21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Finnish Tourin viimeinen testi alkaa Nordcenter Freamilla

Jani Perttilä nousee ranking-voittoon mikäli sijoittuu neljän parhaan joukkoon.

Legendan maineeseen yltänyt Nordcenter Fream-kenttä on jälleen päänäyttämönä yhdessä kauden mielenkiintoisimmista golfkilpailuista Suomessa. Kuka muistaa niitä jokavuotisia mittelöitä mitä Freamilla käytiin PGA:n mestaruudesta ennen Kytäjän tuloa kuvioihin? Suomen vaikein kenttä käsite on leimattu Freamin kumpuileviin metsäväyliin, joissa pelaajat saavat kerta toisensa jälkeen todeta itselleen: ”golf is a thinking mans sport”. Tuota lausetta Ronald Fream on siteerannut suunnitellessaan monia monstereita ympäri maailman. Suomessa hänen kädenjälkensä näkyvät kuudella erittäin häijyllä kentällä.

Kentän pituus ei itsessään ole suuri haaste. 6300 metriä takaa pelattuna par-72 kentällä ei ole mahdoton. Lähes pystysuorat ylämäet vaikeuttavat kovasti. Suorastaan vaaralliset alamäet vaikeuttavat lyöntien pituuskontrollia. Kumpuilevat väylät pomputtavat palloa oman mielensä mukaan. Väyliin osuminen on erittäin haastavaa syksyisessä merituulessa. Viheriöt ovat erittäin muodokkaita, joten putterikin voi vielä pilata päiväsi mikäli aiemmista haasteista selvisit. Vielä tähän kun lisätään loppuviikon sääennuste, on sateenvarjot ja kurahousut syytä pakata matkaan. Monien mielestä säätilanteet olisi voinut vaihtaa Vuosaaren kisan kanssa, jolloin linksiä olisi pelattu perinteiseen sateeseen, ja kartanomiljööstä nautittu syksyisessä auringossa.

Finnish Tour on kauden mittaan käynyt saanut todistaa upeita loppuratkaisuja. Meri-Teijossa voittoon pelasi Joonas Granberg. Pickalassa voittoon pelasi Talin karju Tuomas Tuovinen. Jani Perttilä oli uusinnassa vahvin Lohjalla, jonka jälkeen FT piti oman pienen kesälomansa. Tauolta palattiin reikäpeli-SM kisoihin (Meri-Teijo jälleen), jossa Niclas Hellberg voitti tiukassa kisassa. Perttilä voitti jälleen Keimolassa siirtyen Rankingin johtoon. Linksillä Vuosaaressa tehtiin historiaa. MikaelSalminen toteutti kautta-aikojen parhaan suomalaisen golfkierroksen pelaten 60 (!!). Tuo kierros ei voittoa kuitenkaan varmistanut, vaan Tapsa Pulkkanen tuli lopussa ohi voittaen urallaan toista kertaa FT:llä.

Rankingin johdossa viimeiseen kilpailuun pääsee Joonas Granberg. Niukka johto ennen Nordcenteriä ei kuitenkaan ole helppo säilyttää. Etenkään kun turkulainen osallistuu samaan aikaan European Tourin karsintoihin, eikä täten ole kerryttämässä lisää pisteitä tililleen. Jani Perttilä nousee rankingin voittoon mikäli onnistuu Freamilla pelaamaan itsensä neljän parhaan joukkoon. Edellisvuoden voittaja Thomas Sundström ei rankingvoitosta enää kilpaile, mutta on kisassa mukana. Sundström kävi Vuosaaren kisan aikaan pokkaamassa itselleen paikan ET:n karsintojen toiseen vaiheeseen. Nordcenterin kisan aikaan karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen matkaavat mm. Granberg, Matti Meriläinen, Tuomas Tuovinen ja Pasi Purhonen. Myös Mikael Salminen on jo valmistautumassa uransa ensimmäiseen karsintaurakkaan.

Miesten ranking-voittajalle ei jää käteen pelkästään hyvä mieli ja lämmin kädenpuristus. Ranking-voitosta on luvassa vuodeksi käyttöön kiertueen pääyhteistyökumpanin Hondan tarjoama menopeli. Tämän vuoden Hondalla kaasutellut Sundström on valmis luopumaan autostaan ja ojentamaan avaimet seuraavalle. Kyseessä on yhden miehen show. Jani Perttilä on ainoa joka kilpailee turkulaista Granbergia vastaan. Joonas Granberg voi ET:n karsintojen lisäksi jännittää iltaisin livescoringia ja katsoa puristaako Perttilä itseään neljän joukkoon.

Naisten puolella taistelua kokonaiskilpailun voitosta käyvät kaksi edellistä kilpailua voittanut Marika Voss, heti kannoilla hengittävä Elina Nummenpää sekä hieman jo kauempana Noora Tamminen. Mikäli Nummenpää onnistuu kilpailun voittamaan on ranking-voitto varma. Sama tilanne pätee Marika Vossin osalta. Kolmas voitto peräkkäin nostaisi myös Vossin ennätystenkirjoihin perättäisten FT-voittojen määrässä.

Tulostaso tuskin nousee Freamilla yhtä kovaksi kuin Vuosaaressa, vaikka kenttä pyrittiin remontoimaan selkeämmäksi ja paremmaksi 3 miljoonan euron budjetilla. Kilpailu tulee todennäköisesti olemaan maltillisten ja suoraan lyövien pelaajien mittelö voitosta. 86 mies- ja 16 naispelaajaa on valmiina kauden viimeiseen Finnish Tour koetokseen Nordcenterin Fream kentällä. Kilpailu käydään perjantai 17.9 – sunnuntai 19.9.2010. Nikke tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje