27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfala lähti mukaan talkoisiin Ukrainan puolesta, rahaa virtaa nyt hyväntekeväisyyteen

Golf Skylla myynnissä oleviin Srixonin palloihin on painettu teksti: "Make Par Not War. Näyttökuva Golf Skyn verkkosivuilta

Moni golfalan yritys haluaa kantaa kortensa kekoon taistelussa Ukrainan tulevaisuuden puolesta.

Koko läntisen maailman ajatukset ovat tällä hetkellä Ukranaissa ja sen kansassa, joka on lyhyen ajan sisällä joutunut kärsimään mittavalla tavalla sodan raakuuksista.

Kaikenlainen tuki Ukrainalle on nyt tarpeen, ja monet yksityishenkilöt ja tahot ovat jo kantaneet kortensa kekoon.

Suomalaisista golfvälineiden ja -tarvikkeiden jälleenmyyjistä Golf Center ja Golf Sky käynnistivät omat Ukrainaa tukevat kampanjansa.

Golf Center ehti tyhjentää tunnissa koko varastonsa Srixonin sinikeltaisista Q-Star Tour Divide Yellow Blue -palloista. Niiden hinta oli 44,00 euroa/tusina, ja myynti osoitetaan lyhentämättömänä UNICEF:lle Ukrainan kriisiapuun.

Golf Sky myy Srixonin samoja sinikeltaisia Q Star Tour Divide -palloja 70,00 eurolla/tusina. Näihin palloihin on painatettu teksti: ”Make Par Not War”. Yritys lahjoittaa jokaista myytyä tusinaa kohden 40,00 euroa Ukrainan hyväksi. Golf Skyn pallot ovat myynnissä vain verkkokaupassa.

Espoolainen Tapiola Golf on puolestaan päättänyt lahjoittaa 7.–11. maaliskuuta välisenä aikana ladattujen 10 korin rangekorttien myynnistä saadun tuoton UNICEF:in kautta Ukranaille.

Kortteja voi käydä lataamassa paikan päällä kello 9.00–16.00 välisenä aikana. Mikäli Tapiolan rangekortti löytyy entuudestaan, maksun voi suorittaa MobilePayllä. Hinta on seuran jäsenille 22,00 euroa ja muille 33,00 euroa.

GoGolf-konsernin työntekijät aloittivat torstaina koko viikonlopun ajan kestävän keräyksen, ja lahjoittajilta toivotaan monenlaisia tarpeellisia tavaroita välitettäväksi Ukrainaan. Yhtiö myös keräsi kokoon 35 000 euroa, joka toimitetaan tavarana kriisimaahan.

Otavamedia, joka omistaa Golfpisteen, lahjoitti 50 000 euroa Suomen Punaisen Ristin kautta Ukrainan ja ukrainalaisten auttamiseksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)

  Kolopalloilija53 says:

  Eli Golf Center lahjoittaa kaiken hyväntekeväisyyteen ja Golf Sky kerää reilut 40% omiin taskuihin. Yllättyneitä?

  MIKKOA says:

  On todella hienoa, että golftoimialalla on lähdetty tukemaan Ukrainaa ja ukrainalaisia humanitaarisessa kriisissä.
 Avulle on nyt todella suuri tarve.

  Samalla haluan oikaista Kolopalloilija53:n kommenttia, jossa hän sanoo, että Golf Sky kerää Ukrainan hyväksi myytävistä palloista reilut 40 % omiin taskuihin.

  Se ei pidä paikkansa. Golf Sky luovuttaa kaiken palloilla tehdyn tuoton Ukraina-apuun. 


  Koska haluan toimia läpinäkyvästi, avaan tässä tarkasti, mistä 70 euron hinta koostuu.

  Pallojen hinnassa on arvonlisäveroa 24 %. Kun sen vähentää, summaksi jää 56,45 euroa. Kun lahjoitamme myyntihinnasta 40 euroa Ukrainan hyväksi, jäljelle jää enää 16,45 euroa.  Valitettavasti en voi sopimuksellisista syistä kertoa tässä yhteydessä pallojen sisäänostohintaa, mutta voin vilpittömästi luvata, että palloista ei jää Golf Skyn taskuun mitään – päinvastoin. Palloista saatava tuotto todella menee lyhentämättömänä Ukrainan auttamiseksi.

  Korostan myös, että pallokampanja on vain yksi tapa, jolla GoGolf-konserni (Golf Sky on osa sitä) on osoittanut tukeaan Ukrainaan. Kuten tässäkin uutisessa lukee, työntekijämme aloittivat torstaina koko sunnuntaihin asti kestävän keräyksen Ukrainan hyväksi.

  Lisäksi GoGolf yhtiönä kantoi kortensa kekoon 35 000 euron edestä. Kyseisellä summalla ostetaan tuiki tarpeellista tavaraa, joka toimitetaan Ukrainaan. 


  Nyt onkin tärkeää, että kaikki kynnelle kykenevät auttavat ja moni on niin tehnytkin. Hyviä tapoja auttaa ovat esimerkiksi rahalahjoitukset hyväntekeväisyysjärjestöille, kuten SPR:lle, Unicefille tai Kirkon ulkomaanavulle.

  

Ystävällisin terveisin


  Mikko Asonen
  Toimitusjohtaja, Golf Sky

  Kolopalloilija53 says:

  Kiva saada itse tj:ltä viestiä tähän aiheeseen. Alv huomioon ottaen on totta, että käteen jäävä summa on vain 16,46e, se olisi pitänyt tietenkin mainita. Erona tilanteessa Golf Centeriin on kuitenkin oleellisesti se, että Golf Center maksaa alvin omasta pussistaan. Eli jos haluan lahjoittaa 40e Ukrainan hyväksi, ja saada tusinan palloja, olisi minun kannattanut laittaa rahani Golf Centerin suuntaan.

  Yleisesti näissä ns. hyväntekeväisyyskampanjoissa on tarkoitus kerätä rahaa omalla kustannuksella. Nyt kuluttaja maksaa 70e, josta 40e menee hyväntekeväisyyteen ja 16,46e teille.

  Myytte kyseistä palloa tällä hetkellä hintaan 33,30e. Eli jos lahjoittaisin 40e suoraan jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle, voisin sen jälkeen ostaa 3,30e lisähintaan teiltä kyseiset pallot (ilman painatusta).

  GoGolfin kyky pitää hyväntekeväisyys tuottoisena, tai vähintäänkin tappiottomana toimintana, on mielestäni moraalisesti kyseenalaista, taloudellisesti toki hyvä. Toivonkin siis nopeaa listautumista pörssiin, jotta häikäilemättömyydestänne jää jotain käteen minullekin.

  Ystävällisin terveisin
  Kolopalloilija53
  Anonyymi kommentoija

  Quid Pro Quo says:

  Kolopalloilija 1 – Asonen 0

  Jani2 says:

  GoGolf / Golf sky sen verran iso toimija, tuskin olisi esim 500 tusinan erän myynnin lahjoittaminen hetkauttanut suuntaan tai toiseen. Nämä lahjoitamme tuotosta särähtävät aina korvaan. Lahjoitan mieluummin itse suoraan valitsemani toimijan kautta ja ostan pallot sitten erikseen.

  Bryson says:

  ”Avustukset” menee minne menee, mut ei tarvitseville, ei tässäkään tapauksessa. Eilen katselin videota, missä oli ICRCn (Punaisen Ristin kansainvälinen jotain) laatikoita pilvin pimein ja kaikki täynnä sileitä setelenippuja.

  PokiTuuppari says:

  Lahjoitan setelin tai useamman aina suoraan apua tarvitsevalle ja näin tiedän lahjoitukseni menevän 100% perille, eivätkä välikädet (alvit, pankkikulut & jne jne) pääse osingoille.

  Avustusjärjestöjenkin keräyksistä perille päätyy naurettavan pieni osuus.

  PokiTuuppari says:

  Ja lisäksi tälläisten toimijoiden nappikampanjat haisevat kilometrien päähän ”any publicity is free publicity” mainoksilta.