[10][12]
Ajankohtaista

Edoardo Molinarille voitto, Toni Karjalainen kymmenes Keniassa

Antti Ahokas tavoittelee menestystä Kenian pääkaupungissa Nairobissa

Valmis isompiin kehiin! Edoardo Molinari voitti toistamiseen Challenge Tourilla &copy Getty ImagesItalian Edoardo Molinari on enää voiton päässä suorasta ET paikasta hänen voitettuaan jo toisen kerran kuluvalla kaudella Challenge Tourin kisan. Kolmella voitolla saman kauden aikana pelaaja nousee välittömästi päätourille. Vuonna 2005 US Amateurin voittanut torinolainen sai yhteistuloksekseen 274 lyöntiä ja piti kakkosen lyönnillä takanaan. Voitto toi tilille reilut 25.000 euroa. Molinari on päässyt US Amateurin ykköstilan johdosta haistelemaan isojen kisojen tunnelmaa Majoreisssa. Viimevuoden Mastersissa hän pelasi mm. kaksi ensimmäistä kierrosta Tiger Woodsin kanssa. Toni Karjalainen pelasi erittäin tasaiset kierrokset joista heikoinkin oli 71. Sijaluku oli koko kisan ajan välillä 9-10 kierrosten päätyttyä. Lopullisella listalla Karjalainen oli kymmenes. Hänellä on Antti Ahokkaan tavoin myös ET:lle alhainen kategoria jolla pääsee pelaamaan joitakin kisoja. Keniasta vajaat 3000 euroa kuitannut Karjalainen pelaakin seuraavan kerran ET:n kisassa Madeiralla. Antti Ahokas oli Kenian kisassa lopulta 42:s.

Toni Karjalainen edelleen k&#228,rkikymmenik&#246,ss&#228,

Toni Karjalainen on pelannut tuloksellisesti tasaiset kierrokset (69-71-70) Nairobin kilpailussa. Hän on ennen viimeistä kierrosta yhdeksäntenä, vain kolme lyöntiä toisesta sijasta. Italian Edoardo Molinarilla on kolmen lyönnin johto lähimpiin takaa-ajajiinsa ja siten loistava mahdollisuus saavuttaa jo toinen Challenge Tourin voitto ensimmäisellä kokonaisella ammattilaiskaudellaan. Antti Ahokas pelasi lauantaina mallikkaasti 69, yhden alle ja nousi 24:ksi. Durbanissa päättyneet Etelä-Afrikan avoimet mestaruuskilpailut voitti amatööri Ashleigh Simon kovalla tuloksella 14 alle parín. Hanna-Leena Salonen pelasi päätöspäivänä kisan parhaan tuloksensa 73, mutta hävisi voittajalle peräti 21 lyöntiä ja oli 36:s. Kahdessa aiemmassa kisassa Salonen oli sijoilla 11:s ja kolmas. Sohvi Härkönen karsiutui kahden kierroksen jälkeen Durbanin kilpailussa. —————————————————————————————- Toni Karjalaisen toinen kierros Kenian avoimissa meni tulosten osalta jaksoissa. Kahdella bogeylla aloittanut lappeenrantalainen innostui ennen puoliväliä tekemään neljä birdietä viiden reiän aikana nousten aivan kärjen tuntumaan. Kolme perättäisbogeyta loppuvaiheilla toivat tulokseksi 71, yksi yli. Karen Golf Clubilla ei tuloksilla herkuteltu, Karjalainen on yhteistuloksellaan 140 kilpailussa yhdeksäntenä vain viisi lyöntiä johtavaa Liam Bondia jäljessä. Karjalaisen edellä ovat myös mm. aiemmin kaudella voittaneet Jamie Donaldson sekä Edoardo Molinari. Antti Ahokas (72-71) paransi kahdella lyönnillä torstaista selviten myös jatkoon. Durban Country Clubilla naisten Etelä-Afrikan avoimissa Hanna-Leena Salonen ja Sohvi Härkönen pelasivat toisena päivänä 78, viisi yli. Salonen putosi sijalle 49:s, Härkönen karsiutui kolmen kierroksen kisassa. -Peli lähti hyvin liikkeelle, tein mm. neljä birdietä. Kierroksen edetessä ote katosi, putti varsinkin. Viimeisellä hävitin vielä pallon ja tein triplan, kuittasi Salonen kierroksensa. Etelä-Afrikan amatööri Ashleigh Simon johtaa tuloksella 13 alle, eroa Saloseen on huimat 20 lyöntiä.

Toni Karjalaisellla lupaava avauskierros Nairobissa

Toni Karjalainen selviytyi mainiosti avauspäivän kierroksestaan Kenian kilpailussa.Toni Karjalainen on hienosti jaetulla yhdeksännellä sijalla Tusker Kenya Openissa avauspäivän jälkeen. Karjalainen teki kierroksellaan kolme birdietä ja kaksi bogeyta, sai tuloksekseen 69 jolla on vain kahden lyönnin päässä kakkostilasta. Antti Ahokkaan tulos oli 72, sijaluku 54:s. Kisaa johti Espanjan Carlos Del Moral (65). Karjalainen aloitti toisen kierroksensa perjantaiaamuna kahdella bogeylla, mutta teki kolmannella birdien. Durbanissa Etelä-Afrikan Tourin kolmannessa kilpailussa Hanna-Leena Salonen sai torstaina tuloksekseen 75 (+2) , Sohvi Härkönen 78 (+5). -Ensimmäisten reikien aikana satoi hieman vettä, tuuli oli koko ajan kohtuullista.Peli ei ollut parhaimmillaan, en ollut oikein hereillä. Varsinkin puttipelistä puuttui usko, näin jo ennen suoritusta epäonnistumisen. Perjantaina on on vara parantaa melkoisesti, mietti Salonen pelin jälkeen. Kisaa johtaa avauspäivän jälkeen Etelä-Afrikan Morgan Robbertze tuloksella 68 (-5).

Hanna-Leena Salonen tavoittelee k&#228,rke&#228, Durbanissa, Antti Ahokas ja Toni Karjalainen Nairobissa

Hanna-Leena Salonen kuuluu suosikkeihin Durbanissa. Kuva: Otto PeltomaaHanna-Leena Salónen ja Sohvi Härkönen matkustivat Pretoriasta Intian Valtameren rannalle Durbaniin jossa pelataan kolmipäiväinen Etelä-Afrikan avoin mestaruuskilpailu. Kahdessa ensimmäisessä kisassaan 11:ksi ja kolmanneksi sijoittunut Salonen oli luottavaisella mielellä ennen torstaina alkunuta 54 reikäistä kisaa. -Lyönti tuntuu edelleen hyvältä. Tällä kentällä tuulee varmasti ja se on myös melkoisen pitkä, lähestymisiä joutuu lyömään jopa puukolmosella. Par on kovaaa valuuttaa, avausten pitää olla väylällä. Viheriöt ovat karkeampia ja hitaampia kuin aiemmilla, kentillä, Salonen viestitti ennen kisan alkua. Sohvi Härkönen on jäänyt kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Ruuttilan ja Salosen varjoon ja sijoittunut tuloslistan puoliväliin. Viimekaudella kolmikko pelasi varsin tasaisesti, joten imatralaiseltakin voidaan odottaa menestystä kahdessa viimeisessä kisassa. Durban Country Club on yksi maan parhaista kentistä jolla on pelattu runsaasti myös miesten arvokisoja. Kotkalainen on Tourin kokonaistilanteessa viidentenä ennen kahta viimeistä kisaa. Hyvillä suorituksilla jopa kiertueen voitto on täysin mahdollinen. Toisen osakilpailun voittaja Kaisa Ruuttila lensi ennakkosuunnitelman mukaisesti Suomeen jatkamaan liikunnanohjaajan opiskelujaan.

Ahokkaalle kertyy lentokilometrej&#228,

Challenge Tourin viisi ensimmäistä kilpailua on pelattu Etelä-ja Väli-Amerikassa. Antti Ahokas jäi lyönnin päähän varsinaisesta kortista ET:n karsinnoissa, CT:lla hän on ollut mukana jokaisessa tapahtumassa. Ahokas on saanut istua viimeisten kuukausien aikana lentokoneessa lähes ennätysmäisesti sillä Etelä-Afrikan MM-kisojen jälkeen ( marraskuu) hän on kisaillut karsintojen lisäksi Argentiinassa, Meksikossa, uudestaan Etelä-Afrikassa, Kolumbiassa, Guatemalassa ja Costa Ricassa jossa kilpailu jäi selkävaivan takia kesken. Saldona on yksi yhdeksäs sija sekä 32:s tila Etelä-Afrikan ET kilpailusta. Nyt matkakohteena olevaan Nairobiin on kokoontunut varsin nimekäs katras pelaajia, joten Ahokas saa pelata parastaan menestyäkseen. Kisan suurimmat suosikit ovat kuluvalla kaudella jo voittaneet Jamie Donaldson ja Eduardo Molinari. Toni Karjalainen on myös mukana ja yhdessä CT:n kisassa hän väläytti alkuvuodesta osaamistaan. Karjalainen on maailmanlistalla toiseksi paras suomalainen, sijaluku on 437:s. Toni on voittanut kahdella perättäisellä kaudella CT:n kisan Tanskassa ja Belgiassa. Kun osaset napsahtavat kohdalleeen, on kolmaskin ykköstila täysin mahdollinen. Ahokas voitti ET:n toisen esikarsinnan, molemmat suomalaiset kuuluvat Nairobissa potentiaalisiin menestyjiin.