25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golflehti ja Golf+ palvelu tarjoavat tuhdin opetuspaketin kesän alkuun

Dustin Johnson on tehnyt elämänmuutokset ja se näkyy miehen olemuksessa ja suorituksissa golfkentällä.

Sekä Golflehden että Golf+ palvelun kansijutussa puolen vuoden tauon pitänyt Dustin Johnson tekee vahvaa paluutta maailman huipulle. Haastattelussa käydään läpi Johnsonin nuoruusvuosien vastoinkäymiset, viime vuosien vauhdikas elämä ja rauhoittuminen. Ratkaiseva tekijä elämänmuutokselle oli Dustitin ja Paulina Gretzkyn lapsi Tatum, joka syntyi tammikuussa.

Pelitauon aikana Johnson vietti myös paljon aikaa Paulinan isän Wayne Gretzkyn kanssa ja sai tältä paljon vinkkejä urheilijan elämään.

The A Swing

Neljä vuosikymmentä valmentajana toiminut David Leadbetteron kehittänyt uuden svingin. Leadbetterin mielestä perinteinen backsvingi on monille pelaajille liian monimutkainen ja siksi lyöminenkin on hankalaa. Leadbetter on tehnyt vuosia tutkimustyötä ja nyt homma on paketissa. Neljän videon myötä valmentajalegenda kertoo kehitystyön taustoista ja näyttää yksityiskohtaisesti, mikä on The A Swing.

<a href=David Leadbetter on kehittänyt uuden svingin." src="/wp-content/uploads/2015/06/15060313095183.jpg">

David Leadbetter on kehittänyt uuden svingin.

Hyväässä vireessä oleva Rickie Fowler puolestaan näyttää, miten lyödään tehokas fade. Golfvinkkejä antavat myös Jack Nicklaus, Sean Foley, Butch Harmon ja Tom Watson. Kolmen viimeksi mainitun harjoitteisiin löytyy havainnollistavat videot Golf+ palvelusta.

Suomen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin valmentajiin kuuluva Jan Forsell näyttää, miten maila pitää vapauttaa lyönnissä. LET:n ammattilainen Sanna Nuutinen pureutuu monia pelaajia askarruttavaan korvien välin aiheeseen: Hallitse tunteesi ja hallitset pelisi.

Lexi, Michelle, Cheyenne ja Stacy

Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta suurin osa miesammattilaisista ei svingaa niin lujaa kuin pystyisi. Saattaa olla, että naisten anatomia on erilainen: LPGA Tourin pelaajat puristavat viimeisetkin metrit irti kehostaan. Heidän svingistään ja harjoittelustaan voi moni mieskin ottaa oppia, sillä perinteisen viikonloppusoturin ja LPGA Tourin ammattilaisten keskimääräinen mailanpäännopeus draiverilla on suunnilleen sama: 94 mailia tunnissa.

<a href=Lexi Thompsonin harjoitusohjelmaan kuuluu muun muassa nyrkkeily." src="/wp-content/uploads/2015/06/15060313095189.jpg">

Lexi Thompsonin harjoitusohjelmaan kuuluu muun muassa nyrkkeily.

LPGA Tourin kirkkaimpiin amerikkalaistähtiin kuuluvat Lexi Thompson, Michelle Wie, Cheyenne Woods ja Stacy Lewis panostavat fyysiseen harjoitteluun ja he ovat myös hakeneet oppia muiden lajien valmentajilta.

Lue lisää Golf+ palvelusta digi.golfdigest.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Ammattitaitoinen says:

    Lehdessä ehdotettiin ammattitaitoisen PGA pron kanssa työskentelemistä lyönnin parantelemiseksi. Kuinkahan kaus Suomesta pitää lähteä löytääkseen sellaisen, joka vieläpä puhuisi ymmärrettävää kieltä. Nykyisellä kokemuksella tahtoo olla enemmin rahastettavana, kun opettajan muunlaisen mielenkiinnon kohteena. Puhumattakaan siitä että haluttaisiin oikeasti valmentaa tai opettaa yksinkertaisesti ja tehokkaasti swingaamaan. Kyllä kai se perus-, alkeiskurssien vetämisessä leipänsä hankkiva opettaja helpostikin leipääntyy. Saatikka se että oikeasti opettaminen on aika vaikeaa, jos ei ole oikea opettaja vaan golfopettaja. Ei opettamista opi vaikka kävisikin muutaman viikon Vierumäellä kurssitettavana, se on ihan oma taiteenlajinsa, jossa parhaat opettajatkin kehittyvät koko ajan.

    Ammattivalmentaja says:

    Miksi ihmeessä aina vedotaan pga herraseuran jäsenyyteen, kun maassa on muitakin todella päteviä ammattimaisia golfopettajia. Eikai tämä ole joku sisäpiirimainosjuttu taas kerran. Onko niin että ei koira koiraa pure ja keskinäisen kehumisen kerho toimii näissäkin asioissa.