23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Englantilaisyllättäjä korjasi potin Australiassa

Lisa Hall voitti Queenslandin kilpailun tarkalla pelillään. © Getty Images

Naisten Euroopan kiertue oli täksi viikonvaihteeksi matkustanut Melbournesta hieman pohjoiseen, Queenslandiin. Kilpailun piti alun perin alkaa jo torstaina, mutta rankkasateiden johdosta ensimmäinen pelipäivä jouduttiin peruuttamaan. 54-reikäisestä turnauksesta muodostui kuitenkin lopulta mielenkiintoinen, sillä kisan johtonimi vaihtui päivittäin. Lisa Hall teki koko kilpailussa ainoastaan kaksi bogeytä, molemmat sen avauskierroksella. Kun griiniosumia tuli sunnuntaina lähes eiliseen tahtiin ja väyläosumaprosenttikin oli lähes 93, kävi selväksi, että Hallin voiton taustalla oli hyvin tarkka peli. Toisen kilpailupäivän jälkeen johdossa olleelta Karrie Webbiltä ei löytynyt tänään sellaista potkua peliin, jolla voitto olisi ollut napattavissa. Jos eilen Webb ei tehnyt yhtään bogeytä, niin sunnuntaina yksi yli reikiä merkittiin kaikkiaan kolme. Kilpailun huonoimman kierroksensa pelannut Webb putosi lopulta viidennelle tilalle. Päivän parhaasta kierroksesta vastannut Englannin Felicity Johnson vaikutti vielä ulosmenon jälkeen tulevan kohinalla kärkeen. Hän pelasi reiät 5-9 viisi alle parin, kolmen birdien ja yhden eaglen turvin. Takaysi meni kuitenkin hieman säyseämmin, joka tapauksessa hieno 65 lyönnin kierros riitti nostamaan Johnsonin kolmanneksi yhdessä Ruotsin Louise Stahlen kanssa. Stahlelle onnistuminen maistui, sillä hän ei selvittänyt Melbournessa edes cutia. Ruotsalaisen sunnuntainen finaalikierros oli tapahtumarikas, sillä siihen mahtui kahden eaglen lisäksi yksi tuplabogeykin. Kolmesta birdiestä kaksi syntyi 16. ja 17. reiällä, joten hyvä loppukiri vei toissa vuoden Euroopan Tourin parhaan tulokkaan ”mitalistien” joukkoon. Kakkoseksi sijoittui Korean Hyun Ju Shin, jolle tarjoutui mahdollisuus uusintaan vielä viimeisellä griinillä. Kaikista huonoimpaan paikkaan tulleet kolme puttia haihduttivat kuitenkin korealaisen voittohaaveet. Minea Blomqvistille päivä oli aurinkoinen. Vaikka Minnin pitkä peli ei tänään kulkenut ihan odotetusti, niin sujuvalla puttipelillään hän onnistui pelaamaan mukavasti 69. Yhteistulos -3 nosti hänet kilpailussa 28. sijalle.