23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ernie Els kutsuttiin World Golf Hall of Fameen

Monessa mukana oleva Ernie Els sai odotetun kutsun World Golf Hall of Fameen. © Getty Images

Rauhallisesta ja pehmeästä svingistään sekä isosta koostaan lempinimensä ”Big Easy” saanut Ernie Els vastaanotti muutama päivä sitten tiedon valinnastaan World Golf Hall of Fameen. Elsin valinta lajin rakastetuimpien kuuluisuuksien joukkoon ei herätä ihmetystä, sillä niin vakuuttava hänen yli 20-vuotinen uransa ammattilaispelaajana on ollut.

Entinen maailmanlistan ykkönen on voittanut vuosien varrella 62 turnausta, joiden joukossa on mm. kolme major-voittoa. Tämän lisäksi hänet on valittu Euroopan Tourilla kolme kertaa vuoden pelaajaksi. Vanhan mantereen kiertueen ansiolistan Els on voittanut kahdesti. Yksittäisistä kilpailuista Els on voittanut World Match Play Championshipin seitsemän kertaa, mikä todistaa hänen olevan yksi maailman vaikeimmin voitettavista reikäpelaajista.

Meneillään olevalla kaudella kaksi turnausta PGA Tourilla voittanut Els on ollut viime vuosina tekemisissä ammattilaisgolfin ohella myös monen muun aktiviteetin kanssa. Nykyisin hänet pitää kiireisenä mm. hyväntekeväisyystyö, golfkenttäsuunnittelu sekä viinibisnes.

Todellisena golfkenttien herrasmiehenä pidetty Els perusti vuonna 1999 nimeään kantavan säätiön, jonka päätehtävänä on suoda eteläafrikkalaisille nuorille mahdollisuus opiskella ja harjoitella golfia taustasta riippumatta. Säätiö sai neljä vuotta sitten lisävoimia maailmankuulusta kentästään ja hotellistaan tunnetusta Fancourtista.

Vuonna 2006 Elsin 7-vuotiaalla Ben-pojalla diagnosoitiin autismi. Pian tämän jälkeen Els perusti säätiön, jonka tarkoituksena on luoda kaikkialle maailmaan ulottuva tehokas toimintamalli autismiin sairastuneiden lasten hoidon edistämiseksi.

”Tämä on vasta alkua. Minut tullaan varmasti muistamaan tulevaisuudessa golfin pelaajana ja major-voittajana. Mutta toivoisin että minut muistettaisiin myös omistautumisestani kaikesta mikä liittyy autismista kärsviin lapsiin. Se on asia, jonka puolesta tulen taistelemaan lopun elämääni”, 40-vuotias Els sanoi kotisivuillaan.

Ernie Els otetaan World Golf Hall of Famen jäseneksi virallisesti toukokuussa 2011 St. Augustinessä, Floridassa pidettävissä juhlallisuuksissa.

Marko Kuivasaari

World Golf Hall of Famen jäsenet

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje