[11][17]
Ajankohtaista

Emma Zackrisson Espanjan avoimien voittoon

Ursula Wikströmille Espanjan kisa on jo kauden kolmas henkiökohtainen. Australiassa nimen perään kirjoitettin sijaluvut 32:s ja MC.

Zackrisson, joka johti jo toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen, pelasi sunnuntaina 71 päätyen lopputulokseen, -7 / 281. Eroa kakkostilan jakaneisiin, viime vuoden voittajaan, Nikki Garrettiin, Joanne Millsiin, sekä Diana Lunaan jäi selvät neljä lyöntiä. Zackrissonin voitto oli yllätys, sillä hän ei ollut koskaan aiemmin johtanut naisten Euroopan Tourin kilpailua. Tähän asti uran paras saavutus oli ollut vuodelta 2004, jolloin hän saavutti Unkarissa toisen tilan. ”Tämä voitto merkitsee minulle kaikkea. Ehdin jo ajatella lopettamista tämän kauden jälkeen, mutta tämä oli niin odottamatonta, olen hyvin onnellinen. Nyt ajatukseni menevät uusiksi”, Espanjan avointen voittaja sanoi lehdistötilaisuudessa. Emma Zackrisson oli viime kauden päätyttyä kiertueen rahalistalla 101:s, nyt hän nousi kauden ensimmäisen kilpailun pelattuaan listalla toiseksi. ”En pystynyt rentoutumaan, ennen kuin viimeinen avaus oli lyöty. Silloin vasta uskalsin ajatella, että voisin onnistua. Golfissa ei ikinä etukäteen tiedä, mitä tuleman pitää”, iloinen Zackrisson kertoi. Suomen Ursula Wikström pelasi tänään kahden bogeyn myötä 74, ja sijoittui tuloksella +7 / 295 jaetulle 38 sijalle. Marko Kuivasaari (20.4.2008)

Zackrisson yll&#228,tysjohdossa Espanjan avoimissa

Emma Zackrisson on tässä vaiheessa tuloksessa -5 / 139 ja pitää lyönnin turvin johtopaikkaa ennen Italian Veronica Zorzia. Englannin Rebecca Hudson (-3 / 141) on kolmantena. Zackrissonilla on ollut hankalia vuosia Euroopan Tourilla. Tulokasvuotenaan, 2004, hän oli toinen Unkarissa, mutta sen jälkeen on ollut ongelmia. Viime vuonna hän selvitti 12 kilpailussa kuusi kertaa cut’in, parhaan sijoituksen oltua vaatimattomasti 39:s, Nykredit Mastersissa, Tanskassa. Kauden pelit eivät riittäneet suoraan kortin uusimiseen, vaan 29-vuotiaan uumajalaisen piti hakea vauhtia tälle kaudelle syksyn karsinnoista. Alku näyttää lupaavalta, sillä San Jordin kilpailu on Zackrissonille kauden ensimmäinen. Ursula Wikström pelasi eilisen 73:n jatkeeksi tänään 75, ja selvitti karsintarajan kolmella lyönnillä. Tulos +4 antaa kahden kierroksen jälkeen sijoituksen T-35. Perjantaina etuyhdeksikkö sujui Ursulalta yhden alle par’in, mutta jälkimmäisellä ysillä ote pääsi hieman lipsahtamaan – tulos backninella 40. Marko Kuivasaari (18.4.2008)

Ursula Wikstr&#246,m ainoa suomalaispelaaja Espanjan avoimissa

Espanjan avoimissa mestaruuskisoissa Panoramica Golf & Country Clubilla Castellonissa on mukana vain yksi suomalaispelaaja, Ursula Wikström. Tämä voi olla suomalaisittain varsin ”normitila” kauden mittaan, sillä pelaa enimmäkseen USA:ssa, Kaisa Ruuttila pääsee rajoitetulla pelioikeudella mukaan vain osaan kisoista. Paikkaa Tourin pienimpiin kisoihin kärkkyvät myös edellisvuonna korttinsa menettäneet Hanna-Leena Salonen sekä Jenni Kuosa. Wikströmille alkanut kausi on jo viides. Kisoja on takana 60, paras sijoitus kahdeksas ( Sveitsi 2007), toinen top-ten on Talin trombikisasta 2005 jossa sijoitus kahden kierroksen jälkeen oli jaettu toinen. Läpimurto on vielä tekemättä vaikka hyviä yksittäisiä kierroksia on uralle mahtunut. Kierroskeskiarvolla ja rahalistan sijoituksella mitattuna Wikström lukeutuu kärkipelaajien takana olevaan joukkoon joka yksittäisissä kisoissa saattaa yllättää, kestomenestyjien sarjaan ei ole ollut asiaa. Toiveena tietysti olisi loikka voittajien sarjaan, sellaisen saavuttaminen olisi tilastojen valossa melkoinen uroteko. Australian avoimissa helmikuussa ”Unski” johti avauspäivän jälkeen, lopullinen sijoitus oli 32:s. Nyt toivomme pidempikestoista menestystä ja uran parasta kautta. Vuonna 2005 Wikström oli 37:s, kahdella seuraavalla sijaluvut ovat olleet 56:s ja 80:s.

Lotta Wahlin- Ruotsin seuraava supert&#228,hti?

Damien McGrane sai pidettyä pakettinsa koossa vaikeissakin olosuhteissa. &copy Getty ImagesRuotsalaisilla on Annika Sörenstamin takana melkoinen liuta voittoja LPGA Tourilla sekä Euroopassa saavuttaneita pelaajia. Louise Friberg teki suuryllätyksen voittamalla LPGA Tourin kisan Meksikossa, Sörenstam itse voitti Hawaijilla. LPGA Tourilla ruotsalaisia on 15, Euroopassa ”kasvamassa” suurin piirtein samanverran. Lotta Wahlin on yksi lupaavimmista. Telia Tourin kautta ET:lle vuodeksi 2006 päässyt Wahlin on kahden kauden aikana kehittynyt kovasti, viimevuonna hän sijoittui kuusi kertaa kymmenen joukkoon, Finnair Mastersin kolmas tila oli uran paras. Suomalaisittain hänestaä tekee mielenkiintoisen se, että Wahlinin perheellä on kesämökki Ahvenanmaalla, hän on edustanut Ålands Golfklubbia ja valmentajan on pitkään toiminut seuran pro Niklas Rajamäki. Rahalistalla hän oli ensimmäisenä vuonna 39:s, kaudella 2007 21:s. Yleinen veikkaus on se, että vasta 23-vuotias Wahlin nousee alkaneella kaudella ET:n kärkipelaajiin.Viikonloppuna Wahlin voitti epävirallisen ET:n pro-amkisan Empordan kentällä ja sai rutkasti lisää itseluottamusta. -Voitto tuntuu todella hyvältä.Vaikka se oli pro-am, tietävät muut ja minä itse nyt sen, että kykenen samaan myös tavallisesssa kilpailussa, Wahlin kirjoittaa nettisivuillaan. Viikonloppuna pelataan Castellonissa Espanjan mestaruudesta, Wahlin lukeutuu suursuosikkeihin. Voittoa puolustaa Australian Nikki Garrett. Suomalaisista mukana on Ursula Wikström joka pelasi alkuvuodesta molemmat Australian kisat sekä pari viikkoa sitten ET:n parikilpailun yhdessä Kaisa Ruuttilan kanssa. Euroopan Tourilla on kaudella 2008 enemmän kilpailuja ja rahaa kuin koskaan aiemmin. Uusia kisoja on kuusi , kilpailujen kokonaismäärän ollessa 29. Rahaa jaetaan 12,6 miljoonaa euroa. Suomen osakilpailu, Finnair Masters on vuorossa elokuun lopulla.