16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfin harrastajien määrän kasvu yhä verkkaista Euroopassa

KPMG:n tutkimuksen mukaan golf kaipaisi enemmän perhemyönteisiä ponnisteluja.

KPMG:n hiljattain julkaisemasta Golf Participation in Europe 2000 -tutkimuksesta ilmenee, että golfin harrastajien määrän kasvu otti Euroopassa myös viime vuonna pientä takapakkia. Iso Britannian ja Irlannin tilastot osoittivat kuitenkin neljän prosentin laskua pelaajamäärissä.

Golfin harrastajien määrä on kolminkertaistunut Euroopassa viimeisen 25 vuoden aikana. Samalla ajanjaksolla kenttien määrä on tuplaantunut. Kun rekisteröityneiden pelaajien määrä lisääntyi vuoteen 2005 mennessä keskimäärin viisi prosenttia vuotta kohden, yllettiin vuosikymmenen toisella puoliskolla enää 1-2 prosentin vuotuiseen kasvuun.

Tilastot kääntyivät pakkasen puolelle viime vuonna kaikkiaan yhdeksässä Euroopan maassa; eniten Brittein saarilla, jossa harrastajien määrä putosi neljä prosenttia.

Andrea Sartori KPMG:ltä toteaa, että taloudellinen taantuma on ollut omiaan vaikuttamaan hitaisiin kasvulukuihin. Toisaalta hän muistuttaa, että mm. lajin lisääntynyt mediahuomio, uudet nuoret ammattilaistähdet ja golfin valinta olympialajiksi nostavat lajin kiinnostusta.

”Mutta kasvun kannalta olisi tärkeätä saada hallitus, turismi, lajiliitto ja seurat tekemään ponnistuksia sellaisten rakenteiden aikaansaamikseksi, että perheet, nuoret ja naiset löytäisivät golfin harrastuksekseen.”

Sartori painottaa myös, että tilausta olisi ennen kaikkea kustannuksiltaan edulliselle kuusi ja yhdeksän reikäisille kentille. Nämä kentät voisivat tuoda itseään tykö perheystävällisellä roolillaan.

Golf Participation in Europe 2000 -tutkimuksen mukaan Turkki on tällä hetkellä juniorityön todellinen mallimaa Euroopassa. Turkissa on viimeisen kolmen vuoden aikana rekisteröitynyt yli 3000 uutta junioriharrastajaa. Maan kaikista harrastajista 51 prosenttia on juniori-ikäisiä. Euroopan maissa junioripelaajia on keskimäärin kymmenen prosenttia.

”Tutkimuksemme osoittaa, että Euroopassa on vielä paljon alueita, joilla tulisi tehdä suuria ponnisteluja golfin eteenpäinviemiseksi. Siellä, missä harrastajamäärät ovat lähteneet laskuun, olisi reagoitava lajin elitistisen statuksen nitistämiseksi”, Sartori sanoo.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje