21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

Golfpiste seuraa: Luke Donald pääsee metsästämään harvinaista tuplaa Euroopan peräsimessä

04.12.2023 09:17

Kiira Riihijärvi löysi uuden vaihteen LPGA Tourin karsinnoissa

Kiira Riihijärvi pelasi parhaan kierroksensa LPGA Tourin karsintojen kolmantena pelipäivänä sunnuntaina. Riihijärvi käytti kolmanteen kierrokseensa Crossing Coursella 68 (-4) lyöntiä siirtyen näin yhteistulokseen -5.

Neljännen kierroksen jälkeen kisan 60 parasta jatkaa pelioikeuden tavoittelua kahdella viimeisellä kierroksella. Suomalainen jakaa kilpailussa 39. sijaa, joten välitavoitteen täyttyminen on lähellä.

Sijoille 1–20 sijoittuneet pelaajat saavat täyden pelioikeuden tulevalle kaudelle. Riihijärvellä on matkaa täyteen korttiin kisan puolivälissä vain kolme lyöntiä.

Aasialaistaustaisten pelaajien dominointi karsinnassa on poikkeuksellisen vahvaa. 13 parhaan pelaajan joukossa on vain neljä ei-aasialaista pelaajaa, joilla kuitenkin on kaikilla aasialaiset sukujuuret. Kisaa johtaa Australian Robyn Choi tuloksella -13.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

03.12.2023 12:27

Uusinnassa juhlinut Niemann torppasi Leen haaveet toisesta peräkkäisestä voitosta

Joaquin Niemann (-14) otti uransa kolmannen pääkiertuevoiton Sydneyssä The Australian Golf Clubilla ja The Lakes Golf Clubilla käydyssä Australian Openissa. Hän venyi sunnuntaina takaysin vahvan esityksen myötä tasoihin Rikuya Hoshinon kanssa, ja peittosi lopulta japanilaisen uusinnassa.

Niemann sai hyvän mahdollisuuden ratkaista peli edukseen heti ensimmäisellä (kentän 18.) playoff-reiällä, mutta hän ei onnistunut upottamaan 1,5-metristä eagle-puttiaan. Hoshino oli hetkeä aiemmin tehnyt birdien kahden bunkkerin kautta.

Hoshino ei välttynyt bunkkerivisiitiltä toisellakaan uusintareiällä, mutta tällä kertaa birdie ei enää riittänyt. Niemann pyöräytti parimetrisen putin sisään, ja sinetöi eaglellaan makean voiton.

Ykköstila oli Niemannille, 25, ensimmäinen DP World Tourilla. Yhdysvaltain kiertueella Santiagosta kotoisin oleva pelaaja on voittanut kaksi kertaa.

Niemannista tuli neljäs LIV-pelaaja, joka on saavuttanut voiton DPWT:llä. Kolme muuta ovat Espanjan Adrian Otaegui (Andalucia Masters 2022), Cam Smith (Australian PGA Championship 2022) sekä Dean Burmester (Joburg Open 2023).

Kisan kärkipaikkaa Hoshinon kanssa ennen päätöspäivää jakanut Min Woo Lee (-12) jahtasi Australiassa toista peräkkäistä voittoa. Kotiyleisön suosikin peli oli sunnuntaina kuitenkin tahmeaa, ja hän joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Australian Openissa oli myös jaossa kolmelle parhaalle, joilla ei vielä paikkaa ollut, pääsy ensi heinäkuun The Openiin. Nämä paikat menivät Niemannille, Hoshinolle sekä Adam Scottille. Jälkimmäinen jakoi neljännen sijan Grant Forrestin ja Laurie Canterin kanssa, mutta sai paikan kauden viimeiseen majoriin paremman maailmanlistasijoituksensa ansiosta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.12.2023 09:14

LPGA:n karsintafinaalin kolmas kierros siirtyi rankkasateen vuoksi

Kova sade teki kolmannen kierroksen läpiviemisen mahdottomaksi Alabaman Mobilessa meneillään olevassa LPGA Tourin karsintafinaalissa. Vettä satoi 36 tunnin aikana noin 80 millimetriä, eikä kisakentille ollut lauantaina asiaa.

Kiertue päätti ottaa käyttöön varapäivän tarjotakseen kilpailijoille oikeudenmukaisimmat kenttäolosuhteet. Näin ollen karsintafinaalin kuudes ja viimeinen kierros pelataan keskiviikkona.

Kiira Riihijärvi (-1) on kilpailussa 36 reiän jälkeen jaetulla 52. sijalla. Kärjessä on Korean So Mi Lee (-10).

Karsinnan 20 parasta ja saman tuloksen pelanneet ansaitsevat vahvan kortin Yhdysvaltain kiertueelle. Sijoille 21–45 ja samaan tulokseen päätyneet saavat hieman heikoimman LPGA-kategorian.

Kilpailu pelataan Robert Trent Jones Golf Trail at Magnolia Grove -golfkeskuksessa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.12.2023 09:59

Riihijärvelle LPGA:n karsintafinaalissa toinen seiskaykkönen

Kiira Riihijärvi (-1) pelasi avauspäivän tavoin tuloksen 71, Mobilessa Alabamassa jatkuneessa LPGA Tourin karsintafinaalissa. Hän jakaa kuuden kierroksen turnauksessa 52. sijaa 36 reiän jälkeen.

Tulokset ovat nyt ensimmäisen kerran vertailukelpoisia, kun kaikki kilpailijat ovat pelanneet molemmat turnauskentät kertaalleen. Toinen kisakenttä on Robert Trent Jones Golf Trail at Magnolia Groven Falls Course.

Kisassa asetetaan neljännen kierroksen jälkeen cut, ja parhaat jatkavat kenttäkeskuksen Crossings Coursella pelattavalle kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Karsintafinaalin 20 parasta ja samaan tulokseen yltäneet saavat ensi kaudeksi vahvan kortin Yhdysvaltain kiertueelle. Sijoille 21–45 ja samaan tulokseen päätyneille on luvassa kaudelle 2024 hieman niukempi LPGA-kategoria.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.12.2023 09:47

Hoshino häärii jälleen Min Woo Leen kimpussa DPWT:llä

Australian PGA Championshipissä kakkoseksi Min Woo Leen jälkeen sijoittunut Rikuya Hoshino näyttää janoavan australialaisesta nopeaa revanssia tämän viikon kilpailussa. Toista peräkkäistä voittoa kotikonnuillaan jahtaava Lee sai lauantaina Hoshinon rinnalleen japanilaisen iskettyä komean tuloksen, 65.

Kun Lee käytti omaan kierrokseensa viisi lyöntiä enemmän, lähtee kaksikko tasatilanteesta -13 turnauksen päätöspäivään. Seuraa kärkiryhmään heille tekee lyönnin päässä oleva Englannin Alex Fitzpatrick (-12).

Sekä Australian PGA Championship että Sydneyssä The Australian Golf Clubilla ja The Lakes Golf Clubilla pelattava Australian Open kuuluvat DP World Tourin ohjelmaan.

Lee, 25, on voittanut urallaan kolme turnausta DPWT:llä. Kaksi vuotta vanhemmalla Hoshinolla ei pääkiertuevoittoja löydy. Japanin kiertueella hän on haalinut kuusi ykköstilaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.12.2023 09:43

Kiira Riihijärvi taistelee LPGA Tourin pelioikeudesta karsintafinaalissa

LPGA Tourin karsintafinaali käynnistyi eilen torstaina Alabamassa, Yhdysvalloissa. Suomesta kisassa on mukana Kiira Riihijärvi. Riihijärvi pelasi kauden 2023 LPGA Tourilla, mutta hän menetti pelioikeutensa kauden päätteeksi. Kaudella 2022 Riihijärvi sijoittui haastajakiertue Epson Tourin rankingissa neljänneksi, ja ansaitsi sitä kautta pelioikeuden pääkiertueelle.

Karsintafinaalin Riihijärvi käynnisti tuloksella 71 (-1). Se riittää jaettuun 38 sijaan ja on kaksi lyöntiä heikompi kuin korttiin oikeuttava tulos.

Kisa pelataan kahdella kentällä. Riihijärvi kiersi torstaina Robert Trent Jones Golf Trail at Magnolia Grove -klubin Crossings-kentän. Toinen kenttä on saman klubin Falls. Tulostaossa kenttien välillä ei ollut mainittavaa eroa.

Kuuden kierroksen mittaisen kilpailun päätteeksi 20 parasta saa pelioikeuden LPGA Tourille kaudeksi 2024. Sijoille 21–45 sijoittuneet pelaajat saavat rajoitetun kategorian LPGA Tourille ja pelioikeuden haastajakiertue Epson Tourille.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

01.12.2023 09:21

Min Woo Lee jatkaa Australiassa siitä, mihin viime viikolla jäi

Min Woo Lee rakentelee loistavaa alkukautta: viime viikolla hän ehti voittaa kotimaassaan Australiassa pelatun Australian PGA Championship -kilpailun, ja kahden kierroksen jälkeen hän johtaa Australian Openia jo kolmella lyönnillä.

