. tilalle Egyptissä tiistaina päättyneessä Pro Golf Tourin kilpailussa. Hietala käytti Red Sea Egyptian Classicin kolmanteen kierrokseen 67 lyöntiä, jolla hän jakoi tiistain neljänneksi kovinta tulosta.

Eroa voiton vieneeseen Ranskan Clement Guichardiin kertyi 12 lyöntiä. Kyseessä oli Hietalan paras sijoitus sitten viime heinäkuun, jolloin vasuri sijoittui samalla kiertueella pelatussa Weihenstephan Openissa 16:nneksi.

Matias Rantala (+2) oli Egyptissä 34:s. Lassi Burman ei selviytynyt finaalikierrokselle.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.03.2023 16:44

Challenge Tourin tauko päättyy Intiassa – Lindell ainoa suomalaisedustaja

Euroopan haastajakiertueen kuukauden mittainen tauko on tullut päätökseensä. Kausi jatkuu kahdella peräkkäisellä Intiassa käytävällä turnauksella, jotka pelataan samalla kentällä Bangaloressa.

Ensimmäisenä vuorossa on Duncan Taylor Black Bull Challenge, johon suomalaisväriä tuo Oliver Lindell. Hän on pelannut tänä vuonna neljä Challenge Tourin kilpailua, joista vain yksi on johtanut jatkokierroksille. Lindell sijoittui helmikuussa käydyssä SDC Openissa 46:nneksi.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.03.2023 16:44

Challenge Tourin tauko päättyy Intiassa – Lindell ainoa suomalaisedustaja

Euroopan haastajakiertueen kuukauden mittainen tauko on tullut päätökseensä. Kausi jatkuu kahdella peräkkäisellä Intiassa käytävällä turnauksella, jotka pelataan samalla kentällä Bangaloressa.

Ensimmäisenä vuorossa on Duncan Taylor Black Bull Challenge, johon suomalaisväriä tuo Oliver Lindell. Hän on pelannut tänä vuonna neljä Challenge Tourin kilpailua, joista vain yksi on johtanut jatkokierroksille. Lindell sijoittui helmikuussa käydyssä SDC Openissa 46:nneksi.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.03.2023 16:50

Alex Hietalalle paras sijoitus yli puoleen vuoteen

Kierroksesta toiseen tuloksiaan parantanut Alex Hietala (-1) sijoittui jaetulle 22. tilalle Egyptissä tiistaina päättyneessä Pro Golf Tourin kilpailussa. Hietala käytti Red Sea Egyptian Classicin kolmanteen kierrokseen 67 lyöntiä, jolla hän jakoi tiistain neljänneksi kovinta tulosta.

Eroa voiton vieneeseen Ranskan Clement Guichardiin kertyi 12 lyöntiä. Kyseessä oli Hietalan paras sijoitus sitten viime heinäkuun, jolloin vasuri sijoittui samalla kiertueella pelatussa Weihenstephan Openissa 16:nneksi.

Matias Rantala (+2) oli Egyptissä 34:s. Lassi Burman ei selviytynyt finaalikierrokselle.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

21.03.2023 16:59

DPWT:n suomalaiset tavoittelevat parempaa virettä Johannesburgissa

DP World Tourin kilpailut jatkuvat torstaina toisella peräkkäisellä Etelä-Afrikassa pelattavalla turnauksella. Steyn City Clubin kentällä käytävässä Jonsson Workwear Openissa on mukana kiertueen koko suomalaisnelikko.

Suomalaisilla on tällä viikolla kasvojen pesun paikka, sillä kolmen pelaajan kisa päättyi Eastern Capessa karsiutumiseen. Sami Välimäki aloitti kilpailun hyvin, mutta finaalikierrosta edeltävän yön oksentelu ja valvominen haihduttivat haaveet hyvästä sijoituksesta.

Myös paikallisen Sunshine Tourin ohjelmaan kuuluvan kilpailun menestyssuosikkeja ovat muun muassa edelliskisan kakkonen, Adri Arnaus sekä viime aikoina väläytellyt Julien Brun.

Kilpailu on uusi DP World Tourin kalenterissa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

23.03.2023 08:34

Match Playn vanhin pelaaja yllätti Hovlandin, Rahm taipui Fowlerille

Jon Rahm oli Austinissa Texasissa käynnistyneen WGC-Match Playn ainoa top-neloseen sijoitettu pelaaja, joka kärsi tappion kisan avauspäivänä. Lujasti paikkaa Mastersiin jahtaava Rickie Fowler vei voiton espanjalaisesta lukemin 2/1. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Rahm hävisi avausottelunsa Match Playssä.

Kilpailun vanhin pelaaja, Matt Kuchar oli puolestaan ryhmänsä ykkössijoitettua Viktor Hovlandia parempi numeroin 3/1. Voitto oli 44-vuotiaalle Kucharille 35. turnauksen historiassa. Näin hän on enää yhden voiton päässä Tiger Woodsin ennätyksestä.

”On aina hienoa, kun sinut yhdistetään keskusteluissa jollain tavalla Tiger Woodsiin”, Kuchar sanoi.

Maailmanlistalla sijalla 71 olevalla Kucharilla ei olisi ollut ranking-sijoituksellaan pääsyä turnaukseen, mikäli PGA Tour olisi hyväksynyt LIV-pelaajien osallistumisen Match Playhin.

Päivän muita yllätysvoittajia olivat J.J. Spaun (5/3 vs. Matt Fitzpatrick), Ben Griffin (3/1 vs. Tyrrell Hatton), Andrew Putnam (3/2 vs. Will Zalatoris), Taylor Montgomerie (2/1 vs. Shane Lowry) sekä J.T. Poston (3/2 vs. Tommy Fleetwood). Merkillepantavaa on, että kisan 12 eurooppalaisesta kymmenen hävisi ottelunsa.

Keskiviikon murskaavimmasta voitosta vastasi Sungjae Im, joka löylytti Maverick McNealyä lukemin 8/6.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

23.03.2023 12:59

Suomalaisilla lattea aloitus haastajakiertueella

Oliver Lindell pelasi Intian Bangaloressa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 73 (+1), jolla hän jakaa tällä hetkellä 105. sijaa. Toinen Duncan Taylor Black Bull Challenge -turnaukseen mukaan päässyt suomalainen, Lauri Ruuska (T128) käytti kierrokseensa kolme lyöntiä enemmän.

Espanjan Manuel Elviralla (-9) on kisan kärjessä lyönnin etumatka toisena olevaan Walesin Oliver Farriin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

23.03.2023 13:11

Cameron Young teki Austinissa uskomattoman tulossarjan

Cameron Young ylsi hurjaan temppuun keskiviikkona Austin County Clubilla alkaneessa WGC-Match Play -kilpailussa, jonka ensimmäisellä kierroksella hän otti vastustajastaan puhtaan voiton.

Young masensi alkulohkon ottelussa Davis Thompsonin oltuaan kamppailussa kahdeksan reiän jälkeen jo tilanteessa 5 up. Yhdysvaltalaisen etuysin suoritus oli häikäisevä, sillä hän käytti siihen vain 27 (-8) lyöntiä ja teki jokaisella väylällä reikätuloksen 3! Ensimmäiset yhdeksän reikää sisälsivät yhden eaglen, kuusi birdieä ja kaksi paria.

Ottelun päätyttyä 16. reiällä, jalkaansa kaasulta laskenut Young oli kierrostaan yhdeksän alle.

Maailmanlistalla sijalla 17 oleva Young on parhaiten rankattu pelaaja, jolla ei ole ainuttakaan pääkiertuevoittoa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.03.2023 08:25

Kiira Riihijärven LPGA-ura käynnistyi par-tuloksella

Kiira Riihijärvi pelasi uransa ensimmäisen LPGA-kilpailun avauskierroksella tuloksen 72 (par). Se oikeuttaa Gold Canyonissa Arizonassa meneillään olevassa LPGA Drive On Championshipissä jaettuun 95. sijaan.

Karsintaraja asettunee tulostason säilyessä samanlaisena -4:n seutuville. Näin ollen pääkiertueella debytoivalta Riihijärveltä vaaditaan perjantaina useamman lyönnin parin alittavaa tulosta jatkopaikan saavuttamiseksi.

Kiertueen toinen suomalaispelaaja, Matilda Castren käytti ensimmäiseen kierrokseen 74 (+2) lyöntiä. Hän jakaa 18 reiän jälkeen sijaa 126.

Superstition Mountain Golf and Country Clubin kentällä pelattavan turnauksen kärkipaikkaa jakavat USA:n Alison Lee, Korean Jenny Shin sekä Meksikon Gaby Lopez (-7).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.03.2023 08:32

Yllättäjä ei antanut ensimmäisessä reikäpeliturnauksessaan armoa Jordan Spiethille

Reikäpeli on yllätyksellinen pelimuoto, jossa lopputuleman ennustettavuus on vielä vaikeampaa kuin lyöntipelissä. Siitä huolimatta Taylor Montgomeryn torstain esitys puhuttaa.

Montgomery pelaa Austinin WGC-Match Playssä ensimmäistä virallista reikäpelikisaansa, ja alkulohkon toisella kierroksella hän sai vastaansa Jordan Spiethin. Ensin mainittu ei kumarrellut kolminkertaista major-voittajaa vaan kampesi tämän tieltään lukemin 2/1.

Matsi eteni tasaisesti 13. reiälle saakka, jolla Montgomery tasoitti kamppailun. Hän voitti myös kaksi seuraavaa reikää, ja sinetöi ottelun nimiinsä tekemällä birdien Austin Country Clubin 17:llä. Montgomerylle – jos Spiethillekin – kohtaaminen oli ikimuistoinen, sillä ei eivät olleet aiemmin pelanneet yhdessä missään turnauksessa.

”Kotikulmilla Las Vegasissa pelaan rahapelejä. Sen lähemmäksi reikäpelikokemuksia en ole päässyt. Sellaiset 10 000–15 000 dollarin putit tuntuvat samanlaiselta kuin birdie-puttini 17. reiällä Jordan Spiethiä vastaan”, Montgomery sanoi.

Montgomery pelaa perjantaina Mackenzie Hughesia vastaan. Voitto tai mahdollisesti jopa tasapeli vie hänet lohkosta jatkoon.

Match Playn suurin epäkohta tulee esiin aina toisena kilpailupäivänä. Torstaina selvisi, että peräti 18 pelaajalla ei ole enää mahdollisuuksia jatko-otteluihin viikonloppuna. Kisan 12 eurooppalaisesta puolet ovat varmuudella ulkona. Isoimmista nimistä muun muassa Viktor Hovland, Will Zalatoris ja vuoden 2019 voittaja Kevin Kisner pelaavat perjantaina merkityksettömän ottelun.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.03.2023 09:53

Lindell ja Ruuska karsiutumassa Intiassa

Oliver Lindell pelasi Intian Bangaloressa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun toisella kierroksella tuloksen 72. Hän on kisassa 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa +1, joka ei tule riittämään jatkokierroksille.

Saman kohtalon on kokemassa toistamiseen tuloksen 75 pelannut kisan toinen suomalainen, Lauri Ruuska (+6).

Duncan Taylor Black Bull Challenge -kilpailun kärjessä on Ruotsin Rikard Karlberg (-10).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.03.2023 09:31

Kuchar nousi jakamaan Woodsin kanssa Match Playn voittoennätystä: ”Tätä on vaikea ymmärtää”

Austinissa meneillään olevan WGC-Match Playn vanhin osallistuja Matt Kuchar jatkoi perjantaina vakuuttavia otteitaan murskaamalla alkulohkon päätösottelussaan Si Woo Kimin numeroin 7/6.

Päivän ylivoimaisin voitto merkitsi samalla sitä, että Kuchar, 44, nousi kilpailun voittotilastossa Tiger Woodsin rinnalle. Molemmilla on koossa 36 matsivoittoa.

”Minun on vaikea ymmärtää, että olen noussut jakamaan hänen kanssaan jotain ennätystä. Olen siitä valtavan ylpeä ja iloinen. Hänellä niitä ennätyksiä taitaa olla 300 muutakin. Mutta on hauskaa, että liityn nyt jollakin saavutuksella Tigeriin”, Kuchar sanoi.

Kuchar eteni lohkonsa voittajana 16 parhaan joukkoon ja lauantain ensimmäisiin sijoitusotteluihin.

Pintansa pitivät top 6 -rankatuista pelaajista Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Patrick Cantlay, Max Homa ja Xander Schauffele, jotka voittivat kaikki alkulohkon ottelunsa. Kalpaten kävi kuusikosta ainoastaan Jon Rahmille. Espanjalainen lähti laulukuoroon hävittyään Billy Horschelille perjantaina selvin lukemin 5/4.

Eurooppalaisten kokonaispanos Match Playssä jäi poikkeuksellisen vaisuksi. Kaikkiaan 12 mukana olleista pelaajista vain McIlroy ylsi jatkoon.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.03.2023 08:08

Solheim Cup -joukkuekaverukset uusinnassa – Matilda Castren 48:s

Matilda Castren (-10) pelasi Gold Canyonissa käydyn Yhdysvaltain kiertueen kilpailun viimeisellä kierroksella tulokseen 71. Hän menetti LPGA Drive on Championshipissä sunnuntaina muutaman sijan päädyttyään lopulta 48:nneksi.

Castrenin neljäs kierros Superstition Mounain Golf and Country Clubilla sisälsi kolme birdieä ja kaksi bogia.

Suomalaisen puttipeli ei ollut tilastojen valossa kahden edellisen päivän tasolla. Castren käytti sunnuntaina kulmarautaansa viheriöillä 31 kertaa. Väyläosumia kertyi 11 ja griineille hän osui 13 kertaa.

LPGA Drive On Championshipin voittotaistelu huipentui kahden eurooppalaisen Solheim Cup -pelaajan, Ranskan Celine Boutierin ja Englannin Georgia Hallin väliseen uusintaan. Boutier ratkaisi pelin edukseen ensimmäisen playoff-reiän birdiellään. Kaksikon lopputulos oli 268 (-20).

Castrenin ja Arizonassa niukasti karsiutuneen suomalaistulokkaan Kiira Riihijärven pelit jatkuvat tällä viikolla Kaliforniassa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.03.2023 08:09

Matt Wallacelle debyyttivoitto Yhdysvaltain kiertueella

Matt Wallace (-19) venyi voittoon Dominikaanisessa tasavallassa viikonvaihteessa pelatussa PGA Tourin kilpailussa. Eroa toiseen eurooppalaiseen, Tanskan Nicolai Højgaardiin kertyi yksi lyönti.

Højgaardilla oli tilaisuus viedä Corales Puntacana Championshipin ratkaisu uusintaan, mutta hän missasi niukasti kuusimetrisen birdie-puttinsa Puntacana Resort & Clubin kentän 18. viheriöllä.

Voitto oli kovalla asenteella pelaavalla ja kentällä usein itseään sättivälle Wallacelle, 32, ensimmäinen PGA Tourilla. Euroopan kiertueella englantilainen on voittanut neljä turnausta.

Saavutus ei avannut Wallacelle paikkaa huhtikuun Masters Tournamentiin, sillä kiertueen varsinainen turnaus pelattiin samaan aikaan Austinissa. Wallace kuitenkin varmisti pääsynsä PGA Championshipiin ja ensi vuoden kilpailut avaavaan Tournament of Championsiin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Nimekäs pelaajakaarti hiostaa yllättäjää PGA Tourilla − Toni Hakulan tie nousi pystyyn Rio Hondossa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje