18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

GameBook suuntaa college golf -markkinoille

GameBook toteutti Atlantassa pelatun The United States Collegiate Championshipin tulospalvelun. Kisaan osallistui 15 yliopistoa ja voiton vei kotijoukkue Georgia Tech.

Golf GameBook harppasi viime viikonloppuna isoille markkinoille, kun se järjesti Yhdysvaltojen college golfin suurkisan reaaliaikaisen tulospalvelun omalla sovelluksellaan. Atlantassa pelatussa The United States Collegiate Championshipissä oli mukana 15 yliopistojoukkuetta ja yhteensä 79 pelaajaa. Samalla GameBook haastoi vuosikymmenien ajan amerikkalaisen yliopistogolfin tulospalvelusta vastanneen Golfstat-yhtiön, joka on saanut viime vuosina paljon lokaa niskaansa. Yliopistot ovat turhautuneet Golfstatin määräävään asemaan ja sen vanhentuneen tietojärjestelmän jäykkyyteen. The United States Collegiate Championshipissä GameBookin tulospalvelu saikin kiitosta nopeudestaan, toimivuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. ”Jokaisen peliryhmän mukana kulki kisaorganisaation edustaja, joka syötti tulokset GameBookiin. Silmänräpäyksessä tulokset olivat GameBookin kautta suuren yleisön saatavilla. Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin college golfissa nähty”, GameBookin Yhdysvaltain markkinoista vastaava Mikko Rantanen kertoo ylpeänä. ”Niin pelaajat, valmentajat, yleisö kuin kisaorganisaatiokin olivat innoissaan ja kehuivat meidän vieneen tulospalvelun aivan uudelle tasolle”, Rantanen jatkaa. GameBookin tulospalvelu sai näkyvyyttä myös Golfweek-lehden nettisivuilla näytetyssä The United States Collegiate Championshipin livelähetyksessä.

The United States Collegiate Championshipin vapaaehtoistyöntekijä kirjaamassa reikätuloksia GameBookiin.

The United States Collegiate Championshipin vapaaehtoistyöntekijä kirjaamassa reikätuloksia GameBookiin.

Lisätilauksia heti GameBookin aiheuttama innostus konkretisoitui heti kättelyssä myös uusiksi tilauksiksi. Tänä viikonloppuna GameBook organisoi merkittävän naisjoukkueiden turnauksen, The Landfall Traditionin, Pohjois-Carolinan Wilmingtonissa. Siihen ottaa osaa 17 yliopistoa. Rantanen kertoo saaneensa kyselyjä myös useilta yliopistojoukkueiden valmentajilta mahdollisuudesta järjestää GameBook-tulospalvelu myös heidän turnauksissaan. Ei siis ihme, että GameBook on nyt siirtämässä liiketoimintansa painopistettä vahvasti USA:n college golf -maailmaan. ”Tämä askel on merkittävä koko GameBookin liiketoimintaa ajatellen. Voimme jo nyt sanoa, että oli oikea liike lähteä haastamaan Yhdysvaltain college golf -markkinoita vuosikausia hallinnutta tulospalvelua, sillä koko yliopistogolf kaipasi kipeästi uudenlaista, toimivaa ja innovatiivista teknologiaa. Onnistuimme vakuuttamaan amerikkalaiset osaamisellamme”, GameBookin hallituksen jäsen Anssi Vanjoki hehkuttelee. ”Nyt jatkamme työtä eteenpäin entistä vahvemmalla college-painopisteellä tavallista golfin harrastajaa kuitenkaan unohtamatta. Olemme hyvällä matkalla kohti suurta kansainvälistä läpimurtoa”, Vanjoki jatkaa.

Yleisö pääsi GameBookin ansiosta seuraamaan kisan tulosluetteloa kännyköillään. Live scoring heijastettiin myös digitaalisille tulostauluille.

Yleisö pääsi GameBookin ansiosta seuraamaan kisan tulosluetteloa kännyköillään. Live scoring heijastettiin myös digitaalisille tulostauluille.

Golfstatin sopimus katkolla keväällä Vanjoen mainitsema suuri läpimurto olisi koko college golfin tulospalvelun kaappaaminen GameBookille. Tätä suomalaisyhtiö varmasti tavoitteleekin ja onnistunut lanseeraus tasoitti osaltaan tietä kohti tavoitetta. Golfstatilla on kuitenkin yliopistojen kanssa voimassaoleva sopimus tulospalvelun ja tilastoinnin organisoimisesta. Esimerkiksi The United States Collegiate Championshipin tulokset naputeltiin GameBookin tulosliuskoista jälkikäteen Golfstatin tietokantaan. Golfstatin sopimus yliopistojen kanssa on voimassa ensi kevääseen saakka. Siihen asti GameBook voi järjestää kilpailujen tulospalveluja Golfstatin rinnalla ja samalla vakuuttaa yliopistoja oman sovelluksensa toimivuudesta. Mahdollisen läpimurron aika olisi sitten lukuvuoden 2013-2014 alkaessa. Janne Knuuti Kuvat: Golf GameBook

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje