Kalle Väinölän ja Mikko Maneruksen alkuunlaittamaa ja kehitttämää GameBookia on myyty iPhone-sovellutuksena 15,99 euron hintaan varsin hyvään tahtiin. GameBook on samanaikaisesti tuloskortti, reaaliaikainen tulospalvelu sekä eri ryhmien välillä monimuotoisia pelejä mahdollistava sovellutus johon voi yhdistää myös kierrosten tilastoinnin.
Yhdistäväksi tekijäksi käyttäjille on luotu facebook-tyyppinen GameBook Clubhouse jossa voi tutkia ja vertailla tilastoja, kommentoida ystävien edesottamuksia sekä seurata mm. Clubhouseen kuuluvan Mikko Ilosen edesottamuksia.GameBook klubitalolle voi rekisteröityä kuka vain ja se on täysin ilmaista! Ne joilla on GameBook iPhone sovellus saavat tuloksensa klubille automaattisesti, muut voivat syöttää tuloksensa manuaalisesti.
Vauhdittaakseen GameBookin käyttöä kotimarkkinoilla yhteistyösopimus automerkki Fordin kanssa mahdollistaa nyt GameBookin lataamisen App Storesta veloituksetta tulevan huhtikuun alkuun asti. Lataaminen tapahtuu koodilla gamebook2010.
”Tutustuin GameBookiin kierroksella ja näin heti sen mahdollisuudet. Uudenlaisena mediana se tarjoaa tuoreita ideoita markkinointiin ja tiedustelin mahdollisuutta hyödyntää sitä Fordin mainonnassa, valottaa yhteistyön alkumetrejä Suomen Fordin toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.
”Nyt Ford voi tavoittaa gofareita yllättävissäkin paikoissa ja tehdä heille innovatiivisia suorakampanjoita, Pärssinen jatkaa.
GameBookia pyritään myymään jatkossa myös kenttien kautta yritystapahtumiin elävöittämään päiviä ja nopeuttamaan tulospalvelua. Tälle mallia antaakseen järjestetään kuluvalla kaudella oma GameBook Tour jossa on kuusi osakilpailua sekä finaali Master Golfissa elokuun alussa.
GameBook esiteltiin tavoitelluilla päämarkkinolla USA:ssa Orlandon golftapahtumassa tammikuun lopulla. Tuotteen myyntiä ovat vauhdittamassa sopimuksen kautta mm. Stewart Cink Game Book tiimiin kuuluvat Teemu Selänne ja Mikko Ilonen jonka bägissä on GameBookin logo.
Teemu Tyry
Ohessa tuotteeseen esittelytapahtumassa tutustuneen Nikke Tyryn ( 21-v) tuntemukset
”GameBook soveltuu kaikille”
Myönnän. Olin alkuun hieman skeptinen GameBookin suhteen. Miten livescoring toimisi kentällä, olisinko kiinnostunut muiden peliryhmien esityksistä tai eriillisistä peleistä joihin jopa kaikki osallistujat voisivat samanaikaisesti osallistua? Kierroksen jälkeen olin monta kokemusta rikkaampi, tässä on ideaa… Mikko Maneruksen ja Kalle Väinölän luoma innovaatio golfkierroksen lisämausteeksi on enemmän kuin tervetullut golfviheriöille. Oli kyseessä sitten enemmän tai vähemmän tosissaan oman pelinsä ottava pelaaja, ohjelman selkeys pitää tulokset yksinkertaisesti tarkasteltavissa. Tilastofriikeillä on mahdollisuus kirjauttaa laitteeseen omat putit, väyläosumat ja viheriöosumat. Laite pitää omat tulokset muistissa. Epäselväksi jäänyt edelliskierroksen tulos miltä tahansa väylältä on tarkistettavissa alta aikayksikön.
Verkossa ja Facebookissa viihtyville on myös iloisia uutisia. GameBookin luoma Clubhouse päästää ottamaan kantaa ja tarkastelemaan kavereiden tuloksia. Mikäli itse ei laitetta omista, voi verkossa käydä syöttämässä omat tulokset jälkeenpäin ja ihailla/kauhistella omia tekemisiään golfkentällä. Kaverit saattavat kommentoida yllättäviä birdejä tai nolostuttavia triplabogeja. Omia tuloksia ei suinkaan näy kaikille Clubhousen käyttäjille, vaan ainostaan niille, jotka ovat kavereiksi valikoituneet. Alun skeptisyyden jälkeen pääsi toteamaan laitteen toimivuuden. Muutamien GameBook kokeilujen positiivisten elämysten myötä Clubhousessa vakoileminen ja muiden tekemisten tarkkailu on lähes Facebookin lailla jäänyt koukuttamaan.
Nautitko panoksista pelaamisesta? Oli kyse sitten euron skineistä tai kahden ryhmän välisestä joukkueottelusta olet lukemassa oikeaa tarinaa. GameBook on kuin luotu näihin tarkoituksiin. Kun pelataan monessa eri ryhmässä, oli kyse sitten kahdesta tai kymmenestä jää kierroksen jälkeen selviteltävää. Mitkä skinit menivät kenellekkin, kuka teki mitä missäkin? Itse suurena panoksista pelaamisen fanina tiedän kuinka paljon mukavampi on tietää tilanne.
Sen takia panokset on peliin laitettu, jotta kierrokseen saataisiin lisäjännitystä. GameBook jokaiseen ryhmään, oli panokset mitkä tahansa on kiva tarkkailla tuloksia ja tietää missä mennään – sovelluksen hankkiminen alkaa kuulostaa houkuttelevalta? Tuntuuko siltä että sovelluksen käytto olisi liian monimutkaista eikä korvaisi vanhaa kunnon tuloskorttia ja lyijykynää? Monen ensimmäinen reaktio voisin kuvitella.
Vaikka sovelluksessa paljon monenlaista mahdollisuutta onkin, ei yksinkertaisuudesta ole tingitty. Ensimmäisillä kerralla laitetta kokeillessani kuukausi sitten, ihmettelin mihin laitetta edes tarvitaan yhden ryhmän sisällä? Tulokset näkyvät reaaliajassa Clubhouse-kavereillani, jotka halutessaan voivat kommentoida tai tarkastella kierroksen tapahtumia. Mikä tärkeintä tuloskortti oli nopeasti tarkasteltavissa – eikä missään nimessä ollut vaikeakäyttöinen ohjelma!
Kavereita kommentoimassa ei siinä vaiheessa ollut vielä paljoa, mutta kuukausi myöhemmin ohjelma on jo lähes kaikilla iPhonen käyttäjillä (golfareilla). Kun asian parasta puolta saa lähteä puimaan, esille nousee Clubhouse. Clubhouse? GameBookin Clubhouse on kuin golfarin oma historian kirja. Täytyy myöntää että jo 15 vuotta tätä lajia harrastaneena olisi mukava tietää mm seuraavia asioita: – Monta kierrosta pelasin ensimmäisenä vuonna? – Monta paria tein keskimäärin viisi vuotta sitten? – Miksi peli sujui niin hyvin 2006? – Osuinko hyvin väyliin kun pelasin hyvin? – Kierroskeskiarvot vuosilta, miten peli on kehittynyt? Jos aloittaisin golfin nyt ja tuntisin samaa innostuneisuutta kuin aloittaessani, kierrosten dokumentoiminen olisi upea juttu. Jotkut laittavat ylös vain kilpailukierrokset, toiset vain harjoituskierrokset. Oli oma tyyli mikä tahansa, on Clubhouse oivallinen paikka laittaa ylös ja tarkastella omia tekemisiään. Nimenomaan se sama clubhouse, joka toimii Facebookin lailla jossa voit tarkastella myös kavereittesi tuloksia. Ei tarvitse edes täyttä lipastoa varata jokaisen kierroksen tuloskortille. Teknologia hoitaa homman. Manerus ja Väinölä tiimeineen käyttivät paljon aikaa laitteen ja sovelluksen luomiseen.Selvää on, että markkinoiden valloittaminen Suomessa ja nimenomaan maailmalla vaatii aikaa ja paljon työtä. Tälle tuotekokonaisuudelle kyllä löyyy käyttäjiä kunhan tietoisuus GameBookin moninaisista mahdollisuuksista leviää.
Nikke Tyry