Lee avasi kisan torstaina 67 lyönnin kierroksella ja nousi kärkeen tekemällä perjantaina tuloksen 64. Yhteistulos -12 on kolme lyöntiä parempi kuin toisen sijan jakavien Yhdysvaltojen Patrick Rodgersin ja Skotlannin Connor Symen.

Kisaa avauskierroksen jälkeen johtanut Cam Davis romahti jakamaan 16. sijaa, kun toinen kierros vaati 74 lyöntiä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

30.11.2023 09:04

Australian Openissa iskettiin birdietä birdien perään

DPWT:n kauden toisessa Australiassa pelattavassa kilpailussa, ISPS Handa Australian Openissa edetään vähemmän yllättävästi isäntien komennossa. Kisaa johtaa viime viikolla seitsemänneksi sijoittunut Cam Davis tuloksella 63 (-9). Miehen bogiton kierros piti sisällään eaglen ja seitsemän birdieä.

Kovin pitkälle karkumatkalle edes moinen huippukierros ei Davisia vienyt, koska kisan tulostaso on kaikkinensa naurettavan kova. Jatkokierroksille tullaan vaatimaan parin alittamista, eikä kymppisakkiin mahdu avauskierroksen jälkeen kuin tuloksella -5.

Toisin kuin viime viikon aussikisassa, ovat eurooppalaispelaajat tällä kertaa terhakasti mukana kärkikahinoissa. Connor Syme (-7), Forrest Grant (-6) ja Alexander Levy (-6), jolla ei ole DPWT:lle alkaneelle kaudelle vahvaa kategoriaa, jahtaavat Davisia vain parin–kolmen lyönnin takamatkalta.

Yksi tämänkin kisan vetonauloista, Major-voittaja Cam Smith, joka oli viime viikon kisassa täysin kujalla, onnistui nyt myös alittamaan parin tehden tuloksen 71 (-1). Tasolleen mies ei kuitenkaan ole alkukauden kisoissa vielä päässyt, tai sitten paras terä on LIV Golfin kisoissa päässyt tylsymään.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

29.11.2023 17:55

Luke Donald pääsee metsästämään harvinaista tuplaa Euroopan peräsimessä

Luke Donald nimettiin Euroopan kapteeniksi 2025 Ryder Cupiin. Päätös ei yllättänyt, onnistuihan 45-vuotias englantilainen paitsi luotsaamaan joukkueensa hienoon voittoon Marco Simonessa syys–lokakuun vaihteessa myös voittamaan pelaajien luottamuksen.

Heti Italian Ryder Cupin ratkettua useat pelaajat ottivat kantaa Donaldin valinnan puolesta, ja hänen sivuuttamisensa olisi vaatinut vahvat perusteet.

Kapteenius on kuitenkin yleensä ollut kertaluonteinen kunnia. Edellisen kerran kapteenille on myönnetty jatkokausi, kun Bernard Gallacher kipparoi Eurooppaa kolmesti perä jälkeen vuosina 1991, 1993 ja 1995.

Donald joutuu kohtaamaan huomattavasti tämänvuotista ottelua suuremman haasteen, kun Eurooppa pyrkii lyömään isännät Bethpagessa 2025. Ryder Cupin ongelmaksi on alkanut muodostua kotijoukkueen jatkuva dominointi ja USA on kotikentällään selkeä suosikki. Ryder Cupin historiassa ainoastaan yksi kapteeni on pystynyt johtamaan Euroopan voittoon niin kotona kuin vieraissakin; Tony Jacklin vuosina 1985 ja 1987.

Donald osallistui pelaajana Ryder Cupiin neljästi: 2004, 2006, 2010 ja 2012. Niin kapteenina kuin pelaajanakin hänen saldonsa on toistaiseksi puhdas, eli tilillä on ainoastaan voittoja.

”Ei kysymystäkään, etteikö kapteenin virka vieraissa pelattavassa ottelussa olisi vaikea. Mutta en ole koskaan urani aikana kaihtanut haasteita, ja juuri tämänkaltaisista asioista saan motivaatiota. En malta odottaa, että pääsemme kokoamaan vahvan joukkueen Bethpagea varten”, Donald sanoi.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

29.11.2023 17:55

Luke Donald pääsee metsästämään harvinaista tuplaa Euroopan peräsimessä

Luke Donald nimettiin Euroopan kapteeniksi 2025 Ryder Cupiin. Päätös ei yllättänyt, onnistuihan 45-vuotias englantilainen paitsi luotsaamaan joukkueensa hienoon voittoon Marco Simonessa syys–lokakuun vaihteessa myös voittamaan pelaajien luottamuksen.

Heti Italian Ryder Cupin ratkettua useat pelaajat ottivat kantaa Donaldin valinnan puolesta, ja hänen sivuuttamisensa olisi vaatinut vahvat perusteet.

Kapteenius on kuitenkin yleensä ollut kertaluonteinen kunnia. Edellisen kerran kapteenille on myönnetty jatkokausi, kun Bernard Gallacher kipparoi Eurooppaa kolmesti perä jälkeen vuosina 1991, 1993 ja 1995.

Donald joutuu kohtaamaan huomattavasti tämänvuotista ottelua suuremman haasteen, kun Eurooppa pyrkii lyömään isännät Bethpagessa 2025. Ryder Cupin ongelmaksi on alkanut muodostua kotijoukkueen jatkuva dominointi ja USA on kotikentällään selkeä suosikki. Ryder Cupin historiassa ainoastaan yksi kapteeni on pystynyt johtamaan Euroopan voittoon niin kotona kuin vieraissakin; Tony Jacklin vuosina 1985 ja 1987.

Donald osallistui pelaajana Ryder Cupiin neljästi: 2004, 2006, 2010 ja 2012. Niin kapteenina kuin pelaajanakin hänen saldonsa on toistaiseksi puhdas, eli tilillä on ainoastaan voittoja.

”Ei kysymystäkään, etteikö kapteenin virka vieraissa pelattavassa ottelussa olisi vaikea. Mutta en ole koskaan urani aikana kaihtanut haasteita, ja juuri tämänkaltaisista asioista saan motivaatiota. En malta odottaa, että pääsemme kokoamaan vahvan joukkueen Bethpagea varten”, Donald sanoi.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

30.11.2023 09:04

Australian Openissa iskettiin birdietä birdien perään

DPWT:n kauden toisessa Australiassa pelattavassa kilpailussa, ISPS Handa Australian Openissa edetään vähemmän yllättävästi isäntien komennossa. Kisaa johtaa viime viikolla seitsemänneksi sijoittunut Cam Davis tuloksella 63 (-9). Miehen bogiton kierros piti sisällään eaglen ja seitsemän birdieä.

Kovin pitkälle karkumatkalle edes moinen huippukierros ei Davisia vienyt, koska kisan tulostaso on kaikkinensa naurettavan kova. Jatkokierroksille tullaan vaatimaan parin alittamista, eikä kymppisakkiin mahdu avauskierroksen jälkeen kuin tuloksella -5.

Toisin kuin viime viikon aussikisassa, ovat eurooppalaispelaajat tällä kertaa terhakasti mukana kärkikahinoissa. Connor Syme (-7), Forrest Grant (-6) ja Alexander Levy (-6), jolla ei ole DPWT:lle alkaneelle kaudelle vahvaa kategoriaa, jahtaavat Davisia vain parin–kolmen lyönnin takamatkalta.

Yksi tämänkin kisan vetonauloista, Major-voittaja Cam Smith, joka oli viime viikon kisassa täysin kujalla, onnistui nyt myös alittamaan parin tehden tuloksen 71 (-1). Tasolleen mies ei kuitenkaan ole alkukauden kisoissa vielä päässyt, tai sitten paras terä on LIV Golfin kisoissa päässyt tylsymään.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

01.12.2023 09:21

Min Woo Lee jatkaa Australiassa siitä, mihin viime viikolla jäi

Min Woo Lee rakentelee loistavaa alkukautta: viime viikolla hän ehti voittaa kotimaassaan Australiassa pelatun Australian PGA Championship -kilpailun, ja kahden kierroksen jälkeen hän johtaa Australian Openia jo kolmella lyönnillä.

Lee avasi kisan torstaina 67 lyönnin kierroksella ja nousi kärkeen tekemällä perjantaina tuloksen 64. Yhteistulos -12 on kolme lyöntiä parempi kuin toisen sijan jakavien Yhdysvaltojen Patrick Rodgersin ja Skotlannin Connor Symen.

Kisaa avauskierroksen jälkeen johtanut Cam Davis romahti jakamaan 16. sijaa, kun toinen kierros vaati 74 lyöntiä.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

01.12.2023 09:43

Kiira Riihijärvi taistelee LPGA Tourin pelioikeudesta karsintafinaalissa

LPGA Tourin karsintafinaali käynnistyi eilen torstaina Alabamassa, Yhdysvalloissa. Suomesta kisassa on mukana Kiira Riihijärvi. Riihijärvi pelasi kauden 2023 LPGA Tourilla, mutta hän menetti pelioikeutensa kauden päätteeksi. Kaudella 2022 Riihijärvi sijoittui haastajakiertue Epson Tourin rankingissa neljänneksi, ja ansaitsi sitä kautta pelioikeuden pääkiertueelle.

Karsintafinaalin Riihijärvi käynnisti tuloksella 71 (-1). Se riittää jaettuun 38 sijaan ja on kaksi lyöntiä heikompi kuin korttiin oikeuttava tulos.

Kisa pelataan kahdella kentällä. Riihijärvi kiersi torstaina Robert Trent Jones Golf Trail at Magnolia Grove -klubin Crossings-kentän. Toinen kenttä on saman klubin Falls. Tulostaossa kenttien välillä ei ollut mainittavaa eroa.

Kuuden kierroksen mittaisen kilpailun päätteeksi 20 parasta saa pelioikeuden LPGA Tourille kaudeksi 2024. Sijoille 21–45 sijoittuneet pelaajat saavat rajoitetun kategorian LPGA Tourille ja pelioikeuden haastajakiertue Epson Tourille.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

02.12.2023 09:47

Hoshino häärii jälleen Min Woo Leen kimpussa DPWT:llä

Australian PGA Championshipissä kakkoseksi Min Woo Leen jälkeen sijoittunut Rikuya Hoshino näyttää janoavan australialaisesta nopeaa revanssia tämän viikon kilpailussa. Toista peräkkäistä voittoa kotikonnuillaan jahtaava Lee sai lauantaina Hoshinon rinnalleen japanilaisen iskettyä komean tuloksen, 65.

Kun Lee käytti omaan kierrokseensa viisi lyöntiä enemmän, lähtee kaksikko tasatilanteesta -13 turnauksen päätöspäivään. Seuraa kärkiryhmään heille tekee lyönnin päässä oleva Englannin Alex Fitzpatrick (-12).

Sekä Australian PGA Championship että Sydneyssä The Australian Golf Clubilla ja The Lakes Golf Clubilla pelattava Australian Open kuuluvat DP World Tourin ohjelmaan.

Lee, 25, on voittanut urallaan kolme turnausta DPWT:llä. Kaksi vuotta vanhemmalla Hoshinolla ei pääkiertuevoittoja löydy. Japanin kiertueella hän on haalinut kuusi ykköstilaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.12.2023 09:59

Riihijärvelle LPGA:n karsintafinaalissa toinen seiskaykkönen

Kiira Riihijärvi (-1) pelasi avauspäivän tavoin tuloksen 71, Mobilessa Alabamassa jatkuneessa LPGA Tourin karsintafinaalissa. Hän jakaa kuuden kierroksen turnauksessa 52. sijaa 36 reiän jälkeen.

Tulokset ovat nyt ensimmäisen kerran vertailukelpoisia, kun kaikki kilpailijat ovat pelanneet molemmat turnauskentät kertaalleen. Toinen kisakenttä on Robert Trent Jones Golf Trail at Magnolia Groven Falls Course.

Kisassa asetetaan neljännen kierroksen jälkeen cut, ja parhaat jatkavat kenttäkeskuksen Crossings Coursella pelattavalle kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Karsintafinaalin 20 parasta ja samaan tulokseen yltäneet saavat ensi kaudeksi vahvan kortin Yhdysvaltain kiertueelle. Sijoille 21–45 ja samaan tulokseen päätyneille on luvassa kaudelle 2024 hieman niukempi LPGA-kategoria.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.12.2023 09:14

LPGA:n karsintafinaalin kolmas kierros siirtyi rankkasateen vuoksi

Kova sade teki kolmannen kierroksen läpiviemisen mahdottomaksi Alabaman Mobilessa meneillään olevassa LPGA Tourin karsintafinaalissa. Vettä satoi 36 tunnin aikana noin 80 millimetriä, eikä kisakentille ollut lauantaina asiaa.

Kiertue päätti ottaa käyttöön varapäivän tarjotakseen kilpailijoille oikeudenmukaisimmat kenttäolosuhteet. Näin ollen karsintafinaalin kuudes ja viimeinen kierros pelataan keskiviikkona.

Kiira Riihijärvi (-1) on kilpailussa 36 reiän jälkeen jaetulla 52. sijalla. Kärjessä on Korean So Mi Lee (-10).

Karsinnan 20 parasta ja saman tuloksen pelanneet ansaitsevat vahvan kortin Yhdysvaltain kiertueelle. Sijoille 21–45 ja samaan tulokseen päätyneet saavat hieman heikoimman LPGA-kategorian.

Kilpailu pelataan Robert Trent Jones Golf Trail at Magnolia Grove -golfkeskuksessa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

03.12.2023 12:27

Uusinnassa juhlinut Niemann torppasi Leen haaveet toisesta peräkkäisestä voitosta

Joaquin Niemann (-14) otti uransa kolmannen pääkiertuevoiton Sydneyssä The Australian Golf Clubilla ja The Lakes Golf Clubilla käydyssä Australian Openissa. Hän venyi sunnuntaina takaysin vahvan esityksen myötä tasoihin Rikuya Hoshinon kanssa, ja peittosi lopulta japanilaisen uusinnassa.

Niemann sai hyvän mahdollisuuden ratkaista peli edukseen heti ensimmäisellä (kentän 18.) playoff-reiällä, mutta hän ei onnistunut upottamaan 1,5-metristä eagle-puttiaan. Hoshino oli hetkeä aiemmin tehnyt birdien kahden bunkkerin kautta.

Hoshino ei välttynyt bunkkerivisiitiltä toisellakaan uusintareiällä, mutta tällä kertaa birdie ei enää riittänyt. Niemann pyöräytti parimetrisen putin sisään, ja sinetöi eaglellaan makean voiton.

Ykköstila oli Niemannille, 25, ensimmäinen DP World Tourilla. Yhdysvaltain kiertueella Santiagosta kotoisin oleva pelaaja on voittanut kaksi kertaa.

Niemannista tuli neljäs LIV-pelaaja, joka on saavuttanut voiton DPWT:llä. Kolme muuta ovat Espanjan Adrian Otaegui (Andalucia Masters 2022), Cam Smith (Australian PGA Championship 2022) sekä Dean Burmester (Joburg Open 2023).

Kisan kärkipaikkaa Hoshinon kanssa ennen päätöspäivää jakanut Min Woo Lee (-12) jahtasi Australiassa toista peräkkäistä voittoa. Kotiyleisön suosikin peli oli sunnuntaina kuitenkin tahmeaa, ja hän joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Australian Openissa oli myös jaossa kolmelle parhaalle, joilla ei vielä paikkaa ollut, pääsy ensi heinäkuun The Openiin. Nämä paikat menivät Niemannille, Hoshinolle sekä Adam Scottille. Jälkimmäinen jakoi neljännen sijan Grant Forrestin ja Laurie Canterin kanssa, mutta sai paikan kauden viimeiseen majoriin paremman maailmanlistasijoituksensa ansiosta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.12.2023 09:17

Kiira Riihijärvi löysi uuden vaihteen LPGA Tourin karsinnoissa

Kiira Riihijärvi pelasi parhaan kierroksensa LPGA Tourin karsintojen kolmantena pelipäivänä sunnuntaina. Riihijärvi käytti kolmanteen kierrokseensa Crossing Coursella 68 (-4) lyöntiä siirtyen näin yhteistulokseen -5.

Neljännen kierroksen jälkeen kisan 60 parasta jatkaa pelioikeuden tavoittelua kahdella viimeisellä kierroksella. Suomalainen jakaa kilpailussa 39. sijaa, joten välitavoitteen täyttyminen on lähellä.

Sijoille 1–20 sijoittuneet pelaajat saavat täyden pelioikeuden tulevalle kaudelle. Riihijärvellä on matkaa täyteen korttiin kisan puolivälissä vain kolme lyöntiä.

Aasialaistaustaisten pelaajien dominointi karsinnassa on poikkeuksellisen vahvaa. 13 parhaan pelaajan joukossa on vain neljä ei-aasialaista pelaajaa, joilla kuitenkin on kaikilla aasialaiset sukujuuret. Kisaa johtaa Australian Robyn Choi tuloksella -13.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